Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (24 – 30 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van NLZIET, Netflix, SkyShowtime, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 26 (van 24 tot 30 juni 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 26 van 2024)

10. Wie is de Mol? streaming-editie (serie, seizoen 1) – NLZIET

Werd eerder dit jaar Anna Gimbrère nog ontmaskerd als de Mol, nu staat er opnieuw een saboteur klaar. En dat kan maar één ding betekenen: Wie is de Mol? keert terug. De allereerste streaming-editie, die dus niet op tv wordt uitgezonden, staat op vrijdag 28 juni op het programma. Vier weken lang kijk je iedere vrijdag naar twee episodes, waarin onbekende Nederlanders onder leiding van Hila Noorzai proberen de Mol te ontmaskeren.

9. A Family Affair (film, 2024) – Netflix

Netflix heeft een aantal grote namen opgetrommeld voor hun nieuwste Original-film A Family Affair. De hoofdrollen zijn namelijk voor niemand minder dan Nicole Kidman, Zac Efron én Joey King. Centraal staat Zara, die werkt voor de veeleisende filmster Chris Cole. Hoewel hij haar maar niet serieus wil nemen, heeft ze het prima naar haar zin. Maar dan ontdekt ze dat hij verliefd is op haar moeder. Deze komedie is vanaf vrijdag 28 juni te zien.

8. Mean Girls (film, 2024) – SkyShowtime

Get in loser, het is tijd om Mean Girls te kijken! De nieuwste versie van de iconische tienerfilm uit 2004 verscheen begin dit jaar op het witte doek en komt volgende week eindelijk naar het kleine scherm. Je bekijkt de film vanaf dinsdag 25 juni op SkyShowtime. Het verhaal ken je waarschijnlijk al: Cady Heron gaat voor het eerst naar de middelbare school en komt in contact met de ‘Plastics’, onder leiding van de grootste mean girl Regina George. Maar als Cady op Regina’s ex Aaron valt, wordt ze snel een stuk minder geliefd. Samen met buitenbeentjes Janis en Damian gaat ze op zoek naar wraak. Deze nieuwe variant is een musical, dus maak je klaar voor een hele hoop catchy liedjes.

7. I Am: Celine Dion (film, 2024) – Amazon Prime Video

Fan van zangeres Celine Dion? Dan hebben we goed nieuws, want volgende week verschijnt de documentaire I Am: Celine Dion op Amazon Prime Video. De superster geeft een rauw kijkje achter de schermen. Een tijdje geleden werd ze gediagnosticeerd met het Stiff Person Syndrome (SPS), een neurologische aandoening, waardoor ze een stapje achteruit moest doen. Haar nieuwe uitdagende werkelijkheid toont ze in deze eerlijke film. Je bekijkt hem vanaf dinsdag 25 juni.

6. Miller’s Girl (film, 2024) – Pathé Thuis

Jenna Ortega verschijnt over een tijdje in seizoen 2 van Wednesday, maar je kon haar dit jaar ook al bewonderen in Miller’s Girl. In deze film kruipt ze in de huid van de getalenteerde studente Cairo Sweet. Als zij een schrijfopdracht ontvangt van haar charmante leraar Jonathan Miller (Martin Freeman), ontstaat er een bijzondere band die alle grenzen overschrijdt. De film is vanaf woensdag 26 juni te zien op Pathé Thuis.

5. That ’90s Show (serie, seizoen 2) – Netflix

That ’90s Show keert volgende week terug. Het tweede seizoen van de That ’70s Show-spin-off staat op donderdag 27 juni op de planning. Leia brengt in de nieuwe afleveringen voor de tweede keer de zomer door bij haar grootouders. Door alles wat er vorig jaar met Nate en Jay is gebeurd, voelt ze zich bijzonder ongemakkelijk. Natuurlijk maken ook grootouders Kitty en Red weer het nodige mee.

4. Arthur the King (film, 2024) – Pathé Thuis

De fijne film Arthur the King komt op woensdag 26 juni naar Pathé Thuis. We volgen atleet Michael (gespeeld door Mark Wahlberg), die aan adventure racing doet. Daarbij leg je een uitdagende route af en overwin je allerlei obstakels. Deze keer heeft hij het moeilijk, maar krijgt hij onverwachts steun van een gewonde zwerfhond. Het verhaal is gebaseerd op de autobiografie Arthur: The Dog Who Crossed the Jungle to Find a Home.

3. Land of Women (serie, seizoen 1) – Apple TV+

Apple TV+ komt op woensdag 26 juni met de kersverse miniserie Land of Women. Eva Longoria kruipt in de huid van de New Yorkse Gala. Als haar man een heftige financiële misstap begaat, moet ze samen met haar dochter en moeder de stad ontvluchten. Ze komen in Noord-Spanje terecht, waar ze wanhopig proberen hun identiteit geheim te houden. Maar de geheimen buitelen snel over elkaar heen.

2. My Lady Jane (serie, seizoen 1) – Prime Video

Heb je seizoen 3 van Bridgerton alweer helemaal uitgespeeld? Dan kunnen we je blij maken met een nieuw kostuumdrama. Op donderdag 27 juni verschijnt My Lady Jane op Amazon Prime Video. Deze serie vertelt het waargebeurde verhaal van jonkvrouw Lady Jane Grey. Zij was ooit negen dagen lang koningin van Engeland, maar werd toen onthoofd. Alleen niet in deze serie. Nee, hier redt de damsel in distress zichzelf.

1. The Fall Guy (film, 2024) – Pathé Thuis

Ryan Gosling is een stuntman die de hoofdrolspeler van een nieuwe film moet redden om indruk te maken op de regisseur, met wie hij een tijdje terug aan het daten was. Dit is het verhaal van The Fall Guy. De film wist al een hoop bezoekers naar de bioscoop te trekken, maar binnenkort bekijk je hem ook vanaf de bank. De film verschijnt op woensdag 26 juni op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: NLZIET, Netflix, SkyShowtime, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Apple TV+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.