Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (15 – 21 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, SkyShowtime, Videoland, CANAL+, Amazon Prime Video en Disney+. In dit artikel vind je tips voor week 20 (van 15 tot 21 mei 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 20 van 2023)

10. 65 (film, 2023) – Pathé Thuis

Adam Driver die vecht tegen dinosaurussen, dat is 65 in een notendop. De Star Wars-acteur stapt als astronaut in een ruimteschip om vervolgens op aarde terecht te komen… 65 miljoen jaar geleden. Daar moet hij de enige andere overgebleven passagier, de jonge Koa, beschermen tegen prehistorische wezens. The Last of Us meets Jurassic Park dus. Het script werd geschreven door de makers van A Quiet Place en dit levert een film op die misschien niet altijd even geloofwaardig is, maar die wel vermakelijk is. Je bekijkt hem vanaf maandag 15 mei op Pathé Thuis.

9. XO, Kitty (serie, 1 seizoen) – Netflix

Als je tijdens het kijken van de bekende To All The Boys I’ve Loved Before-trilogie vooral genoot van de opmerkingen van Lara Jeans jongere zusje, dan hebben we goed nieuws voor je. Netflix komt namelijk met een heuse spin-offserie over de bijdehante tiener, XO, Kitty genaamd. Kitty vertrekt hierin naar Seoul om te studeren en dichterbij haar vriendje te zijn. Hij blijkt echter al een ánder vriendinnetje te hebben. Maar Kitty zou Kitty natuurlijk niet zijn als ze het daarbij liet zitten. Jenny Han, de schrijfster van de originele boekenreeks, werkte achter de schermen aan deze serie mee, dus dat belooft veel goeds. Je bekijkt alle afleveringen vanaf donderdag 18 mei op Netflix.

8. Yellowjackets (serie, 2 seizoenen) – SkyShowtime

Yellowjackets is dé hitserie van het moment en iedereen die hem al gezien heeft zegt hetzelfde: je mag hem absoluut niet missen. Dit vinden zowel kijkers, die de titel belonen met een dikke 7,9 op IMDb, als de recensenten die het er met een zeldzame score van 100% op Rotten Tomatoes unaniem over eens zijn dat dit een echte aanrader is. De serie volgt een getalenteerd vrouwenvoetbalteam dat na een vliegtuigcrash in de Canadese wildernis terechtkomt. Daar verzeilen ze in een heftige overlevingsstrijd die hun levens zelfs 25 jaar later nog dagelijks beïnvloedt. Zin om dit te bingen? Op zaterdag 20 mei staat het complete eerste seizoen op SkyShowtime. Vanaf dan kijk je ook wekelijks naar een nieuwe aflevering van seizoen 2.

7. Ex On The Beach: Double Dutch (serie, 9 seizoenen) – Videokand

Welke EX is NEXT? Deze magische woorden zijn binnenkort eindelijk weer te horen! Op zondag 14 mei zendt MTV de allereerste aflevering van Ex On The Beach: Double Dutch seizoen 9 uit, maar streamers kunnen het vanaf dinsdag 16 mei zien op Videoland. Acht kersverse Vlaamse en Nederlandse singles zijn neergestreken in een zonnig paradijs om hun vakantie te laten verzieken door hun exen, die één voor één uit de zee komen. De zender heeft al laten weten dat het weer een spraakmakend seizoen gaat worden, dus wij zijn erg benieuwd.

6. McGregor Forever (serie, 1 seizoen) – Netflix

De bekende MMA-vechter Conor McGregor krijgt komende week zijn eigen serie op Netflix, McGregor Forever. Niet alleen op sportief vlak wist de UFC-kampioen de laatste jaren hoge ogen te gooien, maar met zijn extravagante persoonlijkheid wist hij ook volle zalen te trekken. Alleen daarom al wordt deze vierdelige docureeks waarschijnlijk erg kleurrijk. Je bekijkt alle afleveringen vanaf woensdag 17 mei op Netflix.

5. Norskov (serie, 2 seizoenen) – Canal+ Series

Op Canal+ Series kun je vanaf volgende week de bloedstollende Deense misdaadserie Norskov bekijken. Kijken vergeleken het al met de veelgeprezen Engelse serie The Wire en vonden het een echte aanrader. Het draait om een fictief stadje in Denemarken waar het groeiende drugsgebruik onder jongeren voor grote problemen zorgt. Detective Tom Noack is vastbesloten dit aan te pakken, maar als blijkt dat een van zijn naasten nauwe banden heeft met het criminele circuit komt hij in een lastige tweedstrijd terecht.

4. Take A Chance (film, 2023) – Amazon Prime Video

Prime Video komt op vrijdag 19 mei met de spraakmakende documentaire Take A Chance, die draait om “een van ’s werelds beruchtste stalkers”. Nederlander Gert van der Graaf laat tijdens het Songfestival in 1974 zijn oog op ABBA-zangeres Agnetha Fältskog vallen en wordt hopeloos verliefd. Maar het blijft niet bij smachten achter de tv: hij bezoekt meer dan dertig shows, zendt honderden brieven en verhuist enkele jaren later zelfs naar Zweden. Uiteindelijk gebeurt het onmogelijke en krijgen de twee een relatie. Daarmee is de obsessie echter nog niet afgelopen. Dit bijzondere verhaal wordt onder de loep genomen in Prime Video’s nieuwste documentaire. En voor het eerst schuift zelfs Van der Graaf zelf aan om openhartig over deze hele periode te vertellen. Interessant!

3. White Men Can’t Jump (film, 2023) – Disney+

De komedie White Men Can’t Jump uit 1992 krijgt een remake en die verschijnt op vrijdag 19 mei op Disney+. De rollen van Wesley Snipes en Woody Harrelson worden overgenomen door Teen Wolf-acteur Sinqua Walls en rapper Jack Harlow. Zij zijn twee basketbalspelers die allebei aan de grond zijn geraakt en elkaars hulp nodig hebben om tóch nog hun dromen waar te kunnen maken.

2. Faithfully Yours (film, 2022) – Netflix

Elise Schaap (Undercover), Bracha van Doesburg (Oogappels) en Nasrdin Dchar (Mocro Maffia) schitteren in de bloedstollende Nederlandse thriller Faithfully Yours, die op vrijdag 19 mei op Netflix verschijnt. De film was op het witte doek al een echte hit en kijkers waren razendenthousiast, en vanaf volgende week kun je hem dus ook eindelijk zonder aanvullende kosten vanuit huis streamen. Het draait om vriendinnen Bodil en Isabel, die geregeld naar de Belgische kust vertrekken om zogenaamd cultuur te snuiven. Dat is tenminste het verhaal dat ze hun mannen vertellen. In feite storten ze zich omstebeurt op hun buitenechtelijke affaires. Maar als één van hen verdwijnt, raakt de ander verstrikt in haar eigen web van leugens.

1. Ant-Man and the Wasp: Quantumania (film, 2023) – Disney+

Ant-Man en The Wasp komen naar Disney+. Daar kijken we op dit moment natuurlijk al naar Ant-Man (2015) en Ant-Man and the Wasp (2018), maar is vanaf woensdag 17 mei ook de gloednieuwe film Ant-Man and the Wasp: Quantumania te streamen. In dit nieuwe verhaal worden Ant-Man en The Wasp, samen met Scotts dochter, door een kwamtumrijk opgeslokt. Hierdoor komen ze in een nieuw universum terecht. Terwijl ze vreemde nieuwe wezens moeten verslaan, proberen ze een weg terug te vinden naar hun eigen wereld.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, SkyShowtime, Videoland, Canal+ Series, Amazon Prime Video en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.