Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (26 juni – 2 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, HBO Max, Pathé Thuis en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 26 (van 26 juni tot 2 juli 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 26 van 2023)

10. The Witcher (serie, 3 seizoenen) – Netflix

The Witcher: Season 3 | Official Trailer | Netflix

Komende week is het eindelijk tijd voor het langverwachte derde seizoen van de Netflix-serie The Witcher. Hierin kruipt Henry Cavill voor de laatste keer in de huid van Geralt, want hij wordt in het al bevestigde vierde en vijfde seizoen vervangen door Liam Hemsworth. Geralt duikt in de nieuwe afleveringen onder met Ciri om haar te beschermen, maar toch komen ze terecht in gevaarlijke situaties… en ligt verraad op de loer. Het derde seizoen staat op donderdag 29 juni op het programma.

9. Hijack (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Hijack — Official Trailer | Apple TV+

Apple TV+ komt volgende week met de splinternieuwe serie Hijack, waarin topacteur Idris Elba de hoofdrol vertolkt. Hij belandt als Sam Nelson, een geslepen zakenman, op een gekaapte vlucht naar Londen en moet zijn medepassagiers zien te redden. Het interessante aan deze serie is dat het verhaal in real-time verteld wordt: de vlucht duurt zeven uur, de serie ook. Hierdoor belooft het nóg spannender te worden en is het net alsof je er zelf bij bent. Bovendien komt de serie van de makers van Lupin, waardoor de verwachtingen al helemaal hooggespannen zijn. Gelukkig hoeven we nog maar even geduld te hebben: op woensdag 28 juni is het zover.

8. Tom Clancy’s Jack Ryan (serie, 4 seizoenen) – Amazon Prime Video

Tom Clancy's Jack Ryan - The Final Season | Official Trailer | Prime Video

Jack Ryan staat zijn spannendste en gevaarlijkste missie ooit te wachten in seizoen 4 van Tom Clancy’s Jack Ryan. Na drie succesvolle seizoenen kunnen we ons dus opmaken voor een spetterend vierde en laatste deel. Jack Ryan (John Krasinski) ontdekt als de nieuwe adjunct-directeur van de CIA dat er een web van interne corruptie is. Het blijkt erger te zijn dan gedacht en het hele land is in gevaar. Benieuwd? Vanaf vrijdag 30 juni kijk je iedere vrijdag naar twee gloednieuwe afleveringen op Amazon Prime Video.

7. Run Rabbit Run (film, 2023) – Netflix

Run Rabbit Run | Official Trailer | Netflix

Netflix komt komende week met de angstaanjagende horrorfilm Run Rabbit Run. Sarah Snook, bekend van onder meer Succession, speelt hierin de hoofdrol. Zij werkt als vruchtbaarheidsarts en gelooft heilig in het leven na de dood, maar als haar dochter vreemd gedrag begint te vertonen begint ze hier steeds meer over te twijfelen. De film komt van de regisseur van The Handmaid’s Tale, dus dat belooft veel goeds! Je bekijkt hem vanaf woensdag 28 juni.

6. Warrior (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Warrior Season 3 | Official Trailer | Max

Op donderdag 29 juni arriveert het derde seizoen van Warrior op HBO Max. De eerste twee delen waren natuurlijk al bikkelhard en ook de nieuwe afleveringen beloven weer vol actie en geweld te zitten. An Sahm moet in dit seizoen ontdekken wat hij wil zijn: een gewelddadige gangster of de held van het volk.

5. Grey’s Anatomy (serie, 19 seizoenen) – Disney+

Grey's Anatomy Season 19 Trailer (HD)

Grey’s Anatomy-fans die de serie op Disney+ volgen, opgelet! We hebben behoorlijk wat geduld moeten hebben, want het negentiende seizoen was al in oktober op de Amerikaanse televisie te zien en in februari te volgen op de Nederlandse buis, maar binnenkort zijn streamers ook eindelijk aan de beurt. De streamingdienst voegt op woensdag 28 juni het complete seizoen toe, dus dan kan je direct aan het bingen slaan.

4. Spoiler Alert (film, 2022) – Pathé Thuis

SPOILER ALERT - Official Trailer [HD] - Only In Theaters December 2

Jim Parsons (The Big Bang Theory) en Ben Aldridge (Pennyworth) kruipen in Spoiler Alert in de huid van journalist Michael en fotograaf Kit. Als die elkaar in een bar ontmoeten spatten de vonken er direct vanaf en dit lijkt het begin van een geweldig liefdesverhaal. Enkele jaren later, inmiddels wonen ze samen, krijgt Kit echter te horen dat hij kanker heeft. Deze ontroerende film is volgens kijkers een echte aanrader. Als je hem op het witte doek gemist hebt, hebben we goed nieuws voor je: vanaf woensdag 28 juni bekijk je hem bij Pathé Thuis.

3. Papadag (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Tussen 2017 en 2020 werd de fijne Nederlandse serie Papadag uitgezonden door de publieke omroep. Mocht je hem gemist hebben of nog eens opnieuw willen kijken, dan kan dat vanaf zaterdag 1 juli. Op die datum voegt Netflix de serie namelijk toe aan het aanbod. Het draait om een aantal vaders die elkaar op hun zogenoemde Papadag tegenkomen in het park. Een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaat.

2. Great Expectations (serie, 1 seizoen) – Disney+

Great Expectations Official Trailer | Olivia Colman, Fionn Whitehead | FX

Great Expectations is een splinternieuwe serie die op woensdag 28 juni op Disney+ verschijnt en waar heel veel mensen reikhalzend naar uitkijken. Is het niet omdat de serie gemaakt is door de bedenker van Peaky Blinders, dan is het wel omdat de cast grandioos is, met onder meer The Crown-actrice Olivia Colman en Dunkirk-acteur Fionn Whitehead. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Charles Dickens en draait om de arme Pip, die plotseling een fortuin ontvangt van een vreemdeling.

1. John Wick 4 (film, 2023) – Pathé Thuis

John Wick: Chapter 4 (2023 Movie) Official Trailer – Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård

Het vierde hoofdstuk van de spectaculaire actiefranchise komt naar Pathé Thuis. Zij voegen John Wick 4 op donderdag 29 juni toe aan het aanbod. In deze film is Keanu Reeves uiteraard weer de genadeloze huurmoordenaar, die het deze keer tegen zijn meest dodelijke tegenstander tot nu toe moet opnemen. Voor het terugkrijgen van zijn eigen vrijheid opent hij de jacht op The High Table en in een reis door de hele wereld moet hij verschillende vijanden verslaan.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Apple TV+, Amazon Prime Video, HBO Max, Pathé Thuis en Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.