Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (17 – 23 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 25 (van 17 tot 23 juni 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 25 van 2024)

10. House of the Dragon (serie, seizoen 2) – HBO Max

Na twee jaar wachten is het volgende week eindelijk zover: House of the Dragon keert terug! De populaire Game of Thrones-spin-off gaat verder waar we aan het einde van seizoen 1 gebleven waren. Dit betekent dat Westeros aan de rand van een bloederige burgeroorlog staat. Koning Aegon en koningin Rhaenyra zijn er allebei van overtuigd dat ze recht hebben op de Iron Throne. Critici hebben de eerste afleveringen al gekeken en laten weten dat het tweede seizoen nóg beter is dan het eerste. Op maandag 17 juni kun je hierover zelf beslissen, want dan verschijnt de eerste aflevering op HBO Max.

9. Outlander (serie, seizoen 7) – Netflix

Volgende week kunnen ook Netflix-abonnees eindelijk van seizoen 7 van Outlander genieten. In deze afleveringen zien we hoe de Jamie en Claire geconfronteerd worden met de gewelddadige strijd van de Amerikaanse revolutie. Hun land verandert en zij worden gedwongen mee te veranderen. Er moeten een aantal onmogelijke beslissingen gemaakt worden die grote gevolgen hebben voor hun familie. Benieuwd? De afleveringen verschijnen op woensdag 19 juni in het aanbod.

8. Abigail (film, 2024) – Pathé Thuis

Horrorfanaten, opgelet! Op woensdag 19 juni komt Abigail naar Pathé Thuis. In deze enge film volgen we een groepje criminelen dat een ogenschijnlijk makkelijke taak krijgt: kidnap het 12-jarige dochtertje van een miljonair en houd haar 24 uur lang gegijzeld. De opbrengst? Een miljoen per persoon. Lijkt een makkelijke opdracht, totdat blijkt dat het meisje niet zo schattig en onschuldig is als je op het eerste gezicht zou denken…

7. Federer: Twelve Final Days (film, 2024) – Amazon Prime Video

Fan van tennis in het algemeen of Roger Federer in het bijzonder? Dan kun je op donderdag 20 juni op Amazon Prime Video terecht. Op die dag verschijnt er een documentaire over Roger Federer, met de naam Federer: Twelve Final Days. We krijgen hierin een intiem kijkje in de laatste twaalf dagen van Federers indrukwekkende carrière. Ook komen er interviews met legendarische rivalen en goede vrienden zoals Rafael Nadal, Novak Djokovic en Andy Murray voorbij.

6. De Terugreis (film, 2024) – Pathé Thuis

Jaap en Maartje zijn al vijftig jaar samen. Als ze een brief ontvangen van een oude vakantievriend, besluiten ze erheen te gaan. Hij woont echter wel in Zuid-Frankrijk, en onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Dit is het verhaal van de indrukwekkende dramafilm De Terugreis, met Martin van Waardenberg en Leny Breederveld in de hoofdrollen. Je bekijkt hem vanaf donderdag 20 juni op Pathé Thuis.

5. Trigger Warning (film, 2024) – Netflix

Special Forces-commando Parker keert terug naar haar geboorteplaats omdat haar vader overleden is. Terwijl ze zijn dood onderzoekt, komt ze in aanraking met een gewelddadige bende. Al snel realiseert ze zich dat ze er alles aan moet doen om het verleden recht te zetten. Hoe dit haar vergaat, zie je vanaf vrijdag 21 juni in Trigger Warning. De hoofdrollen zijn voor Jessica Alba (Fantastic Four) en Gabriel Basso (The Night Agent).

4. Monkey Man (film, 2024) – Pathé Thuis

Dev Patel, die je kent van Lion en Slumdog Millionaire, speelt de hoofdrol in de nieuwe film Monkey Man én is de regisseur. Hij vertelt het verhaal van Kid, die in fight clubs vecht om geld bij elkaar te sprokkelen. Met dit geld wil hij wraak nemen op de rijke elite van de stad… Benieuwd? De film komt op zondag 23 juni naar Pathé Thuis.

3. Beautiful Wedding (film, 2024) – Amazon Prime Video

In 2023 kon je genieten van Beautiful Disaster, waarin bad boy Travis (Dylan Sprouse) en de brave Abby (Victoria Gardner) een weddenschap aangaan: als hij een gevecht wint, wonen ze een maand lang samen. Dit mondt natuurlijk uit in een relatie. En daarom is het nu tijd voor Beautiful Wedding. Abby en Travis worden na een wilde nacht in Las Vegas wakker… en zijn getrouwd. Heeft hun huwelijk kans van slagen? Net als het eerste deel is deze sensuele romcom perfect voor fans van de After-reeks. Je bekijkt hem vanaf vrijdag 21 juni.

2. Baghead (film, 2024) – Pathé Thuis

De makers van It en Barbarian kwamen dit jaar met een spliksplinternieuwe horrorfilm: Baghead. In deze film erft Iris na de dood van haar vader een bar in Berlijn. Al snel ontdekt ze dat er in de kelder een 400 jaar oud monster leeft, dat bloed ruikt. De film is vanaf woensdag 19 juni te vinden op Pathé Thuis.

1. Saw X (film, 2023) – Amazon Prime Video

Jigsaw maakte vorig jaar zijn comeback. In oktober verscheen Saw X op het witte doek. In deze film is John Kramer ongeneeslijk ziek. Als hij op een riskante medische procedure stuit, besluit hij het toch maar te proberen. Maar dan blijkt hij opgelicht te zijn. Hij besluit wraak te nemen… en laat dat maar aan Jigsaw over. De film verschijnt op woensdag 19 juni eindelijk op het kleine scherm.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Disney+, Apple TV+, Videoland, CANAL+ en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.