Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (8 – 14 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video, Disney+ en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 28 (van 8 tot 14 juli 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 28 van 2024)

10. Furiosa: A Mad Max Saga (film, 2024) – Pathé Thuis

Oscarwinnende regisseur George Miller keert terug naar de iconische dystopische wereld van de Mad Max-reeks. We duiken in het verleden van Furiosa, dit keer vertolkt door Anya Taylor-Joy in plaats van Charlize Theron. Nadat de wereld ten onder is gegaan leeft ze een rustig bestaan met haar moeder, maar dan valt ze in handen van een gewelddadige motorbende. Furiosa: A Mad Max Saga verschijnt op maandag 8 juli op Pathé Thuis.

9. Dertigers (serie, seizoen 5) – NLZIET

Vier seizoenen lang konden we genieten van de avonturen van Bart, Lot en de andere dertigers, maar hun verhaal hebben we inmiddels achter ons gelaten. Het is tijd voor een gloednieuwe vriendengroep. Ook deze Dertigers worstelen met de problemen van hun leeftijd, zoals de druk vanuit hun omgeving, de keuze om wel of niet te beginnen aan kinderen en het uitbouwen van een flitsende carrière. En dan is er ook nog een geheim dat boven water dreigt te komen… De eerste aflevering wordt op maandag 8 juli om 19:30 uur uitgezonden op NPO 3. Meer van het bingen? Op diezelfde dag kun je vier afleveringen vooruitkijken op NLZIET (via NPO Plus).

8. Dream Scenario (film, 2024) – Amazon Prime Video

Nicolas Cage schittert in de nieuwe film Dream Scenario, waarin het draait om de doodgewone professor Paul Matthews. Hij blijkt ineens voor te komen in de dromen van miljoenen mensen. Van het ene op het andere moment is hij een celebrity. Als de dromen van de onbekenden veranderen in nachtmerries, gaat Paul toch maar op zoek naar een oplossing. De film wordt op zondag 14 juli toegevoegd aan het aanbod van Prime Video.

7. Under the Bridge (serie, seizoen 1) – Disney+

True crime-fanaat? Dan wil je de nieuwe misdaadserie Under the Bridge zeker op je kijklijst zetten. Het waargebeurde verhaal draait om de verdwijning van de 14-jarige Reena Virk. Na een feestje met vrienden komt zij nooit meer thuis. We volgen het moordonderzoek dat daarop volgt, dat vol zit met verrassende wendingen. De hoofdrollen zijn voor Riley Keough en Lily Gladstone. Benieuwd? Vanaf woensdag 10 juli te zien op Disney+!

6. Kingdom of the Planet of the Apes (film, 2024) – Pathé Thuis

Er is een nieuw deel van de Planet of the Apes-franchise verschenen. In Kingdom of the Planet of the Apes vertrekken we naar de toekomst, 300 jaar na War for the Planet of the Apes. Caesar leeft niet meer, en dat betekent dat er een nieuwe apenleider is opgestaan. Het is de tirannieke Proximus, die de vrede op aarde lijkt te verstoren. De film verscheen nog niet zo lang geleden op het witte doek, maar komt nu al naar het kleine scherm. Op dinsdag 9 juli is het zover.

5. Vikings: Valhalla (serie, seizoen 3) – Netflix

Vikings: Valhalla keert terug. Op donderdag 11 juli is het eindelijk zover en kun je het langverwachte derde seizoen bingen. We gaan een klein stukje vooruit in de tijd, want deze nieuwe reeks speelt zich zeven jaar na de vorige af. Uiteraard staan Leif Erikson, Harald Sigurdsson en Freydis Eirkíksdóttir weer centraal.

4. Sausage Party: Foodtopia (serie, seizoen 1) – Amazon Prime Video

In 2016 genoten van Sausage Party? Bereid je dan maar voor op een nóg groter feest, want op donderdag 11 juli is het tijd voor de miniserie Sausage Party: Foodtopia. Frank, Brenda Barry en Sammy proberen hun eigen samenleving op te bouwen. En dat wordt hartstikke leuk, want volgens Prime Video was de film slechts het voorgerecht. Dit wordt de real deal. Uiteraard komen de stemmen van Seth Rogen, Kristen Wiig en Michael Cera weer langs.

3. Descendants: The Rise of Red (film, 2024) – Disney+

Hou jij van de muzikale Descendants-films? Dan hebben we goed nieuws voor je, want vanaf vrijdag 12 juli staat Descendants: The Rise of Red voor je klaar. Deze vierde film draait om de dochter van de tirannieke Hartenkoningin van Wonderland. Zij wil terug in de tijd om haar moeders leven te veranderen en te zorgen dat ze niet meer zo harteloos is.

2. Love Lies Bleeding (film, 2024) – Amazon Prime Video

Sportschoolmanager Lou leidt een rustig leventje, dat volledig op zijn kop gezet wordt als bodybuilder Jackie in haar sportschool verschijnt. Zij traint voor een grote wedstrijd in Las Vegas. De twee groeien snel naar elkaar toe, maar dan gebeurt er iets in Jackie’s familie. Al snel loopt alles uit de hand… De film heet Love Lies Bleeding, wordt ook wel “Thelma & Louise on steroids” genoemd en heeft hoofdrollen voor Kristen Stewart en Katy O’Brian. Je kunt hem vanaf donderdag 11 juli op Prime Video verwachten.

1. Sunrise (film, 2024) – Pathé Thuis

In 2024 verscheen de gloednieuwe horrorfilm Sunrise, met onder meer Alex Pettyfer en Guy Pearce in de hoofdrollen. We volgen ex-politieagent Fallon, die op een dag in een plattelandsdorpje aankomt. Al snel beginnen er doden te vallen en wordt duidelijk dat hij een vampier is.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video, Disney+ en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.