Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (17 – 23 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van HBO Max, Netflix, NLZIET, SkyShowtime, Canal+ Series, Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 16 (van 17 tot 23 april 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 16 van 2023)

10. Barry (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Barry Season 4 | Official Trailer | HBO

Fans van de geprezen serie Barry, opgelet! Op maandag 17 april is het eindelijk zover en gaat het vierde seizoen van start. In dit explosieve en hilarische laatste hoofdstuk zien we wat de gevolgen zijn van Barry’s arrestatie en Cousineau’s ontvangst als held. Opnieuw wordt de succesformule, die negen Primetime Emmy Awards en een gemiddelde IMDb-beoordeling van een 8,4 uit ruim 88.000 stemmen opleverde, herhaald. Zo keert Bill Hader terug als hoofdrolspeler, regisseur, scenarioschrijver en producent van de serie en stond ook medebedenker Alec Berg weer aan het roer. Dat belooft dus alvast veel goeds.

9. Nope (film, 2022) – SkyShowtime

NOPE | Official Trailer

Jordan Peele is de regisseur die ons Get Out en Us bracht. Zijn laatste horrorparel, Nope, verscheen afgelopen jaar op het witte doek en is vanaf volgende week eindelijk zonder aanvullende kosten te streamen. SkyShowtime voegt hem namelijk op woensdag 19 april toe aan haar aanbod. Volgens kijkers is het een echte aanrader die een goede dosis maatschappijkritiek combineert met een angstaanjagend verhaal, net zoals de vorige films van de Oscarwinnende regisseur. Daniel Kaluuya (Black Panther), Keke Palmer (Hustlers) en Steven Yeun (The Walking Dead) spelen de bewoners van een afgelegen ravijn in Californië die een griezelige en huiveringwekkende ontdekking doen.

8. Kopen Zonder Kijken (serie, 6 seizoenen) – NLZIET

Kopen Zonder Kijken #1 (2020) | "Vind je dit echt mooi? Wel eerlijk zijn hè" | Eigen Huis & Tuin

Iedere woningzoekende weet hoe lastig het is om in deze tijd een geschikt huis te vinden. De torenhoge prijzen en het schamele aanbod zorgen ervoor dat veel stellen met de handen in het haar zitten. Maar gelukkig is daar Kopen Zonder Kijken! Experts helpen een aantal stellen in dit heerlijke woonprogramma een handje bij het vinden van hun droomwoning. Soms is dit een absoluut succes en soms… niet zo. Is dit programma ook jouw guilty pleasure? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de serie keert volgende week terug op de buis. Op maandag 17 april is het zover.

7. Django (serie, 1 seizoen) – Canal+ Series

Stream DJANGO vanaf 23 april alleen bij Canal Digitaal

Fan van de film Django uit 1966? Canal+ Series komt op zondag met een gloednieuwe serie die geïnspireerd is op deze westernklassieker en dezelfde naam draagt. We worden meegenomen naar 1960 en volgen de uitgeputte cowboy Django tijdens zijn zoektocht naar zijn vermiste dochter. Als hij haar eindelijk vindt blijkt dat zij ervan overtuigd is dat hij iets verschrikkelijks op zijn geweten heeft. Hij laat het er niet bij zitten en zet alles op alles voor een tweede kans.

6. True Lies (serie, 1 seizoen) – Disney+

True Lies Season 1 Trailer | Rotten Tomatoes TV

De series die een oude klassieker nieuw leven inblazen vliegen je om de oren, want ook Disney+ komt met zo’n titel. True Lies is gebaseerd op de succesvolle actiefilm uit 1994. Waar we toen Arnold Schwarzenegger en Oscarwinnares Jamie Lee Curtis volgden als een internationaal spionnenduo zijn het nu Shameless-acteur Steve Howey en She-Hulk-actrice Ginger Gonzaga die de rollen van Harry en Helen mogen vertolken. Hun huwelijk is in de slop geraakt, maar als ze moeten samenwerken als spionnen kan daar weleens verandering in komen.

5. Pálpito (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Pálpito: Temporada 2 | Tráiler oficial | Netflix

Pálpito wist in 2022 heel Netflix te veroveren en dus zullen veel mensen blij zijn dat de Colombiaanse serie volgende week terugkeert voor een tweede seizoen. Zacarías Cienfuegos heeft in de afgelopen seizoensfinale natuurlijk ontdekt dat zijn vrouw haar dood in scène heeft gezet, maar wat betekent dit voor de rest van het verhaal? We weten in ieder geval al dat Zacarías zint op wraak en dat het volgens Netflix een stomend seizoen wordt. Klinkt goed! Op woensdag 19 april is het zover.

4. The Diplomat (serie, 1 seizoen) – Netflix

The Diplomat | Official Trailer | Netflix

Keri Russell liet met The Americans al zien dat ze zeer geschikt is voor politieke dramaseries en mag het vanaf donderdag 20 april opnieuw proberen in The Diplomat. Deze Netflix-serie draait om beroepsdiplomate Kate Wyler, die door de Amerikaanse overheid wordt overgehaald om de nieuwe VS-ambassadeur in Londen te worden. Deze veeleisende functie, waarin ze ineens verantwoordelijk is voor allerlei internationele crisissen, blijkt haar totaal niet te liggen.

3. Van A Naar Onbekend (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Van A naar Onbekend | Officiële Trailer | Prime Video NL

Ze zijn wereldberoemd op YouTube en gaan binnenkort ook écht de hele wereld over reizen. We hebben het over De Bankzitters. In hun nieuwe programma Van A Naar Onbekend op Amazon Prime Video moeten de mannen iedere aflevering in een ander land op zoek naar een onbekende locatie. Om hier te komen moeten ze hints verzamelen zodat ze op de eindbestemming uiteindelijk een leuke verrassing kunnen vinden. Dit levert iedere keer weer hilarische beelden op. Absoluut een aanrader voor fans! Vanaf vrijdag 21 april kun je ernaar kijken.

2. Ghosted (film, 2023) – Apple TV+

Ghosted — Official Trailer | Apple TV+

In Ghosted verschijnen Chris Evans en Ana de Armas voor de derde keer samen op je scherm, nadat je ze ook al kon bewonderen in Knives Out en The Gray Man. Dit keer werken ze samen voor een heerlijke actiekomedie van Rocketman-regisseur Dexter Fletcher. Ghosted draait om Cole, die na een leuk afspraakje met Sadie denkt dat hij de ware gevonden heeft. Alleen ghost ze hem dan… Hij besluit het er niet bij te laten zitten en wil haar verrassen in Londen. Wat hij echter niet weet is dat ze een geheim agent is. Of dat hun tweede date heel snel verandert in een internationale strijd om de wereld te redden. De film is vanaf vrijdag 21 april te streamen op Apple TV+.

1. How I Met Your Father (serie, 2 seizoenen) – Disney+

How I Met Your Father | Season 2 Trailer | Hulu

Jarenlang was How I Met Your Mother een van de populairste sitcoms die er bestond en in 2022 kreeg de serie een spin-off: How I Met Your Father. Ook het eerste seizoen hiervan viel weer erg in de smaak en daarom kijken we met zijn allen reikhalzend uit naar nieuwe afleveringen. Gelukkig is het volgende week eindelijk zover! De datum die je mag omcirkelen in je agenda is woensdag 19 april. Dan is Hilary Duff terug als Sophie en staat ons zelfs een hele leuke cameo te wachten. Neil Patrick Harris (Barney) maakt namelijk kort zijn opwachting. Heel leuk!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: HBO Max, Netflix, Videoland, SkyShowtime, Canal+ Series, Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.