Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (10 – 16 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 15 (van 10 tot 16 april 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 15 van 2023)

10. The Last Kingdom: Seven Kings Must Die (film, 2023) – Netflix

Seven Kings Must Die | Official Trailer | Netflix

Na het vijfde seizoen van The Last Kingdom dachten we eigenlijk dat het verhaal afgelopen was, maar gelukkig is dat niet zo! In 2021 werd namelijk het uitzinnige nieuws met ons gedeeld dat er een heuse film gaat komen en volgende week is het eindelijk zover. Op vrijdag 14 april kun je op Netflix naar The Last Kingdom: Seven Kings Must Die kijken. Hierin ontstaat er een strijd om de kroon die Uhtred voor een belangrijke keuze stelt: kiest hij voor de personen waar hij het meest van houdt of voor de macht?

9. The English (serie, 1 seizoen) – Disney+

The English - Official Trailer | Prime Video

Emily Blunt schittert vanaf woensdag 12 april in de gloednieuwe serie The English op Disney+. We worden meegenomen naar het wilde westen van de Verenigde Staten, rond het einde van de negentiende eeuw. De Engelse Lady Cornelia Locke is op zoek naar de man die haar zoon doodde en zint op wraak. Leuk weetje: naast topactrice Emily Blunt speelt de Nederlandse acteur Walt Klink ook een grote rol. Hij maakte internationaal al furore in de SkyShowtime-serie Rabbit Hole, maar Nederlandse kijkers kunnen hem ook kennen van series als Brugklas en Lieve Mama.

8. Mummies (film, 2023) – HBO Max

Mummies - Official Trailer - Warner Bros. UK

Fans van animatiefilms, opgelet! De fonkelnieuwe familiefilm Mummies verscheen pas in februari op het witte doek, maar toch kun je hem volgende week al vanuit je eigen thuisbioscoop bekijken. HBO Max voegt hem namelijk op dinsdag 11 april toe. Het verhaal draait om drie mummies die in de moderne Engelse stad Londen belanden. Daar gaan ze op zoek naar een oude ring die toebehoord aan de koninklijke familie en is gestolen door archeoloog Lord Carnaby.

7. Florida Man (serie, 1 seizoen) – Netflix

Florida Man | Official Trailer | Netflix

Netflix wist de hele wereld al in de ban te houden met de actieserie The Night Agent en nu staat de volgende topper alweer voor de deur. Op donderdag 13 april voegen zij Florida Man met Edgar Ramírez toe. Dit draait om een gevallen ex-agent die zijn schulden wil afbetalen door de weggelopen vriendin van een gangster op te sporen. Al snel wordt duidelijk dat dit door duistere familiegeheimen nooit een snelle missie zal worden. Kun je niet wachten? Dan kun je ook alvast déze vijf series bekijken die lijken op The Night Agent.

6. The Marvelous Mrs. Maisel (serie, 5 seizoenen) – Amazon Prime Video

The Marvelous Mrs. Maisel Season 5 - Official Trailer | Prime Video

Een van Prime Video’s grootste kijkcijferkanonnen is toch wel The Marvelous Mrs. Maisel. De geprezen serie keert komende week voor de allerlaatste keer terug, op vrijdag 14 april om precies te zijn. In de vierde reeks zagen we hoe Midge Maisel haar carrière en reputatie opnieuw moest opbouwen. Aan het einde van het seizoen was ze klaar om elke uitdaging aan te gaan. In het laatste seizoen is Midge dichter bij succes dan ooit tevoren, maar ontdekt ze dat de weg nog lang is…

5. The Last Thing He Told Me (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

The Last Thing He Told Me — Official Trailer | Apple TV+

Apple TV+ komt op vrijdag 14 april met een gloednieuwe serie. The Last Thing He Told Me, naar de gelijknamige bestseller van Laura Dave, draait om een vrouw die op zoek moet naar haar verdwenen echtgenoot Owen. Het laatste wat hij voor haar achtergelaten heeft, is een briefje met de tekst “bescherm haar”, duidend op haar stiefdochter. Samen volgen ze het spoor naar Owen, maar al snel blijkt hij niet te zijn geweest wie ze dachten dat hij was. Spannend!

4. The Woman King (film, 2022) – Netflix

THE WOMAN KING – Official Trailer (HD)

Ben jij fan van de Dora Milaje uit de Black Panther-reeks? Wist je dan ook dat deze vrouwelijke vechters deels gebaseerd werden op de Agojie? Dit was een vrouwelijke krijgerseenheid die het Afrikaanse koninkrijk Dahomey in de negentiende eeuw beschermde en zorgde dat dit een van de machtigste staten van het continent werd. The Woman King draait om deze krijgerseenheid. Deze indrukwekkende, waargebeurde dramafilm schitterde eind vorig jaar nog op het witte doek en komt volgende week al naar je eigen thuisbioscoop. Netflix voegt hem op donderdag 13 april toe.

3. Special Forces VIPS (serie, 3 seizoenen) – Videoland

Special Forces VIPS: Wie Durft Wint | Elke Maandag

Konden we een paar maanden geleden nog genieten van het tweede seizoen van Special Forces VIPS, nu is het alweer bijna tijd voor seizoen 3. Vanaf zaterdag 15 april kun je er op Videoland naar kijken. Opnieuw moeten een aantal BN’ers alles inleveren, van hun bezittingen tot hun identiteit, om de zwaarste militaire training te volgen die er is. Maar, en dat is deze keer nieuw, er doen ook onbekende Nederlanders mee. Wie zijn er beter bestand tegen de heftige strijd?

2. Obsession (serie, 1 seizoen) – Netflix

OBSESSION Trailer (2023) Indira Varma, Richard Armitage, Suspens

Als je het tweede seizoen van Sex/Life alweer uitgekeken hebt en in een zwart gat gevallen bent, dan hebben we goed nieuws voor je. Volgende week verschijnt er namelijk een nieuