Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (11-17 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Videoland, Pathé Thuis, HBO Max, Disney+ en Amazon Prime Video deze week. In dit artikel vind je tips voor week 28 (van 11 tot 17 juli 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 28 van 2022)

10. Persuasion (film, 2022) – Netflix

Persuasion is de nieuwste verfilming van het gelijknamige boek van Jane Austen. Het draait hierin allemaal om Anne Elliot, die met haar snobistische familie op het randje van faillissement bungelt. Als ze een onstuimige man uit haar verleden ontmoet, moet ze kiezen: het verleden achter zich laten of haar hart volgen. De film, met Dakota Johnson, Cosmo Jarvis en Henry Golding, is vanaf vrijdag 15 juli te zien op Netflix.

9. Love Island (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Maak je borst maar nat voor een nieuw seizoen van Love Island! Twaalf Nederlandse en Vlaamse singles gaan weer op zoek naar de liefde, en in bovenstaande video kun je een glimp opvangen van deze nieuwe Islanders. Kijk vanaf maandag 11 juli iedere werkdag om 20:00 naar hoe hun zoektocht naar de ware verloopt, exclusief op Videoland.

8. The Duke (film, 2022) – Pathé Thuis

Op Pathé Thuis verschijnt op woensdag 13 juli de tragikomische film The Duke. Dit waargebeurde verhaal draait om Kempton Bunton, een 60-jarige taxichauffeur die in 1961 een geruchtmakende diefstal pleegde. Hij stal een beroemd portret uit de National Gallery in Londen. Met onder meer Helen Mirren, Jim Broadbent en Fionn Whitehead.

7. B&B Vol Liefde (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Maandag 11 juli is een mooie dag. Niet alleen begint er een nieuw seizoen van Love Island, ook gaat de heerlijke serie B&B Vol Liefde weer van start. Acht B&B-eigenaren uit Portugal, Frankrijk, Spanje, Italië en Oostenrijk gaan hierin op zoek naar de liefde. Benieuwd naar de kandidaten? Die hebben we eerder al aan je voorgesteld. Je kijkt vanaf volgende week iedere werkdag naar B&B Vol Liefde op RTL4, maar kunt de afleveringen ook op Videoland bekijken. Hier kun je een week vooruitkijken.

6. De Ware Jacob (serie, 1 seizoen) – Videoland

Als je geen genoeg kunt krijgen van B&B Vol Liefde hebben we goed nieuws voor je. Een van de meest spraakmakende deelnemers van vorig seizoen krijgt namelijk zijn eigen serie, en die is volgende week al te zien. Het gaat natuurlijk om Jacob. In De Ware Jacob krijgen we een inkijkje in zijn turbulente liefdesleven en probeert hij zijn villa in de Algarve nieuw leven in te blazen. Vanaf vrijdag 15 juli verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering op Videoland.

5. Fboy Island (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

HBO Max’ eigen realityserie, Fboy Island, krijgt een tweede seizoen, en vanaf donderdag 14 juli gaat dit van start. In dit datingprogramma worden drie single vrouwen gevolgd. Zij zitten op een eiland opgescheept met zestien mannen: acht ‘nice guys’ en acht mannen die alleen meedoen voor de geldprijs. De presentatie ligt in handen van stand-up comedian Nikki Glaser.

4. Resident Evil (serie, 1 seizoen) – Netflix

Er komt een nieuwe horrorserie naar Netflix. Resident Evil, gebaseerd op de gelijknamige game, vertelt het verhaal van een wereld die overspoeld wordt door bloeddorstige, geïnfecteerde wezens. Jade wordt achtervolgd door haar verleden in New Raccoon City, maar natuurlijk ook door iedereen die besmet is met het T-virus. Ze moet alles op alles zetten om te overleven in deze wereld. Vanaf donderdag 14 juli te zien op de streamingdienst.

3. Z-O-M-B-I-E-S 3 (film, 2022) – Disney+

Een nieuwe film in de Z-O-M-B-I-E-S-reeks! Dit nieuwe deel in de musicalfranchise verschijnt vrijdag 15 juli op Disney+ en draait om zombie Zed (Milo Manheim) en cheerleader Addison (Meg Donnelly). Hun laatste jaar op Seabrook High is aangebroken als er opeens buitenaardse wezens in de stad arriveren. En die zitten niet te wachten op nieuwe vriendschappen… Uitvoerend producent van dit derde deel is RuPaul Charles, die we natuurlijk allemaal kennen van zijn Emmy Award-winnende show RuPaul’s Drag Race.

2. Don’t Make Me Go (film, 2022) – Amazon Prime Video

Op Amazon Prime Video verschijnt op vrijdag 15 juli de nieuwe dramafilm Don’t Make Me Go. John Cho en Mia Isaac spelen hierin een alleenstaande vader en zijn tienerdochter. Als hij ontdekt dat hij een hersentumor heeft, besluit hij zijn dochter te herenigen met haar moeder. Daarvoor moeten ze wel een lange roadtrip afleggen, van Californië naar New Orleans.

1. ER (serie, 15 seizoenen) – HBO Max

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: de populaire medische dramaserie ER is vanaf volgende week online te streamen! Alle vijftien seizoenen komen namelijk op zondag 17 juli naar HBO Max. Dat wordt bingen. In ER volgen we de levens van de doctoren en verpleegsters in het County General Hospital in Chicago. We ontdekken de problemen en het lief en leed op de spoedeisende hulp van dit ziekenhuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Videoland, Pathé Thuis, HBO Max, Disney+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.