Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (27 juni – 3 juli)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Videoland, Amazon Prime Video, Disney+, Pathé Thuis, HBO Max en Netflix deze week. In dit artikel vind je tips voor week 26 (van 27 juni tot 3 juli 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 26 van 2022)

10. New Amsterdam (serie, 4 seizoenen) – Videoland

Vanaf vrijdag 1 juli staat het vierde seizoen van New Amsterdam op Videoland. Eerder kon je de ziekenhuisserie al op de TV-zender Net5 bekijken en nu is hij dus ook online te zien. In het vierde seizoen draait het uiteraard weer om de charmante Dr. Max Goodwin.

9. The Terminal List (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

In The Terminal List speelt Chris Pratt de rol van James Reece, een Navy SEAL wiens peloton in een nederlaag gelopen is tijdens een geheime missie. Als hij weer terug is, duikt er nieuw bewijsmateriaal op. Hierdoor komt niet alleen zijn leven in gevaar, maar ook dat van zijn dierbaren. De serie bestaat uit 8 afleveringen, die allemaal tegelijkertijd in première gaan op de streamingdienst, op vrijdag 1 juli.

8. Diverse Marvel-series – Disney+

In februari verwijderde Netflix zes Marvel-series uit haar aanbod en die zijn vanaf woensdag 29 juni allemaal te zien op Disney+. Het gaat om Daredevil (2015-2018), Jessica Jones (2015-2019), Luke Cage (2016-2018), Iron Fist (2017-2018), The Defenders (2017) en The Punisher (2017-2019).

7. Louis (film, 2022) – Pathé Thuis

Vanaf donderdag 30 juni staat de documentaire Louis op Pathé Thuis. Filmmaker Geertjan Lassche duikt hierin in het leven van onze huidige bondscoach en legt drie jaar lang het wel en wee van de voetbaltrainer vast, zowel op het gebied van werk als privé. Van gesprekken met internationale voetbalsterren tot momenten in het ziekenhuis, het komt allemaal voorbij.

6. Westworld (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Maandag 27 juni komt de eerste aflevering van Westworld seizoen 4 op HBO Max. Vervolgens komt hier iedere maandag een nieuwe aflevering bij. Deze serie is een duistere ontdekkingsreis over het lot van al het bewustzijn op aarde. In de Emmy Award-winnende serie spelen onder meer Oscarwinnares Ariana DeBose, Evan Rachel Wood, Emmy Award-winnares Thandiwe Newton en Ed Harris mee.

5. Belfast (film, 2021) – Pathé Thuis

De bekroonde film Belfast staat vanaf donderdag 30 juni op Pathé Thuis. In de autobiografische zwart-wit film groeit de negenjarige Buddy op in de late jaren 60 in Belfast, een stad die in grote chaos verkeert. Zijn ouders willen Noord-Ierland verlaten en een nieuw leven beginnen.

4. The Princess (film, 2022) – Disney+

Vanaf vrijdag 1 juli kijk je op Disney+ naar de fantasierijke actiefilm The Princess. De voor een Emmy Award-genomineerde Joey King (The Kissing Booth) speelt hierin een eigenwijze prinses die weigert te trouwen. Als ze ontvoerd en opgesloten wordt, moet ze het heft in eigen handen nemen om haar familie te beschermen.

3. Beauty (film, 2022) – Netflix

In Beauty draait het om een jonge zwarte vrouw die op het punt staat om als zangeres door te breken, maar worstelt met haar dominante familie en de liefde voor haar beste vriendin. De film, met onder meer Gracie Marie Bradley, Aleyse Shannon, Niecy Nash, Giancarlo Esposito, Kyle Bary, Micheal War en Sharon Stone, staat vanaf woensdag 29 juni op Netflix.

2. Only Murders in the Building (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Het tweede seizoen van hitserie Only Murders in the Building komt op dinsdag 28 juni naar Disney+. Dan verschijnen de eerste twee afleveringen, de andere acht volgen in de weken daarna. In het tweede seizoen keren Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez weer terug in hun rol. Aan de cast worden ook Cara Delevigne, Andrea Martin, Zoe Colletti en Amy Schumer toegevoegd.

1. Stranger Things (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Op vrijdag 1 juli is het eindelijk zover: dan verschijnt seizoen 4 volume 2 van hitserie Stranger Things op Netflix. In de laatste twee afleveringen—samen goed voor bijna 4 uur aan bingemateriaal!—komt het verhaal van het vierde seizoen tot een eind en zien we hoe het verdergaat met Eleven, Hopper, Joyce, Vecna en alle anderen. Lees op onze website alvast alles over Vecna en natuurlijk de 5 interessantste fan-theorieën over Stranger Things seizoen 4B.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Videoland, Amazon Prime Video, Disney+, Pathé Thuis, HBO Max en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.