Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (4-10 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Apple TV+, Pathé Thuis, Videoland en discovery+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 27 (van 4 tot 10 juli 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 27 van 2022)

10. Boo, Bitch (serie, 1 seizoen) – Netflix

Lana Condor, die je misschien wel kent van de To All the Boys I’ve Loved Before-serie, is vanaf vrijdag 8 juli terug op Netflix. Ze heeft een rol in een nieuwe Netflix Original te pakken: Boo, Bitch. In deze miniserie wil een middelbare scholier haar verhaal veranderen en voor het eerst écht gezien worden… tot ze de volgende morgen wakker wordt als geest.

9. Black Bird (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Op vrijdag 8 juli verschijnt er ook een nieuwe serie op Apple TV+: Black Bird. Taron Egerton, bekend van onder meer de Kingsman-films en Rocketman, speelt hierin de rol van Jimmy Keene. Deze zoon van een politieagent wordt veroordeeld voor drugshandel en krijgt twee opties: hij kan tien jaar in een minimaal beveiligde gevangenis zijn volledige straf uitzitten óf een zwaarbeveiligde gevangenis binnengaan, bevriend worden met seriemoordenaar Larry Hall en hem een bekentenis lospeuteren. De miniserie bestaat uit 6 afleveringen.

8. Operation Mincemeat (film, 2022) – Pathé Thuis

De waargebeurde oorlogsfilm Operation Mincemeat is vanaf maandag 4 juli te zien op Pathé Thuis. De film, met Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald en Johnny Flynn, speelt zich af in 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te bevrijden van de Duitse bezetting, maar willen dit doen zonder dat dit uitloopt tot een bloedbad. Hun geheime wapen om dit te bereiken? Een dode man.

7. De Verraders België (serie, 1 seizoen) – Videoland

Nadat De Verraders een razend succes was in Nederland, met verschillende Videoland-edities als gevolg, komt de serie ook naar België. Achttien bekende Vlamingen komen terecht in een kasteel in Kerkrade, waar ze een spel vol leugens, verraad en manipulatie moeten spelen. Anders dan bij de Nederlandse versie gaat er overigens geen deelnemer met de zilverschat vandoor; deze gaat naar een van de kijkers. De serie is vanaf zaterdag 9 juli te zien op Videoland.

6. De Drekkies (film, 2021) – Pathé Thuis

In deze animatiefilm, die je vanaf vrijdag 8 juli op Pathé Thuis bekijkt, zijn de Drekkies (in het Engels The Uglies) op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Ze komen terecht in Stinkiestad, maar hier is één probleem: de stinkende vuilnisbelt, hun nieuwe thuis, moet plaatsmaken voor een winkelcentrum. De Nederlandse stemmen worden ingesproken door Matheu Hinzen (Bloed, Zweet en Tranen) en Stefania (die je misschien wel kent van het Eurovisie Songfestival).

5. Control Z (serie, 3 seizoenen) – Netflix

Het derde seizoen van de Mexicaanse serie Control Z staat vanaf woensdag 6 juli op Netflix. In dit seizoen staan de scholieren op het punt om te slagen en de middelbare school te verlaten, als de oude hacker weer actief wordt. Opnieuw moet Sofia achter de dader aan gaan. Helaas is er wel slecht nieuws: dit zal het laatste seizoen van de serie zijn.

4. Conjuring Kesha (serie, 1 seizoen) – discovery+

Zangeres Kesha, die je misschien nog wel kent van hits als TiK ToKDie Young en Praying, krijgt haar eigen serie op discovery+: Conjuring Kesha. Vanaf vrijdag 8 juli zie je hoe ze, samen met andere celebrities, in de mysteries van de onderwereld duikt. Paranormale fenomenen, geesten, het leven na de dood, behekste huizen en andere bovennatuurlijke wezens; het komt allemaal voor.

3. De Piraten van Hiernaast 2 (film, 2022) – Pathé Thuis

De Piraten van Hiernaast is terug! In dit vervolg komen er ninja’s in de straat wonen. Piratenkapitein Hector Donderbus probeert van ze af te komen, maar daarvoor moeten de piraten wel het jaarlijkse zeskamp in het dorp winnen. In deze familiefilm zie je onder meer Egbert-Jan Weeber en Tygo Gernandt terug.

2. Hello, Goodbye, and Everything in Between (film, 2022) – Netflix

Fans van To All the Boys I’ve Loved Before en Love & Gelato opgelet! Netflix heeft weer een boekverfilming in handen. Dit keer is het de beurt aan Hello, Goodbye, and Everything in Between, naar het boek van Jennifer E. Smith. Jordan Fisher (die je kan kennen uit To All the Boys: P.S. I Still Love You) kruipt in de huid van Aidan. Samen met zijn vriendin Claire is hij van plan om, voordat ze naar de universiteit vertrekken, uit elkaar te gaan. Ze brengen nog één laatste avond samen door. De film staat vanaf woensdag 6 juli op Netflix.

1. Dog (film, 2022) – Pathé Thuis

Tot slot kunnen we vanaf woensdag 6 juli ook naar Dog kijken op Pathé Thuis. In deze film maakt Channing Tatum als ex-soldaat Briggs een roadtrip met legerhond Lulu. Zij moet naar de begrafenis van haar overleden baasje gebracht worden. Door haar onhandelbare gedrag is dit alleen zo makkelijk nog niet… al groeien de twee tijdens deze hartverwarmende film wel naar elkaar toe. Dit is het regiedebuut van Tatum, die dus ook de hoofdrol vertolkt.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Apple TV+, Pathé Thuis, Videoland en discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.