Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (23-29 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video, Apple TV+, Videoland en Disney+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 21 (van 23 tot 29 mei 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 21 van 2022)

10. Ricky Gervais: SuperNature (film, 2022) – Netflix

Ricky Gervais, komiek en acteur in onder meer After Life (2019-2022), heeft met Ricky Gervais: SuperNature zijn tweede stand-up special voor Netflix gelanceerd. Hierin geeft hij zijn eigen perspectief op de regels van de komedie, heeft hij het over zijn katten en vertelt hij waarom hij het bovennatuurlijke onzin vindt. De special is vanaf dinsdag de 24e exclusief te zien op Netflix.

9. De Openbaring (film, 2022) – Pathé Thuis

Op maandag 23 mei verschijnt de eerste coronathriller van Nederlandse bodem op Pathé Thuis. In De Openbaring gaat de overbezorgde Jacob (Victor Löw) in isolatie met zijn alleenstaande moeder (Leny Breederveld). Terwijl hij langzaamaan zijn grip op de realiteit verliest rijst de vraag wat er gevaarlijk is: het virus zelf of zijn geobsedeerde, paranoïde gedrag. De film, die geregisseerd is door Chris W. Mitchell (De Poel), is een bijzondere combinatie tussen satire en horror.

8. Tweede Hans (serie, 1 seizoen) – NLZIET

In de populaire serie Tweede Hans krijgt de 64-jarige Hans (Stefan de Walle) te maken met een existentiële crisis als hij met vervroegd pensioen moet. Wie is hij eigenlijk zonder zijn werk? En wat is zijn meerwaarde in de maatschappij? Terwijl hij zich buigt over die vragen, komt de relatie met zijn dierbaren behoorlijk onder druk te staan. Je kijkt al een paar weken iedere vrijdag naar een nieuwe aflevering van de hitserie op NPO1, maar het is ook mogelijk om de 10 afleveringen nu al vooruit te kijken op NLZIET via de NPO.

7. Emergency (film, 2022) – Amazon Prime Video

De satirische thriller Emergency draait om Sean en Kunle, twee studenten die hun avondje feesten in de soep zien lopen als ze een dood meisje aantreffen in hun studentenhuis. Omdat de jongens niet in de problemen willen komen, besluiten ze het lichaam te dumpen. Ook dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Deze film werd voor het eerst vertoond op het Sundance filmfestival, waar het goed werd ontvangen. Vanaf vrijdag 27 mei kun je er ook via de streamingdienst Amazon Prime Video naar kijken.

6. Prehistoric Planet (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Vanaf maandag de 23e kijk je op Apple TV+ iedere dag naar een nieuwe aflevering van de docuserie Prehistoric Planet, van de makers van Planet Earth. De vijfdelige serie toont het leven van dinosaurussen, 66 miljoen jaar geleden. Met behulp van wetenschappelijke inzichten en peperdure special effects, en onder leiding van wereldberoemde voice-over David Attenborough, wordt een zo realistisch mogelijk beeld geschept van die tijd. Hierdoor biedt de documentaireserie een heel nieuw beeld van dinosaurussen.

5. De Sneeuwman: De Geheimen van een Kindermoordenaar (serie, 1 seizoen) – Videoland

In deze indrukwekkende documentaireserie op Videoland wordt het ijzingwekkende verhaal van Michel Stokx verteld. Deze vrachtwagenchauffeur ging de boeken in als een van de gruwelijkste kindermoordenaars uit onze geschiedenis. Deze nieuwe, driedelige serie is vanaf woensdag 25 mei volledig op de streamingdienst te bekijken.

4. Somebody Feed Phil (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Op woensdag 25 mei verschijnt het vijfde seizoen van Somebody Feed Phil op Netflix. In dit programma volgen we Philip Rosenthal, de bedenker, schrijver én producer van Everybody Loves Raymond (1996-2005), in zijn culinaire reis langs diverse lokale keukens, van Bangkok tot Lissabon en van Venetië tot Montreal. Ook in het vijfde deel van de serie gaat hij weer naar verschillende, nog onbekende locaties om in tien afleveringen alle lokale lekkernijen voor ons te proeven.

3. The Hating Game (film, 2021) – Pathé Thuis

In The Hating Game, naar het populaire boek van Sally Thorne, nemen Lucy Hutton (Lucy Hale) en Joshua Templeton (Austin Stowell) het tegen elkaar op. Ze zitten allebei namelijk achter de grote promotie bij de uitgeverij Bexley & Gamin aan, waar ze werken als assistenten van de CEO’s. Belangrijk detail: ze haten elkaar, terwijl ze dag in dag uit op elkaars lip moeten zitten in het kleine kantoortje. In deze romantische komedie wisselen rivaliteit en aantrekkingskracht elkaar moeiteloos af. Je bekijkt het vanaf 27 mei op Pathé Thuis, nadat hij eerder ook al hier bij Amazon Prime Video online verscheen.

2. Obi-Wan Kenobi (serie, 1 seizoen) – Disney+

Op 27 mei verschijnt de nieuwste Stars Wars-spinoff Obi-Wan Kenobi op Disney+. Eindelijk komen we meer te weten over Jedi-Meester Obi-Wan Kenobi en zijn aartsrivaal Darth Vader, en zullen de twee verwikkeld raken in een nieuwe, iconische rematch. Na 17 jaar keert Ewan McGregor bovendien terug als de Obi-Wan en zien we Hayden Christensen weer in de rol van Darth Vader. De eerste twee afleveringen verschijnen op 27 mei op de streamingdienst, daarna komt er tot 24 juni elke week een nieuwe aflevering bij.

1. Stranger Things (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Na bijna drie jaar wachten is het op 27 mei eindelijk zover: seizoen 4 van Stranger Things verschijnt op Netflix. Dit nieuwe seizoen, waarin we terugkeren naar Hawkins en er weer een kwaadaardige kracht vrijkomt die de stad probeert te verwoesten, verschijnt in twee delen. De eerste afleveringen zijn dus volgende week al te zien, voor de rest moet je wachten tot 1 juli. De broers Duffer, makers van de serie, hebben wel alvast een tipje van de sluier opgelicht: dit seizoen belooft namelijk grootser, spannender en angstaanjagender te worden dan alles wat we tot nu toe gezien hebben.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, NLZIET, Amazon Prime Video, Apple TV+, Videoland en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.