Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (3 – 9 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Pathé Thuis, Netflix, SkyShowtime en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 23 (van 3 tot 9 juni 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 23 van 2024)

10. The Acolyte (serie, seizoen 1) – Disney+

Star Wars-fan? Dan tel je waarschijnlijk de dagen al af totdat The Acolyte te zien is. Om even je geheugen op te frissen: op woensdag 5 juni is het zover en kun je de eerste aflevering bekijken. In het verhaal duiken we terug in de tijdlijn, naar de periode zo’n 100 jaar vóór Star Wars: Episode I – The Phantom Menace. We volgen een Jedi Master die lijnrecht tegenover een gevaarlijke krijger uit zijn verleden komt te staan.

9. The Promised Land (film, 2023) – Pathé Thuis

Mads Mikkelsen schittert in de indrukwekkende dramafilm The Promised Land, waar je vanaf woensdag 5 juni naar kunt kijken op Pathé Thuis. Het jaar dat we induiken is 1755, het land Denemarken. Daar volgen we kapitein Ludvig Kahlen, die op een stuk grond een kolonie wil bouwen. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door de meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel. De twee mannen raken al snel verwikkeld in een heftige strijd.

8. Sweet Tooth (serie, seizoen 3) – Netflix

Sweet Tooth keert voor de derde en laatste keer terug naar Netflix. Vanaf donderdag 6 juni kun je kijken naar de acht splinternieuwe afleveringen. Het verhaal vervolgt met Gus, Jepperd, Becky en Wendy, die naar Alaska vertrekken om de moeder van Gus te zoeken. Ondertussen staat er een nieuwe dreiging op.

7. Mayor of Kingstown (serie, seizoen 3) – SkyShowtime

Burgemeester Mike McLusky heeft nog steeds geen rust, want zoals altijd heeft hij te maken met een door drugshandel gedomineerde stad. In de tien nieuwe afleveringen wordt de buurt opgeschrikt door een reeks explosies. Als er dan ook nog een spook uit het verleden opduikt, wordt het allemaal behoorlijk lastig voor Mike McLusky. Opnieuw is dit natuurlijk een rol van Jeremy Renner, en lag de regie in handen van de geprezen filmmaker Taylor Sheridan. Wat zij van seizoen 3 van Mayor of Kingstown gemaakt hebben, zie je op donderdag 6 juni.

6. Lisa Frankenstein (film, 2024) – Pathé Thuis

Het jaar is 1989. Lisa Swallows hoort er niet bij op school. Als ze tijdens een onweersbui op een Victoriaans lijk stuit en hem per ongeluk tot leven wekt, besluit ze hem om te toveren tot haar droomman. Wat ze nog niet weet, is dat ze een echt monster creëert. Dit is het bizarre verhaal van de horrorkomedie Lisa Frankenstein, waar je vanaf woensdag 5 juni van kunt genieten. De hoofdrollen zijn voor Kathryn Newton (Abigail) en Cole Sprouse (Riverdale).

5. Becoming Karl Lagerfeld (serie, seizoen 1) – Disney+

Karl Lagerfeld is een naam die bijna iedereen wel kent. Ooit startte hij als een 38-jarige confectieontwerper waar nog nooit iemand van gehoord had. En ooit moest hij het opnemen tegen zijn beste vriend en grootste rivaal Yves Saint Laurent. Hoe dat hem vergaat, zie je in de nieuwe waargebeurde serie Becoming Karl Lagerfeld op Disney+. Je kunt er vanaf vrijdag 7 juni naar kijken.

4. Moedermaffia (serie, seizoen 2) – Videoland

Op vrijdag 7 juni heb je weer wat te bingen, want dan zet Videoland het complete tweede seizoen van Moedermaffia online. Uiteraard staat Daan (Loes Haverkort) weer centraal. Zij raakte aan het einde van het eerste seizoen onbedoeld zwanger van haar ex Jorrit. Niet gek dus dat ze nog altijd in de clinch ligt met zijn nieuwe vriendin Monique, die als altijd de perfecte stiefmoeder lijkt. Maar Monique krijgt het ook zwaar nu haar eigen moeder Marja ineens na een jarenlange radiostilte op de stoep staat.

3. Drive-Away Dolls (film, 2023) – Pathé Thuis

Ethan Coen vormde natuurlijk altijd een regisseursduo met broer Joel, met wie hij toptitels als No Country for Old MenFargo en The Big Lebowski afleverde. Nu is het tijd voor een soloproject. De film Drive-Away Dolls draait om vriendinnen Jamie en Marian, die een roadtrip naar Tallahassee ondernemen. Als ze in een criminele deal belanden, moeten ze ineens vechten voor hun leven. De film heeft rollen voor onder meer Beanie Feldstein, Pedro Pascal en Colman Domingo. Je bekijkt hem vanaf woensdag 5 juni op Pathé Thuis.

2. The Tattooist of Auschwitz (serie, seizoen 1) – SkyShowtime

Lali en Gita Sokolov ontmoeten elkaar in concentratiekamp Auschwitz. Hij moet daar identificatienummers op armen van medegevangenen tatoeëren. Als hij Gita voor zijn neus krijgt, is hij op slag verliefd. Wat volgt is een moedig en onvergetelijk verhaal, dat je misschien wel kent van het gelijknamige boek van Heather Morris. De serie The Tattooist of Auschwitz komt op vrijdag 7 juni naar SkyShowtime.

1. Hit Man (film, 2024) – Netflix

Gary Johnson werkt als huurmoordenaar. Wat niemand weet, is dat hij stiekem undercover is. Iedereen die een huurmoord bestelt, wordt door hem in de boeien geslagen. Maar dan schakelt een wanhopige vrouw hem in om haar gewelddadige vriendje te vermoorden, waardoor het voor Gary steeds moeilijker wordt om zich op zijn missie te blijven concentreren. Glen Powell (die je eerder dit jaar kon bewonderen in Anyone But You) heeft de hoofdrol te pakken. Hit Man schittert nu nog in de bioscoop, maar komt op vrijdag 7 juni al naar Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Pathé Thuis, Netflix, SkyShowtime en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.