Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (1 – 7 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, HBO Max, Pathé Thuis, Videoland, Apple TV+ en Amazon Prime Video. In dit artikel vind je tips voor week 18 (van 1 tot 7 mei 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 18 van 2023)

10. Queen Charlotte: A Bridgerton Story (serie, 1 seizoen) – Netflix

Fans van Bridgerton, opgelet! We zitten met zijn allen natuurlijk met smart te wachten op het derde seizoen van de hitserie, maar voordat dat verschijnt kunnen we ons eerst wagen aan het oorsprongsverhaal van Queen Charlotte. Netflix komt op donderdag 4 mei namelijk met een nieuwe zesdelige serie die het verleden van de jonge koningin onthult, ver voor de gebeurtenissen uit de originele serie. In eerste instantie wil Queen Charlotte helemaal niet trouwen en zeker geen koningin worden, maar alles verandert als ze George ontmoet. Hun huwelijk zorgt voor immense verschuivingen binnen de gemeenschap.

9. A Small Light (serie, 1 seizoen) – Disney+

Volgende week staan 4 en 5 mei natuurlijk op de agenda, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, en met dat in het achterhoofd komt Disney+ op dinsdag 2 mei met de gloednieuwe serie A Small Light. Hierin wordt het verhaal verteld van Miep Gies, de vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak bood aan de familie Frank. Meer dan twee jaar lang hield de jonge secretaresse haar baas Otto Frank en zijn familieleden verscholen in het achterhuis, een levensgevaarlijke onderneming. Volgende week dinsdag zijn de eerste twee afleveringen te zien, waarna je iedere week kunt klaar zitten voor een dubbele aflevering.

8. White House Plumbers (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Hoewel we momenteel nog optimaal genieten van het vierde en laatste seizoen van Succession, hebben de makers hiervan niet stilgezeten. Op dinsdag 2 mei brengen zij een gloednieuwe politieke serie naar HBO Max. White House Plumbers draait om het presidentschap van Richard Nixon in de jaren 70. Twee ambtenaren, E. Howard Hunt (Woody Harrelson) en G. Gordon Liddy (Justin Theroux), doen er alles aan om de Republikein (tegen zichzelf) te beschermen en de slechte geruchten in te dammen, maar ontketenen met hun Watergate-operatie juist het grootste schandaal.

7. Klem (film, 2023) – Pathé Thuis

Als jij tussen 2017 en 2020 wekelijks voor de buis zat voor de serie Klem, dan mag je de gelijknamige film ook zeker niet missen. Deze keer worden we meegenomen naar het prachtige Toscane, waar Marius (Jacob Derwig) en Kitty (Georgina Verbaan) met hun dochter neergestreken zijn in een poging hun leven te beteren. De koop van de wijngaard waar ze wonen blijkt echter niet helemaal gegaan te zijn zoals het hoort en in het land van de georganiseerde misdaad betekent dit dat het drietal al gauw terechtkomt in een strijd op leven en dood. Gelukkig is Hugo (Barry Atsma) net op bezoek en kan hij ze te hulp schieten. De film verschijnt op woensdag 3 mei op Pathé Thuis.

6. Ed Sheeran: The Sum of It All (serie, 1 seizoen) – Disney+

Ed Sheeran komt op vrijdag 5 mei met een gloednieuw album. Om dat te vieren kun je vanaf woensdag 3 mei terecht op Disney+ voor een openhartig kijkje in het leven van de rossige singer-songwriter. De streamingdienst komt op die dag namelijk met een heuse documentaireserie over de man achter hits als Shape of You, Perfect en Bad Habits. Openhartig vertelt de Brit in vier afleveringen over zijn succes en carrière en welke plannen hij nog heeft voor de toekomst. Maar ook de zware jaren die hij gehad heeft, mede door het verlies van een van zijn beste vrienden, komt voorbij. Een absolute must-see voor de fans.

5. The Traitors (serie, 1 seizoen) – Videoland

Geniet jij iedere vrijdag van een gloednieuwe aflevering van De Verraders? Dan hebben we een kijktip voor je: op zaterdag 6 mei komt de Amerikaanse versie van het programma, The Traitors, naar de streamingdienst van RTL. Naast de Nederlandse en Britse versie (volgens kijkers ook een echte aanrader) kunnen we vanaf die dag dus ook genieten van het gekonkel en gemanipuleer van de Amerikanen. In hun versie strijden bekende en onbekende deelnemers om de zilverschat, en als we de trailer mogen geloven gaat het er hevig aan toe.

4. Silo (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Rebecca Ferguson schittert vanaf vrijdag 5 mei in Silo op Apple TV+. Deze nieuwe dystopische serie draait om een wereld in de toekomst waarin een groot gedeelte van de mensheid weggevaagd is en de atmosfeer bovengronds onleefbaar is. De overgebleven mensen verschansen zich dus in een ondergrondse silo, waar strikte regels gelden. Als een aantal mensen op mysterieuze wijze overlijdt, ruikt Juliette (Ferguson) onraad. Ze gaat op zoek naar de geheimen achter deze schijnveilige wereld en doet een gruwelijke ontdekking.

3. Young Jedi Adventures (serie, 1 seizoen) – Disney+

Jonge Star Wars-fans kunnen vanaf donderdag 4 mei terecht op Disney+, want dan verschijnt daar de gloednieuwe serie Young Jedi Adventures. We worden hierin meegenomen naar het tijdperk van de Hoge Republiek (meer dan 200 jaar voor Star Wars: Episode I: The Phantom Menace) en volgen de jonge Jedi Kai, Lys en Nubs. Zij worden op de wonderbaarlijke planeet Tenoo opgeleid en beleven een hoop avonturen.

2. Operation Fortune (film, 2023) – Amazon Prime Video

Operation Fortune draait om MI6-agent Orson Fortune, gespeeld door de actiefilmveteraan Jason Statham. Hij wordt gerekruteerd door de internationale inlichtingendienst Five Eyes en krijgt één opdracht: de verkoop van een nieuwe wapentechnologie voorkomen, die in handen is van de welgestelde wapenhandelaar Greg Simmonds (Hugh Grant). Niemand weet precies wát het wapen kan doen, maar wel dat het ontzettend dodelijk is. Voor deze missie stelt Orson Fortune een ongewoon team samen van onder meer CIA-agente Sarah Fidel (Aubrey Plaza) en filmster Danny Francesco (Josh Hartnett). Zoals je kunt zien schittert een sterrencast in deze gloednieuwe film van Guy Ritchie, die pas nog op het witte scherm te bewonderen was en op vrijdag 5 mei al naar Amazon Prime Video komt.

1. Creed III (film, 2023) – Pathé Thuis

Na het gigantische succes van Creed in 2015 en Creed II in 2018 was het in 2023 tijd voor Creed III. Michael B. Jordan is terug als Adonis Creed en neemt voor deze gloednieuwe toevoeging aan de Rocky-franchise bovendien plaats op de regisseursstoel, voor het eerst in zijn carrière. Met zijn film vertelt hij het verhaal van Damian, een voormalig jeugdvriend van Adonis Creed die in de gevangenis belandde en zo zijn bokstalent verloren zag gaan. Hij daagt Adonis uit voor een gevecht, maar omdat hij niks te verliezen heeft blijkt er behoorlijk veel op het spel te staan. De film verschijnt op donderdag 4 mei op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, HBO Max, Pathé Thuis, Videoland, Apple TV+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.