Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (18-24 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Pathé Thuis en HBO Max deze week. In dit artikel vind je tips voor week 16 (van 18-24 april 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 16 van 2022)

10. The Batman (film, 2022) – HBO Max

The Batman van regisseur Matt Reeves is de allernieuwste vertolking van de ‘caped crusader’ met Robert Pattinson, Zoë Kravitz en Paul Dano in de hoofdrollen. De film volgt Batman in zijn tweede jaar als de misdaadbestrijder van Gotham, wanneer hij het tegen de mysterieuze seriemoordenaar The Riddler moet opnemen. De door fans en critici geprezen film is vanaf maandag zonder enige aanvullende kosten te zien bij HBO Max en vanaf dezelfde dag tevens als Premium film op Pathé Thuis.

9. Selling Sunset (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Deze Amerikaanse realityserie is door Adam DiVello (The Hills) gemaakt in opdracht van Netflix. Selling Sunset volgt leden van de Oppenheim Group, een high-end makelaarsfirma in Los Angeles. Hierin worden hun professionele en persoonlijke levens vastgelegd, met alle drama tussen concurrenten van dien. De eerste vier seizoenen zijn nu al bij Netflix te streamen, waarna seizoen 5 op vrijdag 22 april tevens online verschijnt.

8. Harrow (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Harrow is een Australische dramaserie die werd gemaakt door Stephen M. Irwin en Leigh McGrath. Het verhaal volgt Daniel Harrow, een forensisch patholoog uit Queensland. Daniel lost zijn zaken op met de hulp van politieagent Soroya Dass en zijn collega-pathologen Grace Molyneux en Simon Van Reyk. Naast zijn werk spelen er nog meer zorgen voor Daniel, maar die hebben vooral te maken met zijn gezin en een geheim uit zijn verleden. In de serie schitteren onder andere Ioan Gruffudd, Jolene Anderson, Mirrah Foulkes en Remy Hii.

7. Better Call Saul (serie, 6 seizoenen) – Netflix

Saul Goodman, wie kent hem niet? De geliefde ‘criminal laywer’ van de hitserie Breaking Bad kreeg zijn eigen serie, waarin zijn reis van Jimmy McGill naar Saul Goodman wordt uitgelicht. Bob Odenkirk speelt de titulaire Saul, een advocaat met een eigenwijs moreel kompas in deze Breaking Bad spin-off. Het laatste seizoen van de populaire dramaserie wordt in twee delen opgebroken, waarvan het eerste deel vanaf dinsdag 19 april wekelijks met een nieuwe episode op Netflix te zien is. De eerste vijf seizoenen zijn nu al bij de streamingdienst te kijken.

6. Clifford de Grote Rode Hond (film, 2021) – Pathé Thuis

Clifford de Grote Rode Hond is een avonturenkomedie die werd geregisseerd door Walt Becker en is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Norman Bridwell. De tiener Emily Elizabeth ontmoet een magische dierenbeschermer die haar een kleine, rode puppy geeft. Ze had nooit verwacht dat ze wakker zou worden met een gigantische hond van wel drie meter in haar kleine appartementje in New York. Haar alleenstaande moeder is de stad uit voor werk, waardoor Emily en haar leuke maar impulsieve oom Casey samen op een spannend avontuur gaan in de grote stad. Met John Cleese, Jack Whitehall, Sienna Guillory en Darby Camp in de hoofdrollen.

5. It’s Always Sunny in Philadelphia (serie, seizoen 1-14) – Disney+

Yes, goed nieuws! De eerste 14 seizoenen van de hilarische komedieserie It’s Always Sunny in Philadelphia komen in april naar Disney+. It’s Always Sunny volgt het leven van vier narcistische vrienden die samen de Irish bar ‘Paddy’s Pub’ in Philadelphia runnen. In de serie spelen Charlie Day, Glenn Howerton en Rob McElhenney. Zij schrijven en produceren de serie ook, samen met Kaitlin Olson en Danny DeVito. IASIP werd in mei 2020 met een 15e seizoen verlengd, wat het de langstlopende Amerikaanse live-action komedieserie aller tijden maakte.

4. I See You (film, 2019) – Netflix

Het is weer tijd om te griezelen en gruwelen op Netflix, want in deze horrorfilm wordt een detective van een klein stadje samen met zijn gezin geplaagd door vreemde gebeurtenissen wanneer hij de verdwijning van een 12-jarig jongetje onderzoekt. Helen Hunt, Jon Tenney en Judah Lewis spelen de hoofdrollen in de populaire misdaaddrama uit 2019 van regisseur Adam Randall. Vanaf woensdag te zien.

3. Deep State (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Deep State is een Britse spionnenserie uit 2018 met onder andere Mark Strong, Walton Goggins, Joe Dempsie, Karima McAdams en Anastasia Griffith. De serie werd gemaakt door Matthew Parkhill en Simon Maxwell en het verhaal volgt Max Easton, een voormalig MI6 spion die terug het veld in wordt gelokt voor één laatste missie. De missie blijkt nog groter dan ooit verwacht. Op woensdag verschijnen beide seizoenen van Deep State online bij Disney+ in Nederland.

2. Russian Doll (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het wachten is eindelijk voorbij! Het tweede seizoen van de populaire mind-bending serie Russian Doll komt op woensdag 20 april naar Netflix. Het vervolg op de drievoudig Primetime Emmy Award winnende serie van Natasha Lyonne liet even op zich wachten, maar de eerste beelden zien er direct veelbelovend uit. Seizoen 1 van de serie, waarin Nadia door een tijdslus dezelfde avond constant opnieuw beleefd, is al direct via de streamingdienst te kijken.

1. The Flight Attendant (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Het tweede seizoen van de veelbekeken komische dramathriller The Flight Attendant is vanaf vrijdag 22 april 2022 wekelijks te zien op de streamingdienst HBO Max in Nederland. Het eerste seizoen van de serie ging op 26 november 2020 in première en is gebaseerd op de gelijknamige New York Times bestseller van Chris Bohjalian. In seizoen 1 wordt het leven van een stewardess op zijn kop gezet nadat ze wakker wordt in een luxe hotelkamer in Bangkok met een dode man. Zonder enkele herinnering aan wat er is gebeurd. Overspoeld door angst durft ze de politie niet in te schakelen en probeert ze te doen alsof er niks gebeurd is. Met alle gevolgen van dien.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Pathé Thuis en HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.