Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (24 – 30 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Amazon Prime Video, Disney+, Netflix, HBO Max, Pathé Thuis, SkyShowtime en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 17 (van 24 tot 30 april 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 17 van 2023)

10. Citadel (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Citadel is een gloednieuwe spionageserie die volgende week vrijdag in première gaat op Amazon Prime Video en alle ingrediënten in zich heeft om een absolute hit te worden. Van een sterrencast met onder meer Game of Thrones-ster Richard Madden en The Matrix Resurrections-actrice Priyanka Chopra Jonas (maar ook Stanley Tucci en Lesley Manville) tot regie van de welbekende Russo-broers (Avengers: Endgame); kwalitatief gezien wordt het een spektakel. Citadel moet dan ook het begin worden van een succesvolle franchise met verschillende verhalen. Deze eerste serie draait om voormalige elite-agenten Mason Kane en Nadia Sinh die, na het verlies van hun geheugen, een wereldwijde missie beginnen om de gevaarlijke Manticore te stoppen.

9. Peter Pan & Wendy (film, 2023) – Disney+

Het betoverende verhaal van Peter Pan en Wendy van Dalen komt opnieuw tot leven in de gloednieuwe film Peter Pan & Wendy, die op vrijdag 28 april op Disney+ verschijnt. Uiteraard draait het om Wendy, die bang is om haar kindertijd achter zich te laten en samen met Peter Pan, Tinkerbell en haar broers naar Neverland reist. Wat volgt is een “spannend en gevaarlijk avontuur dat Wendy’s leven voor altijd zal veranderen”. Klinkt goed!

8. Firefly Lane (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Al sinds februari 2021 kunnen we op Netflix genieten van de serie Firefly Lane. In het najaar van 2022 verschenen de eerste afleveringen van het tweede en laatste seizoen, maar gelukkig was het daarmee niet gedaan en hadden we er nog een paar tegoed. En die staan komende week eindelijk op het programma! Cancel je Koningsdagplannen, want op donderdag 27 april is het zover. In de laatste zeven afleveringen zien we wat de diagnose voor Kate doet en of het ooit nog goedkomt tussen de twee vriendinnen.

7. Love & Death (serie, 1 seizoen) – HBO Max

True crime-fans, opgelet! Op donderdag 27 april verschijnt de serie Love & Death op HBO Max. Hierin wordt het waargebeurde verhaal verteld van Candy Montgomery, die in het Texas van de jaren 80 beschuldigd werd van het vermoorden van haar beste vriendin met een hakbijl. De reden? De buitenechtelijke affaire die ze gehad zou hebben met Betty’s man. Het kan trouwens kloppen dat je dit verhaal herkent, want eerder zagen we dit al verfilmd worden in de serie Candy op Disney+. Voor de HBO-serie is het niet Jessica Biel die in de huid mag kruipen van de moordlustige Candy, maar Elizabeth Olsen (Doctor Strange in the Multiverse of Madness).

6. Cocaine Bear (film, 2023) – Pathé Thuis

De naam van de gloednieuwe film Cocaine Bear verklapt al precies waar het over gaat: een beer die stijf staat van de cocaïne. Terwijl hij zich door een bos beweegt en tekeergaat op iedereen die hij tegenkomt (criminelen, toeristen, politieagenten), zien we hoe zijn mogelijke slachtoffers wanhopig proberen zichzelf te redden. De film vormt een heerlijke mix van horror en komedie en is perfect voor een zaterdagavond op de bank. Je bekijkt hem vanaf woensdag 26 april op Pathé Thuis.

5. Drift – Partners in Crime (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Zin in een lekker bingewaardige actieserie? Vanaf dinsdag 27 april kun je dan op SkyShowtime terecht voor Drift – Partners in Crime. We volgen de broers Ali en Leo, die al sinds hun kindertijd een gedeelde passie hebben voor snelle auto’s en motorsport. Nu ze volwassen zijn, zijn ze daarom samen bij de Duitse snelwegpolitie beland, waar achtervolgingen van minstens 240 km per uur aan de orde van de dag zijn. Als Leo gevoelens krijgt voor Ali’s ex-vriendin, wordt de band tussen de broers echter behoorlijk op de proef gesteld. De serie telt vijf afleveringen en die zijn op de dinsdag direct allemaal te bekijken.

4. Sweet Tooth (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het eerste seizoen van Sweet Tooth werd in 2021 massaal gestreamd en veel Netflix-abonnees kijken reikhalzend uit naar nieuwe afleveringen. Gelukkig wordt het verhaal van Gus, half hert en half mens, binnenkort eindelijk vervolgd. Op donderdag 27 april is het zover. In het nieuwe seizoen zien we hoe Gus is gevangengenomen door The Last Men, die jagen op de hybride kinderen. Samen met andere half-menselijke, half-dierlijke wezens moet hij zien te ontsnappen.

3. Shazam! Fury of the Gods (film, 2023) – Pathé Thuis

Na het grote succes van Shazam! in 2019 verscheen afgelopen maart de gloednieuwe film Shazam! Fury of the Gods op het witte doek. En goed nieuws, want binnenkort komt hij ook al naar je eigen thuisbioscoop. Op vrijdag 28 april is het zover en voegt Pathé Thuis hem toe. In dit tweede deel is Zachary Levy terug als Shazam. Samen met zijn familieleden heeft Billy Batson de mogelijkheid om te veranderen in superhelden, maar er zijn meer problemen dan ze eigenlijk aankunnen.

2. Workin’ Moms (serie, 7 seizoenen) – Netflix

Het zevende en laatste seizoen van Workin’ Moms verschijnt komende week op Netflix, op woensdag de 26ste om precies te zijn. Bitterzoet nieuws dus, want we kunnen weer een heel seizoen genieten van de avonturen van Kate, Anne, Sloane, Jenny en Val, alleen daarna valt het doek voorgoed. Gelukkig staan er maar liefst dertien episodes op het programma en kunnen we er dus nog wel even tegenaan. In het laatste seizoen worden het moederschap, de relaties en de carrièrekeuzes van de vrouwen voor de laatste keer op de proef gesteld.

1. Mocro Maffia: Tatta (film, 2023) – Videoland

Het wachten op Mocro Maffia seizoen 5 duurt nog even, maar gelukkig worden we in de tussentijd vermaakt met de gloednieuwe film Mocro Maffia: Tatta. Na Komtgoed en Meltem is het dus de beurt aan Robert de Hoogs personage. Hij verdween aan het einde van Mocro Maffia‘s vierde seizoen, na de ontvoering van de zus van Paus, spoorloos en nu krijgen we eindelijk antwoord op de vraag: waar is hij al die tijd gebleven? We zien hoe hij een wraakactie tegen Paus beraamt en daarbij de hulp nodig heeft van zijn oudere broer Otto, die vastzit in een Hongaarse gevangenis. Terwijl hij hem helpt te ontsnappen, belanden ze in een wespennest. Zijn doel lijkt verder dan ooit.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Amazon Prime Video, Disney+, Netflix, HBO Max, Pathé Thuis, SkyShowtime en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.