Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (12 – 18 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, SkyShowtime, Disney+, Pathé Thuis, Viaplay, Canal+ Series en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 24 (van 12 tot 18 juni 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 24 van 2023)

10. Extraction 2 (film, 2023) – Netflix

EXTRACTION 2 | Official Trailer | Netflix

Chris Hemsworth mag zich vanaf volgende week weer lekker uitleven in Extraction 2, het vervolg op Extraction uit 2020. Anders dan het einde van de hitfilm deed vermoeden heeft hoofdpersonage Tyler Rake al het geweld dus overleefd en is hij klaar voor een nieuw avontuur. Het duurt dan ook niet lang voordat hij zichzelf opnieuw in een hachelijke positie terugvindt. Het is tijd voor een tweede dodelijke missie, met deze keer als doel om de gehavende familie van een Georgische gangster te redden uit een gevangenis. Spannend! Je bekijkt het vanaf vrijdag 16 juni op Netflix.

9. Star Trek: Strange New Worlds (serie, 2 seizoenen) – SkyShowtime

Star Trek: Strange New Worlds Series 2 | Official Trailer | Paramount+

Het nieuwe seizoen van Star Trek: Strange New Worlds wordt grootser en beter dan ooit. Benieuwd? Volgende week vrijdag (16 juni) kijk je ernaar op SkyShowtime. Wat we kunnen verwachten? Sowieso keren Captain Christopher Pike, Spock en Number One uiteraard allemaal weer terug. Bovendien heeft SkyShowtime al laten weten dat Paul Wesley een comeback maakt in een speciale gastrol als James T. Kirk. Tot slot is bekend dat er een speciale gecombineerde aflevering zal zijn met zowel live-actie als animatie, als een crossover met de serie Star Trek: Lower Decks. Een leuk uitstapje voor de fans!

8. The Full Monty (serie, 1 seizoen) – Disney+

The Full Monty | Official Trailer | Disney+

The Full Monty-fans, opgelet! Het is 25 jaar na het verschijnen van de Britse komediefilm en de hoofdpersonages maken in een gloednieuwe sequel hun comeback. Ze zijn ouder, maar zeker niet wijzer… al laten ze het strippen deze keer achterwege. Wat je wel kan verwachten zijn hilarische situaties met ontvoerde honden, gijzelingen en raceduiven. Disney+ voegt de serie op woensdag 14 juni toe aan het aanbod.

7. The Pope’s Exorcist (film, 2023) – Pathé Thuis

THE POPE'S EXORCIST – Official Trailer (HD)

Pater Amorth is hoofd exorcisme bij het Vaticaan en wordt in de griezelige film The Pope’s Exorcist geconfronteerd met een bezeten jongen. Tijdens zijn duivelsuitdrijving komt een eeuwenoud complot aan het licht dat door het Vaticaan maar al te graag verborgen wordt gehouden. De hoofdrol in deze griezelfilm wordt vertolkt door Russell Crowe (Gladiator) en kijkers zijn er erg enthousiast over. Ze noemen de film doodeng, laten weten dat horror en komedie op een sublieme wijze gecombineerd worden en prijzen Crowe voor zijn hoofdrol. Ben je benieuwd? Je bekijkt hem vanaf maandag 12 juni op Pathé Thuis.

6. Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer (film, 2023) – Viaplay

Frank Masmeijer krijgt eigen documentaire SHOWNIEUWS

👆 Beelden van nieuwsbericht

Het verhaal van Frank Masmeijer is op zijn minst bijzonder te noemen. Jarenlang was hij het gezicht van de NCRV, maar in 2014 werd hij plotseling gearresteerd op verdenking van drugshandel en hing hem een gevangenisstraf van 9 jaar en een boete van 90.000 euro boven het hoofd. En dan kwam afgelopen jaar ook nog het nieuws naar buiten dat hem gratie is verleend door koning Willem-Alexander. In de documentaire Gratie: Het Ware Verhaal van Frank Masmeijer, die je vanaf zaterdag 17 juni bekijkt op Viaplay, duiken we in dit bizarre verhaal. Hoe heeft het zover kunnen komen met deze ooit zo geliefde showmaster?

5. The Offering (film, 2022) – Netflix

The Offering (2023) - Official Trailer

Fans van horrorfilms kunnen vanaf volgende week op Netflix terecht. De streaminggigant voegt namelijk op vrijdag 16 juni de griezelige film The Offering toe aan het aanbod. Arthur keert na vijftien jaar samen met zijn hoogzwangere vrouw terug naar het huis van zijn vader, die daar in zijn kelder het mortuarium van de gemeenschap runt. Vlak na hun aankomst wordt er een lijk binnengebracht waar een oude entiteit in blijkt te huizen… die het gemunt heeft op zwangere vrouwen en zorgt voor miskramen en kindsterfte. Arthur en zijn vrouw moeten er alles aan doen om zichzelf en hun baby in veiligheid te stellen.

4. Springvloed (serie, 2 seizoenen) – Canal+ Series

SPRINGVLOED trailer - nu overal verkrijgbaar

Scandinavische series vallen bij Nederlandse kijkers vaak erg in de smaak. Ben jij er ook dol op, dan hebben we een splinternieuwe kijktip voor je: onlangs is op Canal+ Series de Zweedse dramaserie Springvloed (ook wel Spring Tide) verschenen. Er wordt een sadistische moord gepleegd op een Zweeds eiland. De zoektocht naar de dader is 25 jaar later nog steeds niet opgelost. Olivia Rönning is politieagent in opleiding en krijgt de opdracht om de moordenaar nu toch eindelijk eens te vinden.

3. Triangle of Sadness (film, 2022) – Amazon Prime Video

TRIANGLE OF SADNESS - Official Trailer - In Theaters October 7

Amazon Prime Video voegt op donderdag 15 juni Triangle of Sadness toe. Tijdens de Oscars van 2023 ging deze titel er bijna met drie gouden beeldjes vandoor: die voor Beste Film, Beste Regisseur en Beste Originele Scenario. De film is dan ook bijzonder, gewaagd en absurdistisch en werd door kijkers met enthousiasme ontvangen. Het is een satirische komedie over een beroemd model dat samen met zijn vriendin op een luxueus jacht terechtkomt. Als het jacht zinkt, belanden ze op een onbewoond eiland. Hier wordt de hiërarchie behoorlijk op de schop gegooid. De hoofdrollen zijn voor topacteurs Woody Harrelson en Harris Dickinson.

2. Our Planet II (serie, 1 seizoen) – Netflix

OUR PLANET II | Official Trailer | Netflix

De Emmy Award-winnende documentaireserie Our Planet is terug! Opnieuw neemt de legendarische Sir David Attenborough ons mee in de wonderen van de wereld. Centraal staan deze keer de geweldige reizen die dieren maken. Hoe verplaatsen zij zich over land, door de zee en door de lucht? En waarom doen ze dat eigenlijk? Op indrukwekkende wijze is dit in beeld gebracht, met buitengewone beelden vanuit onder meer Afrika, Azië en Amerika. Je bekijkt het vanaf woensdag 14 juni op Netflix.

1. Violent Night (film, 2022) – SkyShowtime

Violent Night - Official Trailer

Of je nou iemand bent die van januari tot november de feestdagen en de bijbehorende kerstfilms mist of niet, Violent Night is een echte aanrader. Dit is namelijk alles wat je níét van een kerstfilm verwacht: zinloos geweld, veel gevloek en getier en een enorme dosis actie. David Harbour (die je vast kent als Jim Hopper uit Stranger Things) kruipt in de huid van de steevast dronken en ontzettend cynische kerstman. Hij neemt het op tegen een team huurlingen die tijdens kerstavond een gezin gegijzeld houden. De film verschijnt donderdag 15 juni op SkyShowtime.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, HBO Max, Netflix, Apple TV+, SkyShowtime, Videoland en Pathé Thuis

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.