Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (10 – 16 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Videoland, NLZIET, Apple TV+ en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 28 (van 10 tot 16 juli 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 28 van 2023)

10. Bird Box Barcelona (film, 2023) – Netflix

Bird Box Barcelona | Official Trailer | Netflix

Heb jij in 2018 ook zo genoten van Bird Box? Deze horrorfilm met Sandra Bullock was een paar jaar terug een echte hit en daarom is het nu eindelijk tijd voor een vervolg. In Bird Box Barcelona verplaatsen we ons naar Spanje. De bewoners van Barcelona kampen met hetzelfde probleem als Sandra Bullock destijds: er zwerft een krachtige dreiging rond waar je absoluut niet naar mag kijken. Laat je je blik er wel op vallen, dan is het einde verhaal. Opnieuw zullen we dus veel blinddoeken zien en zal de spanning hoog oplopen. De hoofdrollen worden deze keer vertolkt door Barbarian-actrice Georgina Campbell en Babylon-acteur Diego Calva. Je bekijkt de film vanaf vrijdag 14 juli op Netflix.

9. The Summer I Turned Pretty (serie, seizoen 2) – Amazon Prime Video

The Summer I Turned Pretty Season 2 - Official Trailer | Prime Video

Afgelopen jaar konden we naar het eerste seizoen van de coming-of-age-serie The Summer I Turned Pretty kijken en dit werd massaal gedaan. De serie was waanzinnig populair en werd daarom razensnel verlengd met een tweede seizoen. Daarna moesten we even geduld hebben, maar komende week is het eindelijk zover en kunnen we ernaar kijken op Amazon Prime Video (op vrijdag 14 juli om precies te zijn). Belly vertrekt weer naar Cousins Beach. Omdat ze nog steeds een keuze moet maken tussen Conrad en Jeremiah, kijkt ze er minder naar uit dan anders. Lukt het haar om dit jaar eindelijk te besluiten bij wie ze hoort?

8. Full Circle (serie, seizoen 1) – HBO Max

Full Circle | Official Trailer | Max

De nieuwe HBO Max Original Full Circle is er eentje die je alleen voor de kwaliteit voor én achter de schermen al op je lijstje moet zetten. Op het scherm schitteren Claire Danes (Homeland), Zazie Beetz (Joker) en Jharrel Jerome (Moonlight) en de regie werd gedaan door Steven Soderbergh (Ocean’s Eleven). Dat belooft dus veel goeds. Het verhaal draait om een moeder van wie de tienerzoon ontvoerd wordt. Terwijl ze op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat haar hele familie een hele hoop voor haar te verbergen heeft.

7. B&B Vol Liefde (serie, seizoen 3) – NLZIET

NLZIET | B&B Vol Liefde | Kijk live, terug én vooruit

B&B Vol Liefde keert op maandag 10 juli terug op de buis. In het splinternieuwe derde seizoen mogen acht B&B-eigenaren weer proberen de liefde van hun leven te vinden. Zoals altijd levert dit een hoop ongemakkelijke, hartverwarmende en ontroerende beelden op. Deze keer kijken we mee met ondernemers uit Frankrijk, Portugal, België, Zweden en Spanje, maar maken we ook een uitstapje naar een land buiten Europa. De 47-jarige Martijn heeft namelijk een hotel in Thailand. Benieuwd? Vanaf aanstaande maandag is er iedere werkdag een aflevering te zien bij RTL 4. Terug- en vooruitkijken doe je bij NLZIET en Videoland.

6. Alice, Darling (film, 2022) – Pathé Thuis

Alice, Darling (2023 Movie) Official Trailer - Anna Kendrick, Kaniehtiio Horn, Wunmi Mosaku

Dat het heel lastig is om uit een gewelddadige relatie te stappen, laat Alice, Darling zien. Deze nieuwe film met Anna Kendrick (die al aangegeven heeft dat het een heel persoonlijk project was omdat ze in een soortgelijke situatie gezeten heeft) verschijnt op donderdag 13 juli op Pathé Thuis. Alice wordt door haar twee beste vriendinnen meegenomen naar een chalet voor een rustige vakantie. Daar kan ze eindelijk afstand nemen van haar manipulatieve vriend, maar hij blijft haar toch achtervolgen… figuurlijk én letterlijk.

