Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (13-19 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Pathé Thuis, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en Videoland deze week. In dit artikel vind je tips voor week 24 (van 13 tot 19 juni 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 24 van 2022)

10. Spiderhead (film, 2022) – Netflix

Op vrijdag 17 juni verschijnt de Netflix Original Spiderhead op de streamingdienst. Grote acteurs als Chris Hemsworth (Thor) en Miles Teller (Whiplash) werken samen in deze film, die een combinatie is tussen een zwarte komedie, sciencefiction en horror. De film draait om een hypermoderne gevangenis waarin gevangenen strafvermindering krijgen als ze meedoen aan medische experimenten. Als de gevangenen er langzaamaan achter komen dat ze hun vrije wil beginnen te verliezen, komen ze in opstand.

9. Moonfall (film, 2022) – Pathé Thuis

Volgende week verschijnt er nog een grote scifi-film op een streamingdienst: Moonfall. In deze film verschuift de baan van de maan, waardoor deze ineens op de aarde afkoerst. Terwijl de rampen zich op de aarde beginnen te voltrekken, moeten astronauten Brian Harper (Patrick Wilson) en Jocinda Fowler (Halle Berry) proberen het noodlot te keren. Deze film van regisseur Roland Emmerich (Independence Day, The Day After Tomorrow) is vanaf dinsdag 14 juni voor het eerst te streamen bij Pathé Thuis.

8. Love, Victor (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Op woensdag 15 juni verschijnt het derde seizoen van Love, Victor op Disney+. In deze serie draait het om Victor, een jongen die worstelt met zijn identiteit en seksualiteit. Nu zijn middelbare schooltijd tot een einde komt, moet hij zich gaan buigen over zijn studiekeuze en andere levensdoelen. Dit derde seizoen bestaat uit acht afleveringen, die allemaal tegelijkertijd op de streamingdienst verschijnen.

7. Father of the Bride (film, 2022) – HBO Max

In deze reboot van het boek, de theaterstukken én de film uit 1991 draait het uiteraard weer om de vader van een bruid. Sofia verrast haar ouders als ze komt aanzetten met haar nieuwe vriend, met wie ze bovendien al verloofd is. De bruiloft moet gauw plaatsvinden, zodat ze samen naar Mexico kunnen verhuizen. Tijdens de huwelijksplanning worden de familieverhoudingen behoorlijk op de proef gesteld. De Cubaans-Amerikaanse familie wordt gespeeld door acteurs als Andy García, Gloria Estefan, Adria Arjona, Isabela Merced en Diego Boneta en de films verschijnt op donderdag 16 juni online bij HBO Max.

6. Ik Wist Het (film, 2022) – Pathé Thuis

De Nederlandse romantische komedie Ik Wist Het, gebaseerd op het gelijknamige boek van Chantal van Gastel, draait om Mia (Sigrid ten Napel). De eigenzinnige vrouw heeft voorspellende dromen, waardoor ze haar eigen bloemenwinkel opent én de (letterlijke) man van haar dromen tegen het lijf loopt. Maar dan krijgt ze gevoelens voor een andere man en moet ze leren op haar hart te vertrouwen, in plaats van op haar intuïtie. De film is vanaf vrijdag 17 juni op Pathé Thuis te zien.

5. My Fake Boyfriend (film, 2022) – Amazon Prime Video

In My Fake Boyfriend creëren zijn vrienden (Dylan Sprouse en Sarah Hyland) een Insta-perfect nepvriendje voor Andrew (Keiynan Lonsdale) om zijn ex jaloers te maken. Terwijl het nepvriendje een wereldwijde sensatie wordt, loopt Andrew een nieuwe liefde tegen het lijf. Opeens moet hij zijn Instagram-relatie zien te beëindigen en zijn inmiddels jaloerse ex ontwijken, en dit alles terwijl hij het hart van de nieuwe jongen moet zien te veroveren. Dit alles gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot in deze hilarische komedie, vanaf vrijdag 17 juni te zien op Amazon Prime Video.

4. God’s Favorite Idiot (serie, 1 seizoen) – Netflix

Ben Falcone en Melissa McCarthy, die in het echte leven een stelletje zijn, komen samen in de nieuwe Netflix-komedie God’s Favorite Idiot. Een blikseminslag zorgt ervoor dat de saaie kantoormedewerker Clark Thompson ineens een hemels licht uitstraalt. Vervolgens krijgt hij van een engel een bijzondere missie en denkt iedereen dat hij is uitgekozen door God om een apocalypse te voorkomen. De eerste acht afleveringen van deze nieuwe sitcom zijn vanaf woensdag 15 juni te zien op Netflix.

3. Ex On The Beach: Double Dutch (serie, 8 seizoenen) – Videoland

Het is weer tijd voor drama in het achtste seizoen van Ex On The Beach: Double Dutch, dat vanaf dinsdag 14 juni van start gaat op Videoland. De vakanties van de nieuwe singles, die zich in bovenstaande video voorstellen, worden weer verstoord door spoken uit het verleden. De Tablet of Terror, drama, prille liefdes en gekibbel… het is allemaal aan de orde in het gloednieuwe seizoen.

2. Halftime (film, 2022) – Netflix

Deze documentaire volgt het leven van wereldster Jennifer Lopez. In de film vertelt ze niet alleen haar levensverhaal, maar zien we ook hoe ze zich klaarmaakt voor haar Superbowl-optreden met Shakira. De documentaire is vanaf dinsdag 14 juni op Netflix te bekijken.

1. The Summer I Turned Pretty (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

In The Summer I Turned Pretty, naar de gelijknamige boeken van Jenny Han, draait het om Belly Conklin. Zij brengt haar zomer door met haar familie en oude vrienden, maar omdat ze zoveel veranderd is heeft ze het gevoel dat de zomer anders zal zijn dan de vorige. Jenny Han, die naast schrijfster van de bestsellers ook de uitvoerend producent is, was ook verantwoordelijk voor de To All The Boys I’ve Loved Before-serie. Dat belooft veel goeds!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.