Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (17 – 23 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 29 (van 17 tot 23 juli 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 29 van 2023)

10. Fast X (film, 2023) – Pathé Thuis

FAST X | Final Trailer

Fast X racet binnenkort naar je eigen thuisbioscoop. De film verscheen een aantal maanden geleden pas op het witte doek, maar is vanaf woensdag 19 juli ook al vanuit huis te zien. Dom Toretto en zijn team moeten het in het tiende deel opnemen tegen hun dodelijkste en gevaarlijkste tegenstander ooit. Een schaduw uit het verleden duikt op; vol met wraakgevoelens en vastbesloten Doms familie kapot te maken. Deze heerlijke bad guy wordt gespeeld door Jason Momoa (Aquaman).

9. They Cloned Tyrone (film, 2023) – Netflix

They Cloned Tyrone | Official Trailer | Netflix

Netflix komt op vrijdag 21 juli met de veelbelovende film They Cloned Tyrone. In deze komedie zorgt een aantal vreemde gebeurtenissen ervoor dat een onwaarschijnlijk trio een groots overheidscomplot ontdekt. Het begint met een lokale drugsdealer die wordt doodgeschoten. De volgende ochtend ontwaakt hij gewoon weer in zijn bed. Wat is er aan de hand? Aan deze film doet een aantal grote acteurs mee, waaronder John Boyega (Star Wars), Jamie Foxx (Django Unchained) en Kiefer Sutherland (24). De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

8. Michella en Louisa Werken Mee (serie, seizoen 1) – Videoland

Michella en Louisa Werken Mee | Vanaf 17 juli

Ze waren de meest spraakmakende kandidaten van Echte Meisjes In De Jungle en daarom hebben ze nu een hoofdrol in hun eigen Videoland-serie te pakken. We hebben het natuurlijk over Michella Kox en Louisa Janssen. Vanaf maandag 17 juli steken zij in Michella en Louisa Werken Mee de handjes uit de mouwen. Ze gaan meehelpen in sectoren waarin het vinden van geschikt personeel een grote uitdaging is.

7. Love Again (film, 2023) – Pathé Thuis

LOVE AGAIN - Official Trailer (HD)

De verloofde van Mira Ray is overleden en ze kan hem nog niet loslaten. Daarom stuurt ze berichtjes naar zijn nummer. Wat ze niet weet, is dat datzelfde nummer inmiddels is toegewezen aan journalist Rob Burns. Hij is erg onder de indruk van de teksten van Mira en probeert haar in het echt te ontmoeten. Daarvoor schakelt hij de hulp in van Celine Dion (de enige echte). Dit is het verhaal van Love Again, een film die je vanaf maandag 17 juli op Pathé Thuis bekijkt. De hoofdrol is dus voor de Canadese zangeres, die voor de schermen wordt bijgestaan door Priyanka Chopra Jonas (Citadel) en Sam Heughan (Outlander).

6. Mayans M.C. (serie, seizoen 5) – Disney+

Mayans M.C. | Season 5 Official Trailer | FX

We hebben er even op moeten wachten, maar nu is eindelijk het vijfde seizoen van de populaire Sons of Anarchy-spin-off Mayans M.C. te zien op Disney+. Iedere woensdag verschijnt hier een splinternieuwe episode. Waar het over gaat? EZ heeft zijn positie als de leider van de motorclub ingenomen en door zijn opvliegende karakter zorgt dit voor de nodige problemen.

5. Antoon – Engel (film, 2023) – Amazon Prime Video

Antoon Engel | Officiële Trailer | Prime Video NL

Antoon is een van de grootste Nederlandse zangers van het moment. Hoewel hij pas 21 jaar is, heeft hij met Hallo, Hotelschool en Hyperventilatie de ene hit na de andere te pakken. Daarom is het tijd voor zijn eigen documentaire. Op vrijdag 21 juli verschijnt op Amazon Prime Video Antoon – Engel. Hierin zien we hoe de jonge knaap in zo’n korte tijd zo’n gigantische fanbase heeft opgebouwd, maar duiken we ook dieper in zijn persoonlijke leven. Een must-see voor de fans!

4. Sweet Magnolias (serie, seizoen 3) – Netflix

Sweet Magnolias Season 3 | Official Trailer | Netflix

Sweet Magnolias is al sinds 2020 een van Netflix’ grootste kijkcijferkanonnen en een derde seizoen kon dus niet uitblijven. Komende week is het zover! Op donderdag 20 juli worden de tien afleveringen allemaal tegelijkertijd toegevoegd, dus bingewatchen behoort zeker tot de mogelijkheden. In het derde seizoen van Sweet Magnolias volgen we uiteraard het leven van Maddie, Helen en Dana Sue weer. Netflix heeft al aangekondigd dat hen een aantal “romantische verrassingen” en “onverwachte gevolgen” te wachten staat. Spannend!

3. Zomer in Frankrijk (film, 2023) – Pathé Thuis

Zomer in Frankrijk | Officiële trailer (2023) | Nu beschikbaar op VOD

Zin in een Nederlandse romcom? Vanaf donderdag 20 juli kijk je op Pathé Thuis naar Zomer in Frankrijk. Hierin komen de verhoudingen tussen twee gezinnen behoorlijk op zijn kop te staan als ze gezamenlijk naar een vakantieadres in Zuid-Frankrijk vertrekken. Walt (Tjebbo Gerritsma) en Marie (Fockeline Ouwerkerk), de vader van het ene gezin en de moeder van het andere, ontwikkelen namelijk gevoelens voor elkaar. Ze besluiten dat er maar één ding op zit: ze moeten zorgen dat hun partners ook verliefd op elkaar worden.

2. The Matrix Resurrections (film, 2021) – Amazon Prime Video

The Matrix Resurrections – Official Trailer 2

We hebben eerder al aangegeven dat HBO Max zijn exclusiviteit kwijt is, waardoor een aantal grote titels naar andere streamingdiensten verhuizen. Zo kun je vanaf zaterdag 22 juli op Amazon Prime Video naar The Matrix Resurrections kijken. Ook andere topfilms als The Batman (2022), Dune: Part One (2021), The Suicide Squad (2021) en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (2022) maken binnenkort de overstap of hebben die inmiddels al gemaakt.

1. M3GAN (film, 2023) – SkyShowtime

M3GAN - officiële trailer

Een van de populairste horrorfilms van dit jaar komt komende week naar SkyShowtime. We hebben het natuurlijk over M3GAN. Dit is een pop die gecreëerd is met kunstmatige intelligentie. Een van haar belangrijkste taken is het beschermen van het kind waaraan ze gekoppeld is. En daarvoor gaat ze wel heel ver… Op zondag 23 juli kijk je ernaar op SkyShowtime. Veel kijkers gingen je al voor en waren erg enthousiast. Zo noemden ze de film scherp, slim en meeslepend.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Videoland, NLZIET, Apple TV+ en Pathé Thuis

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.