Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (27 mei – 2 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Disney+, Netflix, CANAL+, Pathé Thuis, HBO Max en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 22 (van 27 mei tot 2 juni 2024). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 22 van 2024)

10. Thanksgiving (film, 2023) – Netflix

Zin in een horrorfilm? Netflix voegt op donderdag 30 mei Thanksgiving toe aan het aanbod. Deze film komt van de hand van Eli Roth, die ook titels als Hostel en The Green Inferno creëerde. Deze keer buigt hij zich over de welbekende Amerikaanse feestdag, die volledig uit de hand loopt. Het begint allemaal met een grootse Black Friday-actie van een winkel in Massachusetts. Daar gaat van alles mis, met een aantal doden tot gevolg. Een jaar later duikt er een moordenaar op die geïnspireerd is door Thanksgiving en die alle betrokkenen wil straffen.

9. The First Omen (film, 2024) – Disney+

Je kunt de komende week nóg meer griezelen. The First Omen verschijnt namelijk op donderdag 30 mei op Disney+. Deze doodenge horrorfilm behoort tot de The Omen-franchise en speelt zich af vóór The Omen uit 2006. Het verhaal draait om een jonge Amerikaanse vrouw die naar Rome vertrekt om in dienst van de kerk te leven. Eenmaal daar gebeuren er steeds meer angstaanjagende dingen…

8. Gestrand op Honeymoon Island (serie, seizoen 1) – Videoland

Ben jij gek op Married at First Sight en Expeditie Robinson? Dan hebben we goed nieuws voor je, want Videoland heeft besloten deze twee in de blender te gooien. Daar komt de splinternieuwe realityserie Gestrand op Honeymoon Island uit, waar je vanaf zaterdag 1 juni naar kijkt. We volgen vijf kersverse koppels die het ultieme liefdesavontuur aangaan. Net als in MAFS kennen ze elkaar pas nét, maar zijn ze toch al in het huwelijksbootje gestapt. Het extra spelelement is dat ze deze keer op een onbewoond eiland worden gedropt en zichzelf moeten zien te redden. Lukt het ze om de liefde te laten slagen terwijl ze écht alleen elkaar hebben?

7. Wicked Little Letters (film, 2023) – Pathé Thuis

De waargebeurde dramafilm Wicked Little Liars neemt ons mee naar het Britse badplaatsje Littlehampton in de jaren 20 van de vorige eeuw. Daar wordt de gemeenschap opgeschrikt door een reeks obscene brieven die bij de inwoners op de mat vallen, vol met scheldwoorden. In een tijd waarin we nog geen internet-trollen hadden was dit héél heftig. De verdenking valt gauw op de grofgebekt Rose, maar zij doet er alles aan om te bewijzen dat zij niet de schrijfster is van de pittige leuzen. Als dat haar niet lukt, zal ze achter slot en grendel verdwijnen. Deze film wordt op donderdag 30 mei op Pathé Thuis verwacht.

6. Zee Van Tijd (film, 2022) – CANAL+

In de jaren 80 zeilen Lucas en Johanna de Atlantische Oceaan over. Ze nemen hun vijfjarige zoontje mee. Als hij ongemerkt in het water terechtkomt en niet meer te vinden is, stort hun wereld in. Door het ongeluk wordt hun relatie verscheurd en besluiten ze er een punt achter te zetten. Veertig jaar later ontmoeten ze elkaar weer. Maar krijgt hun liefde toch nog een tweede kans en kúnnen ze hun verleden eigenlijk wel achter zich laten? Dit is het verhaal van Zee Van Tijd, een film die op vrijdag 31 mei op CANAL+ verschijnt.

5. The Veil (serie, seizoen 1) – Disney+

Elisabeth Moss kennen we natuurlijk allemaal van The Handmaid’s Tale. Dit jaar heeft ze de hoofdrol te pakken in een nieuwe, bloedstollende serie: The Veil. De serie is in Amerika al te zien, maar gaat voor ons op woensdag 29 mei in première op Disney+. Twee vrouwen reizen door Europa terwijl ze in een web vol leugens verstrikt raken. Is dit interessante verhaal nog geen overtuigende reden om de titel een kans te geven? Dan kunnen we je ook nog vertellen dat de maker tevens verantwoordelijk was voor de geweldige serie Peaky Blinders, dus dat belooft veel goeds!

4. Geek Girl (serie, seizoen 1) – Netflix

De welbekende boekenreeks van Holly Smale komt naar het kleine scherm. Geek Girl is vanaf donderdag 30 mei te zien. In tien afleveringen duiken we in het leven van de nerdy Harriet. Zij is ongemakkelijk en neurodivergent, en haar leven wordt op zijn kop gezet als ze een modellencontract aangeboden krijgt.

3. Fallen Idols: Nick and Aaron Carter (serie, seizoen 1) – HBO Max

Ooit waren Nick en Aaron Carter gewend aan het leven in de schijnwerpers. De Backstreet Boys-zanger en zijn jongere broer hebben wereldwijd succes gekend, maar hun sterrendom had ook een keerzijde. Inmiddels is Aaron overleden en is Nick aangeklaagd voor seksueel misbruik. In de docureeks Fallen Idols: Nick and Aaron Carter duikt HBO Max in het leven van de broers. Door middel van gesprekken met naasten wordt een beeld geschetst van de opkomst en ondergang van de twee. Je kijkt ernaar op dinsdag 28 mei.

2. Camden (serie, seizoen 1) – Disney+

Nieuwe films en series week 22 Camden Disney+
Serie: Camden (2024) | Beeld: The Walt Disney Company

Fan van Dua Lipa, Yungblud, Chris Martin (Coldplay) of de Black Eyed Peas? Dan mag je de nieuwe documentaireserie Camden niet missen. Al deze popmuzikanten hebben op de een of andere manier wel iets te maken met de wijk Camden—en met hen nog vele anderen. We duiken in hun levens en carrières en zien hoe ze gevormd zijn door dit mooie stukje Londen. Benieuwd? Vanaf woensdag 29 mei kijk je ernaar op Disney+.

1. Eric (serie, seizoen 1) – Netflix

Benedict Cumberbatch heeft de hoofdrol te pakken in de splinternieuwe serie Eric op Netflix. Hij kruipt in de huid van poppenspeler Eric, wiens leven op zijn kop staat als zijn 9-jarige zoontje Edgar verdwijnt. Als hij gedetailleerde schetsen van zijn kind vindt, besluit hij een pop te creëren die daarop lijkt. Want, zo stelt hij, als die op tv verschijnt, zal Edgar terugkeren. Hij raakt steeds verder verwijderd van de werkelijkheid.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Disney+, Netflix, CANAL+, Pathé Thuis, HBO Max en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.