Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (5 – 11 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, HBO Max, Netflix, Apple TV+, SkyShowtime, Videoland en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 23 (van 5 tot 11 juni 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 23 van 2023)

10. Avatar: The Way of Water (film, 2022) – Disney+

Avatar: The Way of Water | Officiële trailer | 20th Century Studios NL

Komende week is het eindelijk zover: dan verschijnt Avatar: The Way of Water op Disney+. Dit vervolg op Avatar uit 2009 kon niet anders dan razend populair worden en dat werd het ook, want hoewel de film pas in december op het witte doek verscheen mocht het zich binnen twee weken al de populairste film van heel 2022 noemen. Het verhaal draait uiteraard weer om Jake Sully. Hij heeft zijn draai helemaal gevonden op de planeet Pandora, maar dan keert een oude dreiging terug en wordt de familie van Jake gedwongen hun huis te verlaten. Ze komen terecht bij een nieuwe stam die op het water leeft en moeten opnieuw de planeet beschermen. De film verschijnt op woensdag 7 juni op Disney+.

9. The Idol (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Idol | Official Teaser | HBO

Je hebt de naam The Idol vast al eens voorbij zien komen de afgelopen weken. De serie, die het werk is van Euphoria-maker Sam Levinson en zanger Abel Tesfaye (ook wel bekend als The Weeknd), zou té heftig zijn en ligt hierdoor al een tijdje onder vuur. Het draait om Jocelyn, een jonge vrouw die vastbesloten is de grootste en meest sexy popster van Amerika te worden. Als ze in de ban raakt van een cultleider, takelt ze steeds verder af. De hoofdrollen worden vertolkt door Lily-Rose Depp en The Weeknd zelf. Benieuwd? Vanaf maandag 5 juni kijk je ernaar op HBO Max.

8. Oei, Ik Groei! (film, 2023) – Netflix

Oei, ik groei! | Officiële Trailer | Netflix

Fans van Nederlandse films, opgelet! Op vrijdag 9 juni komt Netflix met Oei, Ik Groei. Deze splinternieuwe romcom is gebaseerd op de gelijknamige bestseller en draait om Anne, Kim en Ilse. Zij ontmoeten elkaar op de Mama voor Mama’s Club. Alle drie hebben ze op een andere manier te maken met de overweldigende impact van het hebben van een kindje, maar samen proberen ze er toch wat van te maken. Voor deze film heeft zich een sterrencast verzameld, met onder meer Sallie Harmsen, Soy Kroon, Sarah Chronis, Louis Talpe, Katja Schuurman en Yolanthe Cabau.

7. Saint X (serie, 1 seizoen) – Disney+

Saint X | Official Trailer | Hulu

Alison is op vakantie op een tropisch eiland als ze plots verdwijnt. In eerste instantie wordt gedacht dat het een ongeluk is, maar haar zus Emily twijfelt daar ernstig over en besluit op onderzoek te gaan. Dit blijkt een levensgevaarlijke onderneming. De serie wordt verteld via meerdere verhaallijnen en laat beetje bij beetje zien wat er écht gebeurd is. Erg spannend! Je bekijkt hem vanaf woensdag 7 juni op Disney+.

6. Never Have I Ever (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Never Have I Ever - Final Season | Official Trailer | Netflix

Voor de allerlaatste keer keert Never Have I Ever terug naar Netflix. De serie over de Indiaas-Amerikaanse tiener Devi komt met het vierde seizoen, dat op donderdag 8 juni verschijnt, voorgoed tot een einde. En dit valt mooi samen met Devi’s laatste schooljaar. Samen met haar hartsvriendinnen Fabiola en Eleanor maakt ze zich klaar om te studeren, een geweldige prom night te beleven en nog één keer in allerlei hilarische situaties te belanden.

5. The Crowded Room (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

The Crowded Room — Official Trailer | Apple TV+

Tom Holland is onherkenbaar in de nieuwe true crime-serie The Crowded Room. Hij neemt de rol van Danny Sullivan op zich, een jonge man die betrokken is bij een schietpartij in het Rockefeller Center in 1979. Rechercheur Rya Goodwin (Amanda Seyfried) moet zien te ontdekken wat hem tot deze heftige daad gedreven heeft. De serie is losjes gebaseerd op de misdaden van Billy Milligan, die in 1979 werd gearresteerd voor het verkrachten van drie vrouwen op een universiteitscampus. De eerste drie afleveringen van de serie verschijnen op vrijdag 9 juni op Apple TV+, waarna je iedere week klaar kunt zitten voor een nieuwe episode.

4. She Said (film, 2022) – SkyShowtime

SHE SAID | Official Trailer

Het is 2017 en New York Times-journalisten Megan Twohey en Jodi Kantor doen onderzoek naar de seksuele schandalen binnen Hollywood. Het onderwerp van hun artikel is filmproducent Harvey Weinstein. Terwijl de twee vrouwen met slachtoffers spreken en een zaak proberen samen te stellen, blijkt hoe lastig het is om seksueel geweld te bewijzen én bespreekbaar te maken. De film She Said legt zich toe op dit belangrijke verhaal. Je bekijkt hem vanaf vrijdag 9 juni op SkyShowtime.

3. New Amsterdam (serie, 5 seizoenen) – Videoland

New Amsterdam Season 5 Promo (HD) Final Season

Het vijfde seizoen van New Amsterdam is op dit moment nog nergens te streamen in Nederland, maar daar komt snel verandering in. Op maandag 5 juni voegt Videoland het toe aan het aanbod. Uiteraard volgen we ook nu weer Dr. Max Goodwin, de medisch directeur van het oudste openbare ziekenhuis in Amerika, en zijn collega’s. Voor de laatste keer zullen zij zich inzetten voor hun patiënten. Het vijfde seizoen is namelijk niet alleen het nieuwste, maar ook het allerlaatste seizoen van de serie en hiermee komt het kijkcijferkanon na vijf jaar helaas tot een einde.

2. Creed III (film, 2023) – Amazon Prime Video

CREED III | Official Trailer

In Creed III maakt Michael B. Jordan voor de derde keer furore als bokslegende Adonis Creed. Deze keer moet hij het opnemen tegen zijn jeugdvriend en voormalig bokstalent Damian (Jonathan Majors). Die heeft een lange tijd in de gevangenis gezeten en heeft het gevoel dat zijn dromen toch al van hem afgepakt zijn. Hij heeft dus niks te verliezen. En dit maakt hem een uiterst gevaarlijke tegenstander. Creed III kon zoals altijd weer rekenen op enthousiaste reacties, met onder meer een Audience Score van maar liefst 96% op Rotten Tomatoes. Benieuwd? Je bekijkt hem vanaf vrijdag 9 juni op Prime Video.

1. The Super Mario Bros. Movie (film, 2023) – Pathé Thuis

The Super Mario Bros. Movie | Official Trailer

Gamehelden Mario en Luigi verschenen in april op het witte doek en komen heel snel naar je eigen thuisbioscoop. Op woensdag 7 juni is het zover en bekijk je de film The Super Mario Bros. Movie op Pathé Thuis. De film leunt sterk op nostalgie en herkenbaarheid en zit dus vol met easter eggs waar iedereen die weleens een Super Mario-spel gespeeld heeft op de Nintento erg vrolijk van wordt. Het verhaal draait om Mario en Luigi (in het Engels ingesproken door Chris Pratt en Charlie Day), die op een mysterieuze buis stuiten en in een magische wereld terechtkomen. Daar moeten ze het uiteraard opnemen tegen Bowser.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, HBO Max, Netflix, Apple TV+, SkyShowtime, Videoland en Pathé Thuis

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.