Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (8 – 14 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Disney+, SkyShowtime, discovery+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 19 (van 8 tot 14 mei 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 19 van 2023)

10. Scream VI (film, 2023) – Pathé Thuis

Ben je wel een echte horrorliefhebber als je Ghostface niet kent? Deze griezel met zijn zwarte cape en witte masker was in 2023 terug op het witte doek en komt volgende week al naar je eigen thuisbioscoop. Op donderdag 11 mei is het zover en kun je Scream VI streamen. In deze zesde editie verlaten we het slaperige stadje Woodsboro en komen we in New York City terecht. Hier hebben de slachtoffers van de vorige Scream (2022), onder meer het personage van Wednesday-ster Jenna Ortega, een nieuw leven opgebouwd. Hun rust is echter niet van lange duur, want uiteraard worden ze alweer snel opgejaagd door een nieuwe killer.

9. The Mother (film, 2023) – Netflix

Jennifer Lopez schittert vanaf vrijdag 12 mei in The Mother. De actrice en zangeres laat zichzelf in deze gloednieuwe Netflix-thriller van een hele andere kant zien en mag de rol vertolken van een dodelijke huurmoordenaar. Jaren geleden verdween zij van de aardbodem om haar dochter te beschermen, maar nu die in handen gevallen is van een aantal meedogenloze mannen en in gevaar is verlaat ze haar schuilplaats.

8. Echte Gooische Moeders (serie, 3 seizoenen) – Videoland

De Echte Gooische Moeders zijn terug! In twee seizoenen en diverse specials deelden de vijf dames al lief en leed met ons en nu openen ze opnieuw hun deuren voor Videoland-abonnees. Op maandag 8 mei verschijnt de allereerste aflevering van het derde seizoen op de streamingdienst. Wat we kunnen verwachten? We volgen Bo, Pauline, Kimberly, Florine en Leslie terwijl ze van alles meemaken, “van grote hoogtes tot diepe dalen”, zoals ze zelf aankondigen in de trailer.

7. Crater (film, 2023) – Disney+

Er staat nóg een film op het programma en dat is Crater op Disney+. Deze sciencefiction vertelt het verhaal van Caleb Channing, een jongen die opgroeit op een mijnkolonie op de maan. Als zijn vader overlijdt moet hij overgeplaatst worden naar een andere planeet, maar niet voordat hij zijn laatste wens in vervulling gebracht heeft: het verkennen van een geheimzinnige krater. In deze film komen een aantal bekende gezichten voorbij. Zo zal je McKenna Grace misschien wel herkennen van The Handmaid’s Tale of Ghostbusters: Afterlife en heeft ook Scott Mescudi (rapper Kid Cudi) een rol te pakken.

6. A Town Called Malice (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Op vrijdag 12 mei verschijnen de eerste drie afleveringen van de heerlijke misdaadserie A Town Called Malice op SkyShowtime. Het is de jaren 80 en de familie Lord, een stelletje gangsters uit Zuid-Londen, komt na een vervelende territoriumstrijd in de Spaanse Costa del Sol terecht. Hier besluiten ze niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar zichzelf juist opnieuw uit te vinden. Kunnen ze ook in de zonnige badplaats weer de top van het criminele circuit bereiken?

5. Queen Cleopatra (serie, 1 seizoen) – Netflix

Het welbekende verhaal van Cleopatra vindt zijn weg naar het kleine scherm. Emmy-winnares Jada Pinkett Smith zet als uitvoerend producent het levensverhaal van de koningin om in een gefictionaliseerde miniserie. Cleopatra heerste voor ongeveer 21 jaar over Egypte en hoe dit allemaal ging zien we in de vier afleveringen. Het verhaal wordt gereconstrueerd én voorzien van educatief commentaar, zodat je er ook nog wat van leert. De oplettende kijker weet overigens al dat er de laatste tijd nogal veel te doen was om deze Netflix-serie. Zo kwam er kritiek op vermeende ‘blackwashing’, aangezien er een zwarte actrice gecast is voor de rol van Cleopatra. Wat dit doet voor de kijkcijfers en kritieken, zullen we zien vanaf woensdag 10 mei, als de vierdelige serie op Netflix verschijnt.

4. Roy Donders Altijd Wat Bijzonders (serie, 1 seizoen) – discovery+

Trouwe kijkers van Roy Donders: Stylist van het Zuiden, opgelet! Vanaf woensdag 10 mei schittert de Tilburgse ondernemer in een nieuwe realityserie: Roy Donders Altijd Wat Bijzonders. De afgelopen jaren heeft hij niet stilgezeten. Zo kreeg hij een relatie met Michelle, ging hij samenwonen, werd zijn smetvrees door de twee hondjes van zijn kersverse huisgenoot behoorlijk uitgedaagd én was er ineens een kindje op komst. Vooral dat laatste komt uitgebreid aan bod in Roy Donders Altijd Wat Bijzonders, van de uitbundige baby shower en gender reveal party tot de geboorte van baby Romi. De serie verschijnt op TLC en is ook vooruit te kijken op discovery+.

3. Bros (film, 2022) – SkyShowtime

Voor Bros sloegen een aantal komische talenten hun handen ineen. Regisseur Nicholas Toller (Bad Neighbors), Emmy Award-genomineerde Billy Eichner (Billy on the Street) en comedyproducer Judd Apatow (The Big Sick) werkten namelijk samen om ons een heerlijke romcom te brengen over twee homoseksuele mannen die zomaar tegen de ware liefde aanlopen. Hun bindingsangst gooit echter roet in het eten. De film kwam in 2022 uit en werd erg positief ontvangen, wat onder meer blijkt uit de Rotten Tomatoes-scores van 89% (critici) en 90% (kijkers). De film wordt onder meer realistisch, grappig en hartverwarmend genoemd. Je bekijkt hem vanaf donderdag 11 mei op SkyShowtime.

2. Terrifier 2 (film, 2023) – Pathé Thuis

Een paar maanden geleden verscheen Terrifier 2 op het witte doek. Voor de voorstellingen werden er kotszakjes aan de bioscoopbezoekers uitgedeeld, omdat de film zo heftig zou zijn. Nu was dit natuurlijk meer een publiciteitsstunt dan echt realiteit, maar de film is net als Terrifier (2016) wel écht heel visueel en gewelddadig. Niet geschikt voor kijkers met een zwakke maag. Het draait weer om Art the Clown. Het is een jaar na de beruchte slachtpartij in Miles County en tijdens een nieuw Halloweenfeestje slaat de griezelige seriemoordenaar opnieuw toe. Hij is klaar om een flinke ravage aan te richten.

1. Air (film, 2023) – Amazon Prime Video

Je kan de straat niet op of je ziet wel iemand met Nike Air Jordans rondlopen. Maar hoe is de baanbrekende samenwerking tussen basketballegende Michael Jordan en Nike eigenlijk ontstaan? Dit verhaal wordt verteld in Air, een film van bekroonde regisseur Ben Affleck die enkele weken geleden pas op het witte doek verscheen. Toch kun je hem volgende week al online kijken, op vrijdag 12 mei om precies te zijn. Kijkers en critici zijn lovend over deze film en belonen hem met een publieksscore van maar liefst 98% op Rotten Tomatoes en 7,7 op IMDb. Een must-see dus.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Videoland, Disney+, SkyShowtime, discovery+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.