Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (9 – 15 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Apple TV+, Videoland, HBO Max, Amazon Prime Video en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 2 (van 9 tot 15 januari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 2 van 2023)

10. Viking: Valhalla (serie, 2 seizoenen) – Netflix

In 2022 was de Vikings-spin-off Vikings: Valhalla voor het eerst te zien op Netflix. We bevinden ons hierin honderd jaar na de gebeurtenissen uit de originele serie en volgen Leif Eriksson, een jonge man die onderdeel is van een nieuwe generatie Vikingen. Op donderdag 12 januari is hij terug in het tweede seizoen van de populaire serie. De Vikingen krijgen in de gloednieuwe afleveringen Engeland bijna helemaal in handen, maar dat betekent nog niet dat de strijd al voorbij is.

9. Welcome to Chippendales (serie, 1 seizoen) – Disney+

Disney+ komt op woensdag 11 januari met een gloednieuwe serie over de oprichter van ’s werelds grootste mannelijke stripimperium: de Chippendales. Somen ‘Steve’ Banerjee (gespeeld door Eternals-ster Kumail Nanjiani) groeide op als Indiase immigrant en had grootse dromen waarvoor hij bereid was erg ver te gaan. De maker van de serie was eerder nog verantwoordelijk voor het populaire Pam & Tommy.

8. Servant (serie, 4 seizoenen) – Apple TV+

De geliefde regisseur M. Night Shyamalan kun je kennen van films als Split en The Sixth Sense, maar ook van de duistere horror Servant op Apple TV+. Op vrijdag 13 januari verschijnt het vierde en laatste seizoen van deze serie en hiermee komt deze na vier jaar tot een einde. In Servant volgen we een koppel uit Philadelphia dat de deur heeft geopend voor een mysterieuze kracht, en de laatste afleveringen beloven volgens de al gedeelde trailer huiveringwekkender dan ooit te worden.

7. Echte Meisjes in de Jungle (serie, 1 seizoen) – Videoland

Echte Meisjes in de Jungle keert terug! Ruim tien jaar na het eerste iconische seizoen zullen er gloednieuwe afleveringen te zien zijn op Videoland. Valerio Zeno begeleidt de dames die in de ruige jungle de strijd met elkaar aangaan, en de kandidaten zijn ook deze keer weer spraakmakend te noemen. Zo keert oud-kandidaat Michelle Kox terug, zullen Ex On The Beach-sterren als Esmée en Channah hun opwachting maken en is Louisa Janssen van de partij. Leuk! De eerste aflevering is te zien op maandag 9 januari.

6. Velma (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Grote Scooby-Doo-fan? Dan mag je de gloednieuwe animatieserie Velma op HBO Max zeker niet missen. De prequelserie vertelt de ontstaansgeschiedenis van Velma Dinkley, het ondergewaardeerde brein achter de ‘Scooby-Doo Mystery Inc.’-groep. Een must-see! De serie gaat op donderdag 12 januari in première.

5. Big Brother (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Big Brother is watching you… Volgende week keert de geliefde serie terug op de buis. Het nieuwe seizoen gaat er iets anders uitzien dan de vorige twee. Zo starten de bewoners al met een prijzenpot van honderdduizend euro, wordt er gewerkt met ‘Big Brother Coins’ waarmee luxe items bemachtigd kunnen worden en is er een nieuwe, geheime kamer. Spannend! Vanaf maandag 9 januari is de serie iedere werkdag om 20:30 uur te zien bij RTL 5 en twee Videoland-livestreams maken het mogelijk om 24/7 met de kandidaten mee te kijken.

4. Hunters (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Het tweede seizoen van thrillerserie Hunters gaat op vrijdag 13 januari in première op Amazon Prime Video. De serie is geproduceerd door Jordan Peele, de man achter Get Out en Us, en bevat grote sterren als Logan Lerman en Al Pacino. We bevinden ons in de jaren zeventig van de vorige eeuw en volgen een groep nazi-jagers. Helaas hebben we ook slecht nieuws voor de fans: het tweede seizoen zal tevens het laatste zijn. Nog één keer genieten dus!

3. Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij (film, 2023) – Netflix

Suzan en Freek krijgen hun eigen documentaire op Netflix. De twee braken in 2018 door met het nummer Als het avond is, waarna vele hits volgden. Inmiddels zijn ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld, zijn ze onderdeel van de geliefde gelegenheidsformatie The Streamers en touren ze regelmatig door het land. Hoe het koppel uit de Achterhoek zo gewoon is gebleven is vanaf vrijdag 13 januari te zien in Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij op Netflix. In deze docu leggen ze 2022, een van de drukste jaren van hun carrière, voor ons vast.

2. The Subtle Art of Not Giving A F*ck (film, 2023) – Pathé Thuis

Al jarenlang is het zelfhulpboek The Subtle Art of Not Giving A F*ck van Mark Manson niet uit de bestsellerlijsten te denken en nu verschijnt er eindelijk een film van. De gelijknamige documentaire wordt geleid door de schrijver van het boek, die ons meeneemt in zijn welbekende levensvisie. Hoe kunnen we de obsessie met plezier en gelukkig zijn van ons afschudden en écht gaan leven? Samen met de Disappointment Panda, voor de fans van het boek al bekend, wordt ons een spiegel voorgehouden. Vanaf dinsdag 10 januari te zien op Pathé Thuis.

1. Sky Rojo (serie, 3 seizoenen) – Netflix

De populaire Spaanse serie Sky Rojo keert op vrijdag 13 januari terug naar Netflix. Dit is alweer het derde seizoen van de serie, die gemaakt werd door de mensen die ook verantwoordelijk waren voor hits als La Casa de Papel en Vis a Vis. We volgen drie prostituees die hun bordeel verlaten en op de vlucht slaan, waarbij ze op de hielen worden gezeten door hun pooier en zijn handlangers. In het derde (en tevens laatste seizoen) is hun strijd zeker nog niet gestreden.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Apple TV+, Videoland, HBO Max, Amazon Prime Video en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.