5. The Afterparty (serie, seizoen 2) – Apple TV+

The Afterparty — Season 2 Official Trailer | Apple TV+

De geprezen serie The Afterparty keert op woensdag 12 juli terug naar Apple TV+. Opnieuw vindt er een moord plaats op een afterparty en moeten Danner (Tiffany Haddish), Aniq (Sam Richardson) en Zoë (Zoe Chao) hem oplossen. Iedere aflevering vertelt een andere verdachte wat er volgens hen gebeurd is op het feest en zo ontdekken we langzaam wie de waarheid spreekt.

4. Too Hot To Handle (serie, seizoen 5) – Netflix

Too Hot To Handle: Season 5 | Date Announcement | Netflix

Is Too Hot To Handle ook jouw ultieme guilty pleasure? Dan hebben we goed nieuws voor je, want op vrijdag 14 juli keert de datingshow terug voor alweer een vijfde seizoen. Opnieuw mogen de kandidaten elkaar met geen vinger aanraken—en al helemaal niet met elkaar in bed duiken. Doen ze dat wel, dan verdwijnt hun prijzengeld. Dit levert zoals altijd weer een hoop frustrerende (en voor ons heerlijke) situaties op.

3. Book Club: The Next Chapter (film, 2023) – Pathé Thuis

BOOK CLUB: THE NEXT CHAPTER - Official Trailer [HD] - Only In Theaters May 12

De vier vriendinnen van de boekenclub zijn klaar voor een nieuw avontuur. Nadat we in 2018 naar Book Club konden kijken, was het in mei dit jaar tijd voor Book Club: The Next Chapter. In deze nieuwe film staan Diane (Diane Keaton), Vivian (Jane Fonda), Sharon (Candice Bergen) en Carol (Mary Steenburgen) te trappelen om een meidentripje te maken en vertrekken ze naar Italië. Doordat er een aantal geheimen aan het licht komen verandert hun ontspannen vakantie al snel in een zinderende roadtrip door het hele land.

2. Sonic Prime (serie, seizoen 2) – Netflix

Sonic Prime SEASON 2 Trailer ⚡️ Netflix After School

Sonic de Hedgehog ken je natuurlijk van zijn eigen films, maar ook van de heerlijke animatieserie Sonic Prime. Afgelopen jaar verscheen het allereerste seizoen daarvan op Netflix en op donderdag 13 juli is het tijd voor nieuwe afleveringen. In seizoen 2 komt Sonic in verschillende universums terecht, de Shatterverse, en komt hij in aanraking met de alternatieve versies van zijn vrienden. Ook zal hij het tegen nieuwe vijanden moeten opnemen.

1. ZOOP: De Reünie (film, 2023) – Videoland

ZOOP: De Reünie | Trailer | Vanaf 15 juli

Wie was er vroeger niet verslaafd aan de jeugdserie ZOOP? Taffie, Mike, Bionda, Bastiaan, Elise, Sira, Moes en Alwin maakten seizoenenlang Ouwehands Dierenpark onveilig en kregen drie eigen speelfilms. En toen stopte het avontuur. Tot nu. Komende week keert de complete cast namelijk na twintig jaar terug voor ZOOP: De Reünie. De acteurs, inmiddels niet zo jong en onervaren meer, vertrekken naar hun oude vertrouwde stekkie, de dierentuin in Rhenen. Hier halen ze herinneringen op, laten ze oude beelden zien en vertellen ze meer over die periode. Je bekijkt de speciale aflevering vanaf zaterdag 15 juli op Videoland.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Videoland, NLZIET, Apple TV+ en Pathé Thuis

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.