Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (1 – 7 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Netflix, Pathé Thuis en SkyShowtime. In dit artikel vind je tips voor week 27 (van 1 tot 7 juli 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 27 van 2024)

10. Space Cadet (film, 2024) – Amazon Prime Video

Astronaut worden is de droombaan van Rex (Emma Roberts). Ze heeft alleen totaal niet de juiste papieren, maar gelukkig bestaat er zoiets als het vervalsen van je cv. Tot haar grote verbazing wordt ze daarmee toegelaten tot NASA’s astronautentrainingsprogramma. Kan ze die voltooien voordat duidelijk wordt dat ze eigenlijk helemaal niet geschikt is? Dit is het verhaal van de kersverse film Space Cadet, die op donderdag 4 juli op Amazon Prime Video verschijnt.

9. Beverly Hills Cop: Axel F (film, 2024) – Netflix

Nostalgie alom, want Beverly Hills Cop is vanaf woensdag 3 juli terug op Netflix. Op die dag verschijnt de film Bevery Hills Cop: Axel F namelijk in het aanbod. Uiteraard keert Eddie Murphy terug in de rol van Axel Foley. Hij is terug in Beverly Hills en wordt door zijn dochter, die advocaat is, betrokken bij een belangrijke zaak die meer om handen heeft dan in eerste instantie verwacht…

8. Bargain (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Op donderdag 4 juli arriveert de bekroonde Koreaanse thrillerserie Bargain op SkyShowtime. We vertrekken naar een afgelegen hotel. Daar worden mannen naartoe gelokt met de belofte van seksuele ontmoetingen. Eenmaal aangekomen blijkt het een valstrik: hun organen worden geveild aan de hoogste bieder. Maar dan vindt er een verwoestende aardbeving plaats en zit iedereen vast: handelaren, kopers én slachtoffers.

7. The Bricklayer (film, 2023) – Pathé Thuis

De bikkelharde actiethriller The Bricklayer komt op maandag 1 juli naar Pathé Thuis. De film met Aaron Eckhart (The Dark Knight) en Nina Dobrev (The Vampire Diaries) draait om een reeks aanslagen op journalisten, waar de CIA van verdacht wordt. Opstandige agent Steve Vail wordt ingeschakeld om hier een einde aan te maken.

6. Barbarian (film, 2022) – Netflix

Een tijdje terug verscheen “een van de engste films aller tijden”, als we veel kijkers mogen geloven dan. We hebben het over Barbarian, een griezelige horror die vol met plottwists zit. Het verhaal draait om Tess, die voor een sollicitatie naar een andere stad moet en een Airbnb geboekt heeft. Bij aankomst blijkt het huisje ook verhuurd aan een onbekende man (gespeeld door de acteur die je misschien wel kent als Pennywise de Clown uit meest recente It-reeks). Benieuwd? De film komt op donderdag 4 juli naar Netflix.

5. Babylon (film, 2022) – Netflix

Babylon moet je alleen vanwege de gigantische sterrencast al zien. Onder meer Margot Robbie, Brad Pitt, Tobey Maguire, Jean Smart, Olivia Wilde én Diego Calva doen mee. Ook achter de schermen is er genoeg kwaliteit, want de film komt van de Oscarwinnende regisseur Damien Chazelle, bekend van La La Land. Deze film neemt ons mee naar het Los Angeles van de jaren 20 en vertelt een aantal verschillende verhalen over de turbulente filmwereld. Eindelijk komt de film ook naar Netflix; op zaterdag 6 juli is het zover.

4. The Lesson (film, 2023) – SkyShowtime

Liam is als schrijver ontzettend fan van de beroemde auteur J.M. Sinclair. Als hij wordt uitgenodigd om op zijn landgoed bijlesdocent te worden, twijfelt hij dan ook geen seconde. Maar dan blijkt al snel dat Sinclair andere plannen heeft, en dat er een hoop geheimen op het landgoed zweven. The Lesson komt op zondag 7 juli naar SkyShowtime.

3. Asphalt City (film, 2023) – Pathé Thuis

Sean Penn (Mystic River) en Tye Sheridan (Ready Player One) schitteren samen in de nieuwe thriller Asphalt City. Centraal staat de jonge, idealistische verpleger Ollie. Hij loopt mee met de doorgewinterde ambulancemedewerker Gene Rutkovsky. Langzaam maar zeker haalt de rauwe realiteit hem in en wordt hij geconfronteerd met de genadeloze werkelijkheid. De film schittert vanaf woensdag 3 juli op Pathé Thuis.

2. The Man With 1000 Kids (serie, seizoen 1) – Netflix

Het verhaal van de Nederlandse spermadonor Jonathan Meijer ken je misschien wel. Hij doneerde honderden keren zijn sperma, meestal anoniem, en heeft daardoor een hele hoop kinderen op de wereld gezet. Netflix heeft besloten om hier een driedelige serie van te maken, waarin onder meer ouders aan het woord komen. Je kijkt ernaar vanaf woensdag 3 juli.

1. In the Land of Saints and Sinners (film, 2023) – Netflix

Liam Neeson schitterde afgelopen jaar in een nieuwe, spijkerharde actiefilm, die de naam In the Land of Saints and Sinners draagt. De film weet razendsnel zijn weg naar Netflix te vinden, waar je hem op donderdag 4 juli kunt streamen. In the Land of Saints and Sinners brengt Neeson terug naar zijn roots, want de film speelt zich af in het Ierland van de jaren 70. Een klein dorpje wordt getroffen door IRA-terroristen. Aan Neeson de taak om zijn dorpsgenoten te beschermen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Netflix en SkyShowtime

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.