Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (22 – 28 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Netflix, Apple TV+, Disney+, SkyShowtime en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 21 (van 22 tot 28 mei 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 21 van 2023)

10. Shazam! Fury of the Gods (film, 2023) – HBO Max

Billy Batson en zijn alterego Shazam waren in maart terug op het witte doek in Shazam! Fury of the Gods. Iedereen die deze superheldenfilm bewaard heeft voor thuis (of hem nog een keer wil zien), wordt volgende week op zijn wenken bediend. Het vervolg op Shazam! uit 2019 komt namelijk op dinsdag 23 mei naar HBO Max. In dit tweede deel heeft Billy Batson nog steeds de mogelijkheid om te veranderen in een superheld, maar er zijn meer problemen dan hij en zijn familie eigenlijk aankunnen. Zo zitten er drie oude goden achter ze aan die uit zijn op wraak.

9. FUBAR (serie, 1 seizoen) – Netflix

Arnold Schwarzenegger schittert vanaf donderdag 25 mei in de gloednieuwe actieserie FUBAR op Netflix. Hiermee heeft de acteur eindelijk een hoofdrol in een serie te pakken, want die vertolkte hij nooit eerder. FUBAR draait om een vader en dochter die ontdekken dat ze allebei als geheimagent voor de CIA werken. Dat nieuws (en vooral het feit dat ze dat niet van elkaar wisten) plaatst een bom onder hun relatie, maar als ze plots moeten samenwerken moeten ze zich daar heel snel overheen zetten.

8. Platonic (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Ben je fan van de Bad Neighbors-films? Dan hebben we goed nieuws voor je, want acteurs Seth Rogen en Rose Byrne hebben opnieuw samen een hoofdrol te pakken. Vanaf woensdag 24 mei schitteren ze in de gloednieuwe serie Platonic op Apple TV+. En dit belooft weer net zo hilarisch en waanzinnig te worden als de films over de burenruzie ooit waren. Platonic draait om Sylvia en Will, ooit beste vrienden, maar nu spreken ze elkaar nauwelijks meer. Als ze besluiten hun vriendschap nieuw leven in te blazen, is dit voor beiden het startsein van een heftige midlifecrisis die alles op zijn kop zet.

7. The Kardashians (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie zijn op donderdag 25 mei terug op Disney+ in het derde seizoen van hun realityserie The Kardashians. Hierin zien we hoe de vrouwen omgaan met het moederschap en hun eigen imperium steeds meer uitbreiden. Uiteraard levert dit weer de nodige spanningen op. Na tien weken op donderdag voor de buis gezeten te hebben voor een nieuwe aflevering, ben je overigens nog niet van de welbekende familie af. Als het goed is komt er namelijk ook een vierde seizoen, want de familie liet eerder in een interview met Variety weten dat er in totaal veertig afleveringen van de serie moeten verschijnen. Leuk!

6. Fatal Attraction (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Was jij in de jaren tachtig fan van de erotische thriller Fatal Attraction met Michael Douglas en Glenn Close? Deze film krijgt komende week een remake van SkyShowtime, waardoor dit verhaal nieuw leven ingeblazen wordt. Het principe is hetzelfde: Dan en Alex ontmoeten elkaar op een feestje en voelen zich tot elkaar aangetrokken. Dan heeft echter een gezin en besluit de affaire na één slippertje af te kappen. Maar daar laat Alex het niet bij zitten. De rollen van Dan en Alex worden deze keer uiteraard niet vertolkt door Douglas en Close, maar door Joshua Jackson (When They See Us) en Lizzy Caplan (Mean Girls). De eerste drie afleveringen zijn op maandag 22 mei te streamen.

5. Toen Ik Je Zag (film, 2023) – Pathé Thuis

Het boek Toen ik Je Zag van Isa Hoes kwam begin dit jaar naar het witte doek in een gelijknamige film. Het verhaal is gebaseerd op haar leven met Antonie Kamerling. Hoofdpersonages Esther (Noortje Herlaar) en Bastiaan (Egbert Jan Weeber) hebben een perfect leven: hun acteercarrières zijn succesvol, ze wonen op een prachtige boerderij en ze zijn dolgelukkig met elkaar. Maar achter gesloten deuren blijkt het allemaal toch iets minder goed te gaan. Bastiaan kampt met angsten, onzekerheden en een depressie. Terwijl Esther er alles aan doet om haar man te redden, wordt het steeds onduidelijker of dit überhaupt wel mogelijk is. De film is vanaf donderdag 25 mei te streamen bij Pathé Thuis.

4. Empire of Light (film, 2022) – Disney+

Regisseur Sam Mendes maakte eerder indrukwekkende films als American Beauty en 1917 en was onlangs terug met Empire of Light. Hierin worden we meegenomen naar een Britse kustplaats aan begin van de jaren 80. Hilary Small (The Crown-actrice Olivia Colman) werkt als Empire-bioscoopmedewerker. Door haar schizofrenie is ze warrig en heeft ze last van stemmingswisselingen, waardoor ze afvlakkende medicatie krijgt die haar bestaan eenzaam en monotoon maken. Als Stephen (Michael Ward) bij de bioscoop komt werken, een jongen die ook met discriminatie te maken krijgt (maar dan niet vanwege zijn mentale gezondheid maar vanwege zijn huidskleur), ontstaat er een onwaarschijnlijke relatie tussen de twee. De film is vanaf woensdag 24 mei te zien op Disney+ en Pathé Thuis. Lees ook wat wij ervan vonden in onze recensie.

3. Prehistoric Planet (serie, 2 seizoenen) – Apple TV+

De indrukwekkende docuserie Prehistoric Planet is komende maandag terug op Apple TV+. We worden hierin meegenomen naar de wereld van de dinosaurussen, 66 miljoen jaar geleden. Door peperdure computertechnieken wordt een zo realistisch mogelijk beeld geschetst van de wereld van toen. Neem vervolgens de iconische stem van David Attenborough, de fantastische muziek van Hans Zimmer en de regie van Jon Favreau (The Lion King) en je hebt een docuserie die je niet mag missen. Het eerste seizoen kreeg dan ook een waanzinnige score van 100% op Rotten Tomatoes.

2. Pearl (film, 2022) – Pathé Thuis

De geprezen horrorfilm Pearl is een prequel van X uit 2022, met opnieuw Mia Goth in de hoofdrol. Het jaar is 1918, midden tijdens de influenza-pandemie, en Pearl woont op de bekende boerderij met haar ouders. Ze heeft echter één wens: filmster worden en haar oude leventje ontvluchten. En daarvoor is ze bereid heel ver te gaan. De film ontving goede recensies en werd met 92% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes zeer positief ontvangen. Vooral de performance van Mia Goth is indrukwekkend en wordt door sommige kijkers Oscarwaardig genoemd. Voor het eerst is de film ook in Nederland te zien: vanaf maandag 22 mei op Pathé Thuis.

1. American Born Chinese (serie, 1 seizoen) – Disney+

De grote winnaars van de Oscars 2023, Michelle Yeoh en Key Hun Quan uit Everything, Everywhere, All At Once, zijn terug op het kleine scherm. Vanaf woensdag 24 mei schitteren ze samen in de serie American Born Chinese op Disney+. Het verhaal lijkt er zelfs een beetje op, want ook deze keer zijn er meerdere werelden. We volgen Jin Wang, een doorsnee tiener die in een bijzonder avontuur terechtkomt als hij een nieuwe buitenlandse leerling ontmoet.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, SkyShowtime, Videoland, Canal+ Series, Amazon Prime Video en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.