Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (2-8 mei)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Pathé Thuis deze week. In dit artikel vind je tips voor week 18 (van 2-8 mei 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 18 van 2022)

10. Selena + Chef (serie, 3 seizoenen) – HBO Max

Maar liefst 3 seizoenen van Selena + Chef zullen op donderdag 5 mei allemaal gelijktijdig toegevoegd worden aan het aanbod van HBO Max in Nederland. In dit populaire programma kookt actrice en zangeres Selana Gomez vanuit haar huis samen met beroemde chefs van over de hele wereld.

9. Sing 2 (film, 2022) – Pathé Thuis

Je favoriete zingende animatiedieren zijn terug, want na een korte exclusieve periode op het witte doek zal het vanaf woensdag 4 mei al mogelijk zijn om de film te kopen of huren via Pathé Thuis. Het verhaal gaat over Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten. Zij bereiden het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour.

8. John Wick: Chapter 2 (film, 2017) – Netflix

Na een extreem succesvolle eerste film besloten de makers in 2017 een nieuw John Wick-verhaal uit te brengen. In John Wick: Chapter 2 moet Keanu Reeves in zijn hoofdrol een doelwit uitschakelen door een eed in zijn verleden, waarna hij door zijn geldschieter wordt verraden. Bereid je dus maar weer voor op actie. Heel veel actie. Vanaf zondag 1 mei te zien op Netflix.

7. The Wilds (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

The Wilds is terug! In seizoen twee moet de groep tienermeisjes die gestrand zijn op een verlaten eiland zien te overleven, na de ontdekking dat wat er met hen gebeurt een sociaal experiment is. Dit seizoen verhoogt het drama en houdt je aan het lijntje, met de introductie van meer proefpersonen – een ander eiland van tienerjongens – die ook moeten vechten om te overleven onder het toeziend oog van de poppenspeler van het experiment. Vanaf vrijdag 6 mei zullen de nieuwe afleveringen te zien zijn, exclusief op Amazon’s streamingdienst Prime Video.

6. Shining Girls (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Jaren nadat een brute aanval haar in een constant veranderende realiteit heeft achtergelaten, komt Kirby Mazrachi erachter dat een recente moord in verband staat met haar aanval. Ze werkt samen met de ervaren verslaggever Dan Velazquez om haar steeds veranderende heden te begrijpen – en haar verleden te confronteren. Deze Apple TV+ Original ging op 29 april in première met 3 afleveringen, maar nu zal elke vrijdag weer een nieuwe episode online verschijnen bij de videodienst.

5. How I Met Your Mother (serie, 9 seizoenen) – Disney+

“Huh, die trailer klopt toch niet bij de titel?!” We horen het je denken. In aanloop naar de Nederlandse première van How I Met Your Father op 11 mei raden we je echter aan om alvast even in de stemming te komen met de legendarische sitcom How I Met Your Mother. Ted vertelt zijn kinderen in het jaar 2029 het verhaal van hoe hij hun moeder tegen is gekomen, vanaf 2005 wanneer hij zich te midden van zijn hechte vriendengroep door het leven in New York City navigeert. Het zou een knap kunstje zijn als het je lukt alle 9 seizoenen te streamen vóór de première van HIMYF, maar gelukkig zijn de series heel goed los van elkaar te kijken. De verhalen zijn namelijk niet met elkaar verbonden, omdat het gaat om een sequel over een andere groep mensen. Wel zullen er verschillende leuke verrassingen worden gepresenteerd in de show, speciaal voor fans van HIMYM.

4. Bosch: Legacy (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

De fonkelnieuwe sequel Bosch: Legacy, een spin-off van de hitserie Bosch, volgt voormalig LAPD detective Harry Bosch terwijl hij aan een nieuw hoofdstuk begint als privédetective. Zijn eerste klus brengt hem naar het landgoed van de zieke miljardair Whitney Vance, waar Bosch de opdracht krijgt om de enige potentiële erfgenaam van Vance te vinden. Onderweg komt Bosch in aanvaring met machtige figuren die er belang bij hebben dat de erfgenaam niet wordt gevonden. Terwijl Bosch de stamboom van de familie onderzoekt, ontdekt hij schokkende onthullingen die generaties omspannen, terwijl er miljarden dollars op het spel staan. Zonder penning en met een voorkeur voor ouderwetse tactieken vindt Bosch in Maurice “Mo” Bassi (gespeeld door Stephen A. Chang, o.a. bekend van Captain Marvel) een waardevolle hulpbron, een techneut die Bosch’ toewijding aan gerechtigheid en voorliefde voor jazz deelt.

3. The Circle (serie, 4 seizoenen) – Netflix

De razend populaire realityserie The Circle komt deze week terug naar Netflix voor een vierde seizoen en de streamingdienst laat weten dat de nieuwe afleveringen heter dan ooit worden. Meer catfishing, meer drama, meer geld en verrassingen staan ons te wachten wanneer een nieuwe set deelnemers strijdt in uitdagingen om de ultieme geldprijs als top influencer te verdienen. Dit programma wordt gepresenteerd door actrice en komiek Michelle Buteau. Op woensdag 4 mei gaat seizoen 4 van start, waarna elke week nieuwe episodes verschijnen op 11 mei, 18 mei en uiteindelijk met de finale op 25 mei.

2. Echte Gooische Moederdag (special, 2022) – Videoland

Drie van de geliefde mama’s uit Echte Gooische Moeders komen speciaal voor Moederdag terug naar Videoland met een extra uitzending: Echte Gooische Moederdag. Bo, Leslie en Pauline gaan samen met hun partners én kinderen een lang weekend naar Disneyland Paris! Zoals het de Gooische moeders betaamt wordt het een over de top reis met alle glamour, hysterie en hilariteit van dien. Vanaf zondag te zien.

1. The Staircase (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Op donderdag 5 mei gaat de allernieuwste achtdelige Max Original-serie in première: The Staircase van Antonio Campos (de maker van The Devil All The Time). In de hoofdrollen schitteren Colin Firth en Toni Colette. Zij vertellen het waargebeurde verhaal van Michael Peterson, zijn grote gezin in North Carolina en de verdachte dood van zijn vrouw, Kathleen Peterson. Op donderdag gaat de serie direct van start met de eerste drie afleveringen, waarna wekelijks een nieuwe episode online verschijnt tot de finale-aflevering.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Pathé Thuis