Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (10 – 16 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Disney+, Apple TV+, Videoland, CANAL+ en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 24 (van 10 tot 16 juni 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 24 van 2024)

10. The Iron Claw (film, 2023) – Amazon Prime Video

Een titel die je zeker op je kijklijst moet zetten, is de geprezen dramafilm The Iron Claw. Op zaterdag 15 juni kun je ervoor op de bank ploffen, want dan verschijnt hij op Amazon Prime Video. De film volgt de onafscheidelijke broers Kerry, Kevin, Mike en David, die in de jaren 80 de worsteltop bereiken. Ondertussen worden hun levens buiten de ring steeds zwaarder. De hoofdrollen zijn voor topacteurs Zac Efron, Jeremy Allen White en Harris Dickinson.

9. Invasie (film, 2024) – Pathé Thuis

Fan van bikkelharde series als Mocro Maffia en Het Gouden Uur? Wist je dan ook al dat de maker hiervan dit jaar met een Nederlandse actiefilm is gekomen? In Invasie worden Curaçao en Aruba uit het niets aangevallen door een dictatoriaal buurland. Drie jonge mariniers kunnen het verschil maken. De film, met rollen voor onder meer Fedja van Huêt en Gijs Scholten van Aschat, verschijnt op donderdag 13 juni op Pathé Thuis.

8. Welcome to Wrexham (serie, seizoen 3) – Disney+

Je weet vast dat acteurs Ryan Reynolds (Deadpool) en Rob McElhenney (It’s Always Sunny in Philadelphia) drie jaar geleden de Welshe voetbalclub Wrexham AFC gekocht hebben. Ze wisten het onmogelijke te bereiken en promoveerden. Maar nu spelen ze dus in de League Two en ligt er misschien nóg een stapje omhoog op de ladder in het verschiet. Kunnen ze opnieuw de top bereiken? Volgens Reynolds wordt het nieuwe seizoen van Welcome to Wrexham “nog intenser dan het vorige”, dus dat belooft alvast veel goeds! De nieuwe afleveringen verschijnen op woensdag 12 juni op Disney+.

7. Presumed Innocent (serie, seizoen 1) – Apple TV+

De hoofdaanklager wordt de hoofdverdachte in een moordonderzoek. Dat is het principe van de nieuwe serie Presumed Innocent, die vanaf woensdag 12 juni te zien is op Apple TV+. Centraal staat Rusty Sabich (een rol van Jake Gyllenhaal), die een moord onderzoekt. Als blijkt dat hij banden heeft met het slachtoffer, wijst de vinger ineens overtuigend in zijn richting.

6. Net Als In De Film (film, 2023) – Videoland

Annabel en Sander spelen samen in de schoolband en zijn onafscheidelijk. De twee raken elkaar echter kwijt als Annabel met de populaire Olaf in zee gaat, die haar beroemd wil maken. Dit is het verhaal van Net Als In De Film, een musical van eigen bodem. De hoofdrollen zijn voor Noortje Herlaar en Benja Bruijning. Benieuwd? Vanaf woensdag 12 juni bekijk je hem op Videoland.

5. Dream Scenario (film, 2023) – Pathé Thuis

Dream Scenario draait om de doodgewone professor Paul Matthews, die ineens blijkt voor te komen in de dromen van miljoenen mensen. Van het ene op het andere moment is hij een celebrity. Als de dromen van de onbekenden veranderen in nachtmerries, gaat Paul toch maar op zoek naar een oplossing. Nicolas Cage heeft de hoofdrol te pakken in deze bizarre film, die je vanaf woensdag 12 juni op Pathé Thuis bekijkt.

4. The Boys (serie, seizoen 4) – Amazon Prime Video

Eindelijk staat het vierde seizoen van The Boys op het programma. Zet woensdag 12 juni in je agenda, want dan zijn de eerste drie afleveringen te zien. En volgens een van de hoofdrolspelers wordt dit het beste seizoen tot nu toe! Het verhaal? De wereld staat aan de rand van de afgrond en het team moet er alles aan doen om de boel te redden.

3. Talk To Me (film, 2023) – CANAL+

Horrorfanaat? Een van de beste horrors van 2023 is vanaf zondag 16 juni te streamen bij CANAL+. We hebben het over Talk To Me. Kijkers waren lovend over deze film en noemden hem heftig, eng en een aanrader. Het verhaal draait om Mia. Sinds haar moeder is overleden, zit ze niet lekker in haar vel. Als haar vrienden geesten willen oproepen, twijfelt ze dan ook geen moment. Via een gebalsemde hand en met de woorden “talk to me” probeert ze contact te leggen met haar moeder. Er is alleen één regel: je mag niet langer dan anderhalve minuut oversteken naar het geestenrijk, anders open je de poorten voorgoed… en dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

2. Grey’s Anatomy (serie, seizoen 20) – Disney+

Het twintigste seizoen van Grey’s Anatomy is al op tv geweest, maar binnenkort is het ook de beurt aan streamers. Die kunnen vanaf donderdag 13 juni terecht op Disney+. Eindelijk! Vorig seizoen eindigde natuurlijk met een grote cliffhanger, want Teddy stortte neer in de OK en haar leven hangt dus aan een zijden draadje. Hoe dit afloopt, zie je in de nieuwe afleveringen. 

1. Bridgerton (serie, seizoen 3B) – Netflix

We hebben al vier afleveringen van de romance tussen Penelope Featherington en Colin Bridgerton kunnen genieten, maar daarmee is seizoen 3 van Bridgerton nog niet klaar. Op donderdag 13 juni staan er nóg vier episodes voor je klaar. Daarin zien we meer van de opbloeiende liefde tussen de twee, maar dreigt Penelope’s identiteit als Lady Whistledown ook uit te komen. En dat zou haar relatie natuurlijk direct op het spel zetten…

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Pathé Thuis, Disney+, Apple TV+, Videoland, CANAL+ en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.