Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (18-24 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, discovery+ en Videoland deze week. In dit artikel vind je tips voor week 29 (van 18 tot 24 juli 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 29 van 2022)

10. The Gray Man (film, 2022) – Netflix

The Gray Man is sinds 13 juli in een select aantal bioscopen te bekijken, maar de gloednieuwe Netflix-actiethriller is vanaf vrijdag 22 juli ook kosteloos vanuit huis te streamen. Met een topcast van onder meer Ryan Gosling, Chris Evans en Ana de Armas, achter het stuur de gebroeders Russo en het hoogste productiebudget wat Netflix ooit heeft toegekend aan een speelfilm, belooft dit een hoop spektakel te worden. Lees in onze recensie wat wij van de film vinden.

9. Costa!! (film, 2022) – Pathé Thuis

Na het succes van Costa! in 2001 besloot regisseur Jon Karthaus dat het nu tijd was voor een tweede deel. Hoewel dit vervolg niet echt een vervolg is—van de originele cast keert alleen Katja Schuurman terug—is het qua locatie en sfeer wel een trip down memory lane. In Costa!! vertrekken Anna (Abbey Hoes) en Bibi (Stephanie van Eer) naar het Spaanse Lloret de Mar om vakantie te vieren, maar storten ze zich al snel op de uitgerangeerde club van Anna’s vader, de Costa. Vanaf donderdag 21 juli te streamen bij Pathé Thuis.

8. Rap Sh!t (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Deze HBO Max-serie komt van actrice en comedian Issa Rae, die zelf overigens niet meespeelt. Het draait om twee vriendinnen die, na elkaar jarenlang niet gesproken te hebben, besluiten samen een rapduo te vormen. Vanaf vrijdag 22 juli verschijnt er wekelijks een aflevering van de komedieserie op HBO Max.

7. House of Gucci (film, 2021) – Amazon Prime Video

Vanaf zondag 24 juli is het eindelijk mogelijk om House of Gucci zonder aanvullende kosten te streamen. Eerder kon je voor deze misdaadfilm op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis terecht, maar dan moest je er dus wel voor betalen. Amazon Prime Video zorgt ervoor dat de waargebeurde film over de modieuze Gucci-famile, met topacteurs als Lady Gaga, Adam Driver en Jared Leto, volgende week kosteloos te bekijken is door hun abonnees.

6. Luther (serie, 5 seizoenen) – HBO Max

Eerder kon je nog op Netflix terecht voor deze BBC-serie, maar daar werd hij eerder dit jaar verwijderd. En nu komt hij dus naar HBO Max. Alle 5 seizoenen zijn hier vanaf maandag 18 juli te streamen. Deze psychologische politieserie draait om rechercheur John Luther (gespeeld door Idris Alba), die wordt gekweld door de donkere kant van de mensheid, terwijl hij op moordenaars jaagt. En goed nieuws: Netflix werkt ook aan een speelfilm! Wanneer die verschijnt, is nog niet bekend.

5. Jurassic World: Camp Cretaceous (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Het slotseizoen van de veelgeprezen animatieserie Jurassic World: Camp Cretaceous verschijnt volgende week op Netflix. Je kunt er vanaf donderdag 21 juli naar kijken. De kampeerders moeten in dit laatste seizoen hun handen ineenslaan om de dinosaurussen te redden en veilig thuis te komen.

4. 90 Day Fiancé UK (serie, 1 seizoen) – discovery+

Na het razende succes van de Amerikaanse 90 Day Fiancé komt er nu ook een Engelse versie. De Britse serie volgt acht stellen die elkaar, na soms jaren online te hebben ‘gedate’, eindelijk in het echt gaan ontmoeten. De Britten vliegen voor de liefde naar de Filipijnen, Libanon, Japan, Mexico, Iran en Pakistan. Maar is de klik in het echt ook zo sterk als online? Vanaf zondag 24 juli is deze serie te zien op discovery+.

3. Parks and Recreation (serie, 7 seizoenen) – HBO Max

De Amerikaanse sitcom Parks and Recreation komt ook naar HBO Max. De 7 seizoenen verschijnen op maandag 18 juli op de streamingdienst. Deze serie volgt Leslie Knope in haar pogingen om haar typisch Amerikaanse stad leuker te maken. Met acteurs als Amy Poehler, Nick Offerman, Jim O’Heir en Chris Pratt.

2. Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita (serie, 1 seizoen) – Videoland

Bo Wilkes, Florine Hofstee, Pauline Wingelaar en Leslie Keijzer vertrekken in hun nieuwe serie voor tien dagen naar het zonnige Italië. Zonder mannen en kinderen reizen ze van Milaan naar Toscane. Ook Rome komt voorbij. Vanaf zondag 24 juli verschijnen er vijf afleveringen van deze nieuwe serie op Videoland. Kom alvast in de stemming met de trailer van seizoen 2!

1. Virgin River (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Volgende week is het nieuwe seizoen van Virgin River er! Seizoen 4 verschijnt op woensdag 20 juli op Netflix. Dat betekent dat we eindelijk antwoorden krijgen op al onze vragen over Mel en Jack. Het vierde seizoen is met twaalf afleveringen extra lang en verschijnt direct volledig op de streamingdienst, dus dat wordt bingen vanaf 09:00 uur ’s ochtends. Overigens is de komst van seizoen 5 ook al officieel bevestigd.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, discovery+ en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.