Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (16-22 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, HBO Max, Videoland, Amazon Prime Video en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 20 (van 16 tot 22 mei 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 20 van 2022)

10. Lovestruck High (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Op woensdag 18 mei lanceert Amazon Prime Video een gloednieuwe datingshow waarin vijftien Britse singles op een Amerikaanse high school de kans krijgen om liefde te vinden. De diverse groep studenten belandt in Lovestruck High in een picture-perfect wereld die rechtstreeks uit een film geplukt lijkt te zijn. Het ultieme doel is om een afspraakje te regelen voor het schoolbal. Wie wordt er Prom Royalty en wint 100.000 dollar? Dat ontdek je in de serie, die aan elkaar gepraat wordt door niemand minder dan Mean Girls-icoon Lindsay Lohan.

9. F*ck de Liefde 2 (film, 2022) – Netflix

Na het succes van F*ck de Liefde (2019) verschijnt het tweede deel op vrijdag 20 mei online bij Netflix. Niet in de bioscoop te zien dus, maar gelijk vanuit je luie stoel te streamen. Het vervolg volgt de verhaallijnen van alle karakters die we in het eerste deel al hebben leren kennen en is een echte Nederlandse romkom, vol liefde, drama en mooie, zomerse locaties. Vertrouwde namen als Bo Maerten, Yolanthe Cabau, Edwin Jonker, Nienke Plas en Victoria Koblenko keren weer terug. Verder maken ook nieuwe acteurs als Geza Weisz, Juvat Westendorp en Kraantje Pappie hun opwachting.

8. Life & Beth (serie, 1 seizoen) – Disney+

Amy Schumer (Trainwreck, I Feel Pretty) schittert in Life & Beth als Beth, een succesvolle vrouw die door een onverwacht incident gedwongen wordt om zich na lange tijd weer met haar verleden bezig te houden. Flashbacks naar haar jeugd moeten haar leren hoe ze geworden is wie ze is en haar helpen te ontdekken wie ze wil worden. Het doel? Grootser, moediger en authentieker leven. Amy Schumer speelt niet alleen de hoofdrol in deze humoristische serie, maar is ook verantwoordelijk voor het script en de regie. De serie is vanaf woensdag 18 mei op Disney+ te bekijken.

7. Married At First Sight USA (serie, 13 seizoenen) – Videoland

Het principe van Married At First Sight USA zit hem natuurlijk al in de naam: singles worden door experts aan elkaar gematcht en zien elkaar voor het eerst als ze elkaar het ja-woord moeten geven. Zes weken later moeten ze besluiten of ze samen blijven of niet, en dit levert heerlijke televisie op. De Amerikaanse versie van dit programma is nu al te streamen op Videoland, maar voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen verschijnt vanaf dinsdag 17 mei ook het dertiende seizoen op de streamingdienst.

6. The Boss Baby – Back in the Crib (serie, 1 seizoen) – Netflix

Na twee The Boss Baby-films en een spin-off serie is ’s werelds meest geliefde animatiebaby weer terug. In deze Netflix Original, het vervolg op de in 2021 verschenen film The Boss Baby: Familiezaken, verandert Theodore Templeton weer in de Boss Baby. Dit keer gaat hij bij zijn broer Tim wonen en moet hij samen met zijn nichtjes en Baby Corp-medewerker Tina strijden tegen een nieuwe groep aartsvijanden. The Boss Baby: Terug in de Wieg verschijnt op donderdag 19 mei op Netflix.

5. The Valet (film, 2022) – Disney+

The Valet vertelt het verhaal van de wereldberoemde filmster Olivia (Samara Weaving). Als ze gefotografeerd wordt met haar getrouwde minnaar Vincent (Max Greenfield) moet ze reputatieschade zien te voorkomen. Gelukkig is daar hotelbediende Antonio (Eugenio Derbez), die per ongeluk op de foto staat en zich daarom net zo goed voor kan doen als haar nieuwe vriendje. Omdat ze uit twee hele verschillende werelden en culturen komen, is het alleen nog zo makkelijk niet om te doen alsof ze een stel zijn. De romantische komedie is een remake van de Franse hitfilm La Doublure (2006) en is vanaf vrijdag 20 mei te zien op Disney+.

4. Night Sky (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

In de nieuwe serie Night Sky op Amazon Prime Video, te zien vanaf vrijdag 20 mei, vinden Irene en Franklin York een kamer in hun achtertuin die naar een verlaten planeet leidt. Jarenlang houden ze de kamer verborgen, maar dan komt er opeens een raadselachtige jongeman hun leven binnen en is dat niet meer mogelijk. In de acht afleveringen tellende serie vertolken Oscarwinnaars J.K. Simmons en Sissy Spacek de hoofdrollen.

3. Halloween (film, 2018) – Netflix

Michael Myers is terug! Jaren geleden wist Laurie Strode (gespeeld door Jamie Lee Curtis) te ontsnappen aan de gemaskerde figuur, maar nu moet ze zich opmaken voor een nieuwe confrontatie. Dit elfde deel in de Halloween-reeks is weer ongekend spannend en zal eindelijk op Netflix te bekijken zijn vanaf maandag 16 mei.

2. The Time Traveler’s Wife (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In deze nieuwe serie op HBO Max kampen Clare en Henry met één groot probleem tijdens hun huwelijk: Henry’s vermogen om door de tijd te reizen. Dit brengt hem sowieso in moeilijke situaties, maar legt vooral een grote druk op zijn relatie met zijn vrouw. In de TV-adaptie van het gelijknamige boek van Audrey Niffenegger spelen Rose Leslie (Game of Thrones) en Theo James (Divergent) de hoofdrollen. Je bekijkt de zes afleveringen vanaf maandag 16 mei op HBO Max.

1. Uncharted (film 2022) – Pathé Thuis

Uncharted, nu nog te zien in de bioscoop maar vanaf maandag 16 mei ook op Pathé Thuis te streamen, gaat over Nathan Drake en Victor Sullivan, die samen op zoek gaan naar een miljardenschat. De populaire gameverfilming combineert een topcast (met onder meer Tom Holland, Mark Wahlberg en Antonio Banderas) met een grote dosis spektakel. Deze avontuurlijke actiefilm werd geregisseerd door Ruben Fleischer, die we ook kennen van onder meer Zombieland en de Venom-reeks.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+, Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.