Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (30 mei – 5 juni)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video, discovery+, Videoland, HBO Max en Disney+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 22 (van 30 mei tot 5 juni 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 22 van 2022)

10. Sonic the Hedgehog 2 (film, 2022) – Pathé Thuis

Op donderdag 2 juni verschijnt Sonic the Hedgehog 2 op Pathé Thuis. In deze film keert onze favoriete blauwe egel terug. Tijdens een spectaculair avontuur moet hij een smaragd met een allesvernietigende kracht uit de handen van Dr. Robotnik weten te houden. Sonic The Hedgehog 2 is een film van de makers van The Fast and the Furious en Deadpool, met stemmen van onder meer Ben Schwartz en Idris Elba. Ook Jim Carrey keert natuurlijk terug als slechterik.

9. Borgen (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Het vierde seizoen van een van de beste Deense series ooit verschijnt op donderdag 2 juni op Netflix. Bijna tien jaar na het derde seizoen van Borgen is de nieuwste reeks van dit Scandinavische politieke drama vanaf dan dus eindelijk in Nederland te streamen, nadat het eerder op de Deense zender DR verscheen. Het verhaal draait opnieuw om Birgitte Nyborg, nu niet als premier maar als minister van Buitenlandse Zaken, die in een internationale strijd om de macht in het Noordpoolgebied verwikkeld raakt.

8. Familie Gillis: Massa Is Kassa (serie, 7 seizoenen) – NLZIET

Sinds maandag 23 mei is er iedere maandag een gloednieuwe aflevering van Familie Gillis: Massa Is Kassa op SBS6 en de streamingdienst NLZIET te zien. In dit zevende seizoen volgen we uiteraard weer het leven van selfmade miljonair Peter Gillis en zijn familie. Deze keer staat zijn gezondheid centraal, nadat hij in het ziekenhuis belandt vanwege zijn overgewicht. Bekijk hierboven alvast de eerste beelden van dit seizoen.

7. James Bond-films (25 stuks) – Amazon Prime Video

Ben je fan van de legendarische 007-reeks en heb je een abonnement op Amazon Prime Video? Goed nieuws! De streamingdienst voegt op maandag 30 mei maar liefst 25 James Bond-films voor een beperkte periode toe aan haar aanbod. Ook de nieuwste film, No Time to Die (2021), is vanaf dan op de streamingdienst te zien. Alleen Casino Royale (1976) en Never Say Never Again (1983) komen niet naar Prime Video. Het is nog niet bekend hoe lang je de tijd heb om naar alle avonturen van de geheimagent te kijken.

6. Het Perfecte Plaatje in Argentinië (serie, 1 seizoen) – Videoland

Acht bekende Nederlanders gaan in Het Perfecte Plaatje in Argentinië de strijd aan, mét hun fotocamera. Tijdens indrukwekkende opdrachten in het prachtige Zuid-Amerika moeten de kandidaten de mooiste foto’s maken. In deze editie strijden presentator Jochem van Gelder, zanger Thomas Berge, online personality Roxanne Kwant, presentatrice Daphne Bunskoek, actrice Renée Soutendijk, televisiemaker Tim den Besten, presentator Maurice Lede en actrice Babette van Veen om de hoofdprijs. Vanaf woensdag 1 juni is dit programma wekelijks te zien op RTL4 of vooruit te kijken op Videoland.

5. Twee Zomers (serie, 1 seizoen) – Netflix

De Belgische serie Twee Zomers speelt zich af in het heden en in de jaren 90. Toen wilde een groepje vrienden nog één keer samen feesten voordat het echte leven begon, maar liep dat helemaal verkeerd af. Een van hen kwam om het leven. Dertig jaar later zijn de vrienden weer samen op het eiland waar het allemaal misging, en als er beelden boven komen drijven lijkt ook dat niet goed af te lopen… In de serie, die vanaf vrijdag 3 juni op Netflix staat, spelen onder meer Kevin Janssens, Ruth Becquart, Koen de Bouw en An Miller mee.

4. Louisa & Rowan: Op z’n Gooisch (serie, 1 seizoen) – discovery+

Sinds 26 mei kun je iedere week naar het bekendste transgender koppel van Nederland kijken. Louisa & Rowan: Op z’n Gooisch is wekelijks op discovery+ vooruit te kijken of vanaf 2 juni om 20:30 te zien op TLC. In deze nieuwe serie verhuizen Louisa en Rowan naar ’t Gooi en worden ze door bekende Gooienaren op sleeptouw genomen. Kunnen ze wennen aan de chique omgeving of passen de Gooienaren zich juist aan aan de gezellige Limburgers? Wij namen alvast een kijkje, dus je leest er alles over in onze recensie.

3. The Boys (serie, 3 seizoenen) – Amazon Prime Video

Seizoen 3 van superheldenserie The Boys gaat op vrijdag 3 juni van start op Amazon Prime Video. In deze serie zien we wat er gebeurt als superhelden hun superkrachten misbruiken, in plaats van ze voor het goede te gebruiken. De eerste drie afleveringen van het nieuwste seizoen, dat volgens de makers nóg krankzinniger is dan we gewend zijn, verschijnen op vrijdag online. Daarna wordt er iedere week een nieuwe episode gelanceerd.

2. Hollywood Stargirl (film, 2022) – Disney+

Hollywood Stargirl is een sequel van de film Stargirl (2020). In dit verhaal volgen we Stargirl Caraway, die samen met haar moeder Ana naar Los Angeles moet verhuizen als zij wordt ingehuurd als kostuumontwerpster voor een film. Tijdens deze romantische komedie- en dramafilm ontmoet Stargirl een reeks opvallende mensen. De film, waarin onder meer Grace Vanderwaal, Judy Greer en Uma Thurman meespelen, is vanaf 3 juni te zien op Disney+.

1. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore (film, 2022) – HBO Max

Hoewel de film op dit moment nog in de bioscoop te bekijken is, kun je Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore vanaf 30 mei ook al vanuit huis bekijken. De film verschijnt namelijk op HBO Max en als Premium film bij Pathé Thuis. In dit deel van de filmreeks ontdekt professor Albus Perkamentus (Jude Law) dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (dit keer gespeeld door Mads Mikkelsen in plaats van Johnny Depp) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen. Samen met een team van tovenaars, waaronder Newt Scamander (Eddie Reymayne), gaat hij de strijd aan.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, NLZIET, Amazon Prime Video, Videoland, discovery+ en HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.