Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (15 – 21 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, NLZIET, Pathé Thuis, Disney+, Netflix en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 29 (van 15 tot 21 juli 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 29 van 2024)

10. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (film, 2023) – Amazon Prime Video

Vorig jaar was het na een aantal jaar wachten tijd voor The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. Eindelijk konden we weer in de kleurrijke en intense wereld duiken waarin ieder jaar de Hongerspelen plaatsvinden. Een groep jongeren neemt het tegen elkaar op en maar één iemand overleeft het. In dit nieuwste deel gaan we terug in de tijd: naar de periode dat Coriolanus Snow nog niet president was. Hij groeit op in een gezin waarin hij het niet altijd even makkelijk heeft. Als hij geselecteerd wordt als mentor voor de tiende editie van de Hongerspelen, hoopt hij het tij eindelijk te kunnen keren. Maar dan krijgt hij Lucy Gray Baird toegewezen, een meisje uit het arme district 12. Benieuwd? De film is vanaf dinsdag 16 juli te zien op Amazon Prime Video.

9. B&B Vol Liefde (serie, seizoen 4) – NLZIET

Er zijn wat B&B-eigenaren op zoek naar de liefde. Dat kan maar één ding betekenen: B&B Vol Liefde is volgende week terug op de buis. In het vierde seizoen worden we weer meegenomen naar bed & breakfasts uit heel Europa. De eerste aflevering kijk je op maandag 15 juli om 20:30 uur op RTL 4 of stream je op Videoland en NLZIET. Vanaf dan kun je vier dagen per week klaarzitten voor het programma.

8. Back to Black (film, 2024) – Pathé Thuis

Altijd al meer willen weten over Amy Winehouse? Dan kun je terecht bij de biopic Back to Black, die op woensdag 17 juli op het kleine scherm verschijnt. We duiken in het leven van de Britse zangeres. Zij werd bekend door hits als RehabValerie en Back to black. Achter (en soms voor) de schermen worstelde ze jarenlang met haar demonen, haar drank- en drugsverslaving en haar toxische relatie met haar grote liefde.

7. My Spy: The Eternal City (film, 2024) – Amazon Prime Video

Herinner je je My Spy uit 2020 nog? Volgende week is het tijd voor een tweede deel waarin we opnieuw JJ en Sophie volgen. Deze keer reizen ze af naar Rome, waar het middelbare schoolkoor van Sophie voor de paus moet optreden. Daar loopt het natuurlijk al snel uit te hand, want ze blijken pionnen te zijn geworden in een terroristisch compleet.

6. The Bear (serie, seizoen 3) – Disney+

Eindelijk staan ook in Nederland de nieuwste afleveringen van The Bear op het programma. De datum die je in je agenda kunt zetten, is woensdag 17 juli. Het verhaal draait uiteraard om Carmy (Jeremy Allen White). Hij heropent zijn restaurant en daarmee wordt de druk op zijn schouders ook steeds groter. Hij spant zich meer dan ooit in en eist topprestaties van zijn team, onder meer met een ellenlange lijst van grondregels waar iedereen zich aan dient te houden. Het blijkt steeds lastiger om zijn gedrevenheid te evenaren, maar tegelijkertijd brengt het het team wel dichter bij elkaar.

5. Cobra Kai (serie, seizoen 6A) – Netflix

Cobra Kai-fan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want het is tijd voor het zesde seizoen. Deze laatste reeks is opgesplitst in drie delen en de eerste afleveringen bekijk je vanaf donderdag 18 juli. Daarna volgt deel 2 in november en deel 3 in 2025. In de finale van seizoen 5 zagen we natuurlijk hoe Cobra Kai uit de Vallei werd verdreven, en in de nieuwe afleveringen zien we hoe de sensei’s en leerlingen hiermee omgaan.

4. Arthur the King (film, 2024) – Amazon Prime Video

Arthur the King is een Zuid-Amerikaanse zwerfhond die centraal staat in de gelijknamige film. Hij wordt namelijk de beste vriend van atleet Michael (Mark Wahlberg) tijdens een adventure race. Dit is een sport waarbij je een heftig parcours moet afleggen en onderweg onder meer moet wielrennen, kajakken en bergklimmen. De zwerfhond Arthur redt Michaels team van een ongeluk en vanaf dan zijn ze onafscheidelijk. Het waargebeurde verhaal is gebaseerd op de memoir Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find Home. Je kijkt er vanaf zondag 21 juli naar op Amazon Prime Video.

3. Jackson & Malone (serie, seizoen 1) – Videoland

Hans Teeuwen en Max Porcelijn sloegen de handen ineen voor de bizarre nieuwe serie Jackson & Malone. Jackson en Malone zijn twee zelfverzekerde rechercheurs die ingeschakeld worden als er ineens één voor één bejaarden vermoord worden. De hoofdrollen zijn voor Hans Teeuwen zelf en de bekende Vlaamse acteur Kevin Janssens. Benieuwd? De serie is vanaf vrijdag 19 juli te bingen.

2. Those About to Die (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

In 79 na Christus viert het Romeinse Rijk hoogtij als de rijkste plek ter wereld. Uiteraard is het de periode van de gladiatoren, die met hun gevechten voor spectaculair vermaak zorgen. De historische serie Those About To Die zoomt in op deze periode van bloeddorst, corruptie en geweld. En dat gebeurt met een hoop topacteurs, waaronder Anthony Hopkins, Game of Thrones-acteurs Iwan Rheon en Jóhannes Haukur Jóhannesson en Tom Hughes. De serie is vanaf vrijdag 19 juli te zien.

1. Anyone But You (film, 2024) – Netflix

In Anyone But You kruipen Sydney Sweeney (Euphoria) en Glen Powell (Top Gun: Maverick) in de huid van Bea en Ben. Zij zijn na een mislukte date tijdens een bruiloft in Australië op elkaar aangewezen. Hoewel ze een hekel aan elkaar hebben, doen ze alsof ze een stel zijn om hun familie en vrienden te misleiden. De film komt op donderdag 18 juli naar Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, NLZIET, Pathé Thuis, Disney+, Netflix en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.