Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (9-15 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, HBO Max, Videoland, Amazon Prime Video en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 19 (van 9 tot 15 mei 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 19 van 2022)

10. Workin’ Moms (serie, 6 seizoenen) – Netflix

In de razendpopulaire Canadese sitcom Workin’ Moms moeten vier moeders na hun zwangerschapsverlof hun gezin en hun carrière zien te combineren. Omdat niks natuurlijk gaat zoals gepland, zorgt dit voor de nodige grappige en ontroerende situaties. De eerste seizoenen van deze comedy kun je nu al streamen op Netflix, het zesde seizoen is vanaf dinsdag 10 mei te zien.

9. Hacks (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

In de HBO Original-serie Hacks volgen we de doorgewinterde comédienne Deborah Vance. Nu haar carrière enigszins in de slop geraakt is, wordt ze door haar agent gekoppeld aan de jonge komedieschrijfster Ava. En dit is op zijn zachts gezegd geen match made in heaven… Deze serie wordt gedragen door Emmy Award-winnares Jean Smart en wist in 2021 wel drie Primetime Emmy’s in de wacht te slepen. Een must-watch dus! En goed nieuws: vanaf vrijdag de 13e is er een gloednieuw seizoen op HBO Max te zien.

8. Senior Year (film, 2022) – Netflix

In deze hilarische Netflix Original met Rebel Wilson keert een cheerleader na een coma van twintig jaar terug op haar oude middelbare school. Hoewel ze inmiddels dus al 37 is, wil ze toch proberen om haar verloren jaren in te halen en opnieuw het populairste meisje van de school te worden. Senior Year is geregisseerd door Alex Hardcastle, bekend van bijvoorbeeld Grace and Frankie (2015–) en Love, Simon (2018), en verschijnt op vrijdag 13 mei online bij de streamingsdienst.

7. Sneakerella (film, 2022) – Disney+

Assepoester, maar dan anders… Zo kun je deze nieuwe musical van Disney+ eigenlijk het beste omschrijven. De Assepoester van Sneakerella is El, een aspirant-sneakerontwerper uit Queens die tegengewerkt wordt door zijn vader en stiefbroers en hierdoor zijn eigen dromen niet kan volgen. Zijn leven verandert als hij Kira King ontmoet, de dochter van sneakermagnaat Darius King. Geniet met deze musical (mét hiphop-invloeden) van een oud sprookje in een nieuw jasje. De film verschijnt op vrijdag online bij Disney+.

6. Umma (film, 2022) – Pathé Thuis

In deze horrorfilm woont Amanda (gespeeld door de geliefde actrice Sandra Oh) samen met haar dochter op een Amerikaanse boerderij. Alles is hier koek en ei, totdat de overblijfselen van haar overleden moeder uit Korea arriveren en de sfeer steeds grimmiger wordt. Langzaamaan begint Amanda steeds meer in haar doodenge moeder te veranderen. Umma, het Koreaanse woord voor moeder, is nagelbijtend spannend en een echte aanrader. De film is vanaf woensdag 11 mei te huur op Pathé Thuis.

5. Our Father (film, 2022) – Netflix

De fascinerende documentaire Our Father vertelt het verhaal van Dr. Donald Cline, die als vruchtbaarheidsarts werkte en zonder toestemming zijn sperma gebruikte om meer dan 50 kinderen te verwekken. Een van zijn nakomelingen, Jacoba Ballard, probeert hem in deze Netflix-docu voor de rechter te krijgen, maar dit blijkt nog niet zo gemakkelijk. De documentaire werd gemaakt door Emmy-winnend producent Jason Blum en is vanaf woensdag 11 mei exclusief via Netflix te streamen.

4. Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Superster Lizzo heeft eindelijk haar eigen programma en dit belooft een echt spektakel te worden. In Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls gaat de iconische zangeres op zoek naar de beste en meest bad-ass danseressen voor haar nieuwste wereldtournee. Tien geselecteerde vrouwen gaan hiervoor de strijd aan in het Big Grrrls House. Zijn ze goed genoeg om aan de zijde van Lizzo voor volle zalen te staan (en te twerken)? In dit programma staan representatie en zelfverzekerdheid centraal. Je streamt alle afleveringen van deze serie vanaf vrijdag 13 mei op Amazon Prime Video.

3. De Verhulstjes (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Wie kent De Verhulstjes nou niet? Het heerlijke realityprogramma volgt de bekende Belgische familie Verhulst. Studio 100-baas Gert en zijn gezin bieden hierin een unieke inkijk in hun leven, en dat is iedere keer weer genieten geblazen. De eerste twee seizoenen van deze serie kon je al bekijken op Videoland en vanaf zaterdag 14 mei stream je hier ook iedere week naar een nieuwe aflevering van het derde seizoen. En ben je nou nieuwsgierig geworden? Kijk hierboven dan alvast naar de eerste beelden.

2. Conversations with Friends (serie, 1 seizoen) – HBO Max

In 2017 bestormde Sally Rooney de bestsellerlijst met haar boek Conversations with Friends (in het Nederlands: Gesprekken met Vrienden) en nu verschijnt hier dan eindelijk een serie van. Na Normal People, ook naar een boek van Rooney, belooft ook dit weer een grandioos succes te worden. De twaalfdelige serie volgt twee studenten, Frances en Bobbi, die een bijzondere band opbouwen met het getrouwde stel Melissa en Nick. Vanaf zondag 15 mei kun je elke week naar een nieuwe aflevering van deze fascinerende dramaserie kijken op HBO Max.

1. How I Met Your Father (serie, 1 seizoen) – Disney+

Iedereen kent How I Met Your Mother (2005-2014) natuurlijk wel. Deze razendpopulaire sitcom krijgt een spin-off waarin het nu eens niet om Ted Mosby, maar om Sophie draait. Het principe van How I Met Your Father is wel hetzelfde: zij legt uit hoe haar leven was en vertelt aan haar kind(eren) hoe ze hun vader heeft ontmoet. Met deze serie maakt Hilary Duff, die na het spelen van Lizzie McGuire in de gelijknamige serie een beetje uit beeld raakte, haar comeback. Dit doet ze niet alleen als hoofdpersonage van de serie, maar ook als producent. Ook de regisseur en de makers van HIMYM zelf zijn voor deze nieuwe versie terug. We hebben er in Nederland even op moeten wachten sinds de Amerikaanse release, maar deze week is het eindelijk zo ver. Je bekijkt de serie namelijk vanaf woensdag 11 mei exclusief op Disney+.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, HBO Max, Disney+, Pathé Thuis, Amazon Prime Video en Videoland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.