Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (19 – 25 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 25 (van 19 tot 25 juni 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 25 van 2023)

10. Secret Invasion (serie, 1 seizoen) – Disney+

Marvel Studios’ Secret Invasion | Official Trailer | Disney+

Marvel-fan? Dan weet je vast wel dat het komende week eindelijk tijd is voor Secret Invasion. Disney+ voegt de allereerste aflevering van deze gloednieuwe serie op woensdag 21 juni toe aan het aanbod. Het draait om Nick Fury, het personage van Samuel L. Jackson, die we volgen tijdens de Skrull-invasie op Aarde. Met zijn hulp moeten gedaantewisselende aliens buiten de menselijke samenleving gehouden worden, maar dit blijkt zo makkelijk nog niet.

9. Titans (serie, 4 seizoenen) – Netflix

TITANS S4 | Official Trailer | DC

Titans keert op zondag 25 juni terug naar Netflix. De DC-serie komt met deze twaalf afleveringen helaas voorgoed tot een einde, dus dat betekent dat we extra uitkijken naar het vierde seizoen. Opnieuw volgen we de Titans. Nadat ze Gotham gered hebben, gaan ze wederom de straat op. Ze moeten het namelijk opnemen tegen een bovennatuurlijke sekte met verbluffende krachten.

8. All Inclusive (film, 2023) – Amazon Prime Video

All Inclusive | Trailer | Pathé

Liefhebbers van de Nederlandse romcom kunnen vanaf vrijdag 23 juni op Amazon Prime Video terecht, want dan verschijnt daar All Inclusive. Deze film met onder meer Tibor Lukács, Jennifer Hoffman en Frank Lammers verscheen eerder dit jaar op het witte doek en trok duizenden bezoekers, maar ook de streamer kan zich er vanaf volgende week dus eindelijk aan wagen. We volgen een gezin dat naar een all inclusive-resort op Bonaire vertrekt. Ouders Jacco en Sylvie liggen behoorlijk met elkaar in de clinch liggen en al voordat ze een voet op het resort gezet hebben besluit Sylvie dat ze een ‘pauze’ wil inlassen. Komt het tijdens hun paradijselijke vakantie nog goed?

7. Downey’s Dream Cars (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Downey's Dream Cars | Official Trailer | Max

De acteur Robert Downey Jr. kun je natuurlijk kennen als Tony Stark of als Sherlock Holmes, maar wist je dat hij zich ook inzet voor een betere wereld? Zo heeft hij de klimaatorganisatie Footprint Coalition opgericht én heeft hij onlangs zijn imposante auto-collectie om laten bouwen tot elektrische voertuigen. Dat laatste proces volgen we in de gloednieuwe serie Downey’s Dream Cars, die op donderdag 22 juni op HBO Max verschijnt. Iedere aflevering zien we hoe hij één auto uit zijn collectie omtovert tot een elektrische wagen.

6. Armageddon Time (film, 2022) – SkyShowtime

ARMAGEDDON TIME - Official Trailer - In Select Theaters October 28

Als je naar de namen op de credits kijkt, weet je al dat de film Armageddon Time een echte toptitel is: met achter de schermen de regie van James Gray (Ad Astra en The Lost City of Z) en voor de schermen het acteerwerk van onder meer Anthony Hopkins, Jessica Chastain, Jeremy Strong en Anne Hathaway. Samen zetten zij een verhaal neer dat met veel lof ontvangen werd. Het draait om een twaalfjarige jongen die naar een privéschool gestuurd wordt, maar het daar totaal niet naar zijn zin heeft. Samen met zijn beste vriend besluit hij te ontsnappen. Benieuwd? De film verschijnt op donderdag 22 juni op SkyShowtime.

5. I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie (film, 2022) – Netflix

I WANNA DANCE WITH SOMEBODY - Official Trailer (HD)

I Wanna Dance: The Whitney Houston Movie dompelt ons, zoals de titel al doet vermoeden, onder in het leven van de legendarische zangeres. We worden mee terug genomen naar het moment dat Houston nog maar zeventien jaar oud is en de sterren van de hemel zingt in een kerkkoor in New Jersey. Een tijdje daarna wordt ze ontdekt door platenbaas Clive Davis en zo krijgt haar carrière, die zeker niet altijd vlekkeloos verloopt, een kickstart. De film werd gemaakt door Oscar-genomineerde scriptschrijver Anthony McCarten, die eerder het leven van Freddie Mercury vertaalde naar de prijswinnende film Bohemian Rhapsody, dus dat belooft veel goeds. Je bekijkt hem vanaf donderdag 22 juni op Netflix.

4. I’m A Virgo (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

I'm A Virgo - Official Trailer | Prime Video

Amazon Prime Video komt op vrijdag 23 juni met de absurdistische komedieserie I’m A Virgo, waarin de Emmy-winnende acteur Jharrel Jerome (When They See Us, Moonlight) de hoofdrol vertolkt. Hij is een 4-meter lange man die zijn hele leven in isolatie heeft gezeten, maar dan wil weten hoe de wereld écht is. Als hij eenmaal buiten komt wordt hij door sommigen gezien als een held, maar door sommigen ook als een schurk. De serie wordt nu al geprezen door critici, die hem belonen met een verbluffende score van 100% op Rotten Tomatoes.

3. Winnie The Pooh: Blood and Honey (film, 2023) – Pathé Thuis

Winnie the Pooh: Blood and Honey Trailer #1 (2023)

Winnie de Poeh kennen we natuurlijk allemaal als de vrolijke gele beer uit de verhalen van A.A. Milne. Hij is dol op honing en bevriend met Iejoor, Knorretje en Teigetje. En hij is boos op Christopher Robin, een jongen die hem ooit in de steek liet, waardoor hij zint op wraak en aan het moorden slaat. Dit is het heerlijk bizarre verhaal van Winnie The Pooh: Blood and Honey. De horrorfilm verscheen begin dit jaar op het witte doek en komt op vrijdag 23 juni naar Pathé Thuis.

2. Lyle, Lyle, Crocodile (film, 2022) – Netflix

LYLE, LYLE, CROCODILE - Official Trailer (HD)

Fan van Shawn Mendes, op zoek naar een nieuwe film om met het hele gezin te kijken of misschien wel allebei? Vanaf dinsdag 20 juni kun je op Netflix terecht voor Lyle, Lyle, Crocodile. Hierin spreekt de Canadese zanger, bekend van hits als Treat You BetterStitches en In My Blood, de stem in van Crocodile Lyle. Hij woont op de zolder van een gezin dat pas naar New York verhuisd is. Als de jongste zoon hem ontdekt, sluiten ze een bijzondere vriendschap. Alleen daar zit niet iedereen op te wachten…

1. And Just Like That… (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Sex and the City-fans werden in 2021 getrakteerd op de gloednieuwe reboot And Just Like That… en komende week is het eindelijk tijd voor seizoen 2. Op donderdag 22 juni keren Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristen Davis) en Miranda (Cynthia Nixon) terug naar HBO Max. En we hebben goed nieuws, want we weten nu al al dat er een klein rolletje zal zijn voor Samantha (Kim Catrall) en dat ook Aidan (John Corbett) een comeback zal maken. Leuk!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime en Pathé Thuis

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.