Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (29 mei – 4 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 22 (van 29 mei tot 4 juni 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 22 van 2023)

10. Manifest (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Volgende week is het zover! Eindelijk landt het tweede deel van Manifest’s vierde seizoen op Netflix en dat betekent dat we definitief antwoorden krijgen op al onze vragen. Wat is er nu precies gebeurd met de Montego Air vlucht 828? En wat gaat er in de toekomst met de passagiers gebeuren? Op vrijdag 2 juni (heel toepasselijk op de Death Date dus) zijn de laatste tien afleveringen ooit te zien, want hierna is de serie helaas voorgoed afgelopen.

9. Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (film, 2023) – Pathé Thuis

Houd jij ervan om Dungeons & Dragons te spelen? Dan mag je een van de grootste bioscoopfilms van dit jaar zeker niet missen, want hierin komen we terecht in de wereld van dit spel. In Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves raken een charmante dief en een aantal andere avonturiers een verloren relikwie kwijt. En terwijl ze dat doen, komen ze ook nog eens terecht in een heftige strijd met een meedogenloze tegenstander. Deze film combineert humor en actie én heeft een absolute sterrencast, met onder meer Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith en Hugh Grant. Vanaf donderdag 1 juni bekijk je hem op Pathé Thuis.

8. Reality (film, 2023) – HBO Max

Sydney Sweeney stal de harten van het publiek met haar rollen in HBO-hitseries Euphoria en The White Lotus. Het is dus niet gek dat HBO Max zijn oog heeft laten vallen op de jonge actrice voor een hoofdrol in hun nieuwe dramafilm Reality, die vanaf dinsdag 30 mei te zien is. Deze true crime-film vertelt het verhaal van Reality Winner. Zij lekte in 2016 een geheim rapport dat wees op een Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen, maar daardoor kwam ze zelf in de spotlights te staan en hing haar een zware straf boven het hoofd. Het verhoor hierover staat centraal. Interessant detail: het verslag van het échte FBI-onderzoek is woord voor woord gebruikt voor deze verfilming.

7. The Estate (film, 2022) – Netflix

Netflix voegt op vrijdag 2 juni de zwarte komedie The Estate toe aan het aanbod. De Oscargenomineerde Toni Collette en Scary Movie-actrice Anna Faris kruipen hiervoor in de huid van twee zussen. Als hun onaangename tante terminaal ziek blijkt te zijn, verzinnen ze een plan: haar zo veel mogelijk paaien om daarna de erfenis te incasseren. Maar dan blijken ze niet de enige familieleden te zijn die dit willen doen.

6. Till (film, 2022) – Pathé Thuis

1955, Mississippi. De veertienjarige Afro-Amerikaanse Emmett Till is op bezoek bij familie en wordt na een onschuldig incident op brute wijze gedood. Voor zijn moeder is dat het begin van een lange strijd voor gerechtigheid. Het verhaal van deze film is waargebeurd en daardoor maakt het volgens kijkers extra veel indruk. Daarbij wordt vooral Danielle Deadwyler (Station Eleven) geprezen voor haar ontroerende acteerwerk. De film is vanaf donderdag 1 juni te zien op Pathé Thuis.

5. Thunder In My Heart (serie, 2 seizoenen) – Viaplay

Vanaf zaterdag 3 juni is het nieuwe seizoen van de Zweedse komedieserie Thunder In My Heart te zien op Viaplay. Opnieuw volgen we de vrienden Sigrid, Sam en Antonia terwijl ze hun weg proberen te vinden in het volwassen leven. Vooral Sigrids relatie met haar vader staat deze keer centraal.

4. A Beautiful Life (film, 2023) – Netflix

We gooien er gelijk nóg een Scandinavische titel in: de film A Beautiful Life komt op donderdag 1 juni naar Netflix. De Deense zanger Christopher, die daar al sinds 2011 erg bekend is, heeft hierin de hoofdrol te pakken. Hij kruipt in de huid van Elliott, een jonge visser die eigenlijk ook heel goed blijkt te kunnen zingen. Als hij ontdekt wordt en wordt gekoppeld aan de leuke muziekproducente Lilly bloeit er iets tussen de twee op. Maar zijn ze eigenlijk wel klaar voor een relatie?

3. Medellín (film, 2023) – Amazon Prime Video

Niet alleen zanger Christopher, ook bokser Mike Tyson heeft een rol in een film te pakken. Hij schittert vanaf vrijdag 2 juni in Medellín op Amazon Prime Video. Deze komediefilm is Frans, draait om een drugskartel in Colombia en biedt dus het podium aan de Amerikaanse bokslegende. Medellín vertelt het verhaal van Pablito, een jongeman die geobsedeerd is door Pablo Escobar en vastbesloten is een gerespecteerde drugsbaron in Medellín te worden. Door zijn pogingen dit te bereiken valt hij echter in handen van gevaarlijke narco’s. Aan zijn oudere broer de taak om hem te redden, maar dit blijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

2. Papadag (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Tussen 2017 en 2020 werd de fijne Nederlandse serie Papadag uitgezonden door de publieke omroep. Mocht je hem gemist hebben of nog eens opnieuw willen kijken, dan kan dat vanaf donderdag 1 juni. Op die datum voegt Netflix de serie namelijk toe aan het aanbod. Het draait om een aantal vaders die elkaar op hun zogenoemde Papadag tegenkomen in het park. Een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaat.

1. Mocro Maffia (serie, 5 seizoenen) – Videoland

Naast Manifest keert ook Mocro Maffia komende week terug. Op vrijdag 2 juni voegt Videoland de eerste aflevering van het vijfde seizoen toe. Hierin bereiden Paus en Potlood zich voor op een geheime operatie, en ook deze keer zullen ze weer over lijken gaan. Sterker nog: het nieuwe seizoen belooft harder en heftiger dan ooit te worden.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, HBO Max, Amazon Prime Video, Viaplay en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.