Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (6-12 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Videoland, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Netflix, HBO Max en Disney+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 23 (van 6 tot 12 juni 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 23 van 2022)

10. A Discovery of Witches (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Vanaf maandag 6 juni staat het derde seizoen van A Discovery of Witches op Videoland. In dit allerlaatste seizoen van de serie draait het weer om historica Diana Bischop (Teresa Palmer) en haar geliefde Matthew Clairmont (Matthew Goode). In hun zoektocht naar het magische manuscript komen er nieuwe gevaren op hun pad. De zeven afleveringen zijn direct (en in Nederland exclusief) te streamen op Videoland.

9. The Card Counter (film, 2021) – Pathé Thuis

In The Card Counter draait het om ex-militair William Tell, een eenzame man die worstelt met zijn geweten sinds zijn missie in Irak. Nu is hij professioneel gokker en wordt hij door Cirk, een getroebleerde jongeman, meegenomen langs verschillende casino’s. Het wordt echter steeds moeilijker om Cirk op het rechte pad te houden. William Tell wordt vertolkt door Star Wars-acteur Oscar Isaac. De film is vanaf woensdag 8 juni te streamen op Pathé Thuis.

8. The Addams Family 2 (film, 2021) – Amazon Prime Video

Je favoriete griezelfamilie is terug in dit vervolg op The Addams Family (2019), dat vanaf dinsdag 7 juni op Amazon Prime Video staat. In deze animatiefilm doen Morticia en Gomez een laatste poging om hun kinderen in het gareel te houden en de band te herstellen: ze gaan op familievakantie. De roadtrip door Amerika levert veel hilarische momenten op en zorgt voor onverwachte ontmoetingen met gekke personages. Om de stemcast te vervullen is er een blik topacteurs opengetrokken. Zo hoor je de stemmen van Oscar Isaac, Charlize Theron, Chloë Grace Moretz, Snoop Dogg en Bill Hader.

7. Hustle (film, 2022) – Netflix

Adam Sandler speelt in de nieuwe Netflix-film Hustle een geflopte basketbalscout. Hij vindt in Spanje een talentvolle basketballer en is vastbesloten om hem te laten slagen in de Amerikaanse NBA. Samen moeten ze bewijzen dat ze het wél kunnen maken. Deze sportkomedie wordt geproduceerd door de beroemde basketballer LeBron James. Naast Adam Sandler spelen ook Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duval en NBA-speler Juancho Hernangomez mee.

6. Assassin’s Creed (film, 2016) – Videoland

In Assassin’s Creed, gebaseerd op de gelijknamige videogames, kan Callum Lynch (Michael Fassbender) door revolutionaire technologieën de herinneringen van zijn voorvader Aguilar in de 15e eeuw herbeleven. Met de kennis die hij opdoet, moet hij in het heden een eeuwenoude strijd uitvechten waar hij in verwikkeld blijkt te zijn. De film is vanaf vrijdag 10 juni te bekijken op Videoland.

5. Marry Me (film, 2022) – Pathé Thuis

Vanaf vrijdag 10 juni zie je op Pathé Thuis hoe Jennifer Lopez en Owen Wilson in Marry Me een onverwacht koppel spelen. Ze komen samen nadat Jennifer Lopez’ personage Kat Valdez vlak voor haar publieke trouwerij, tijdens een concert in Madison Square Garden, ontdekt dat haar vriend en medepopster (gespeeld door bekende zanger Maluma) vreemdgaat. Impulsief besluit ze met iemand uit het publiek te trouwen. In deze romantische komedie levert dat natuurlijk de nodige problemen op.

4. First Kill (serie, 1 seizoen) – Netflix

Op 10 juni lanceert Netflix een gloednieuwe queer vampierserie: First Kill. Volgens de makers is dit een mix tussen Buffy the Vampire Slayer en Killing Eve, en is het bovendien perfect voor queer-fans van de Twilight-saga. Dat belooft veel goeds! Deze serie gaat over Juliette Fairmont, een vampier die een moord moet plegen om een plekje te bemachtigen in een beruchte vampierenfamilie. Ze kiest Calliope Burns, niet wetende dat zij een vampierenjager is. Of dat het makkelijker is om voor elkaar te vallen dan om elkaar te doden…

3. It’s A Sin (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op 7 juni verschijnt de veelgeprezen serie It’s A Sin op HBO Max. Deze Britse dramaserie speelt zich af tussen 1981 en 1991 en draait om een vriendengroep ten tijde van de aidsepidemie. Ritchie Tozer gaat studeren in Londen, waar hij al snel met een groepje andere queer jongeren in een appartement terechtkomt. Jaar na jaar wordt zijn leven, dat door de komst van aids steeds meer op zijn kop staat, gevolgd in deze emotionele 6-delige serie. De hoofdrol wordt gespeeld door Olly Alexander, de zanger van Years & Years.

2. Ms. Marvel (serie, 1 seizoen) – Disney+

De nieuwste Marvel-serie Ms. Marvel gaat op woensdag 8 juni van start bij Disney+. Deze serie draait om Kamala Khan, een 16-jarige Pakistaans-Amerikaanse tiener uit Jersey City. Zij is geobsedeerd door de Avengers (voornamelijk Captain Marvel) en voelt zich nergens echt thuis. Dat verandert als ze ineens superkrachten krijgt die haar helden ook hebben. Woensdag 8 juni wordt de eerste aflevering aan het aanbod van de streamingdienst toegevoegd en elke week komt daar een nieuwe episode bij.

1. Peaky Blinders (serie, 6 seizoenen) – Netflix

Peaky Blinders is een van de populairste én meest gewaardeerde series van dit moment. Het speelt zich af in Birmingham na de Eerste Wereldoorlog, waar Thomas Shelby leiding heeft over een van de meest angstaanjagende bendes van de stad. Het zesde en laatste seizoen van de serie verschijnt op 10 juni op Netflix. Met een slotaflevering van wel 1,5 uur komt het verhaal waardig tot zijn einde, al zal er ook nog een speelfilm gemaakt worden om het verhaal van Thomas Shelby helemaal af te sluiten.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Videoland, Pathé Thuis, Amazon Prime Video, Netflix, HBO Max en Disney+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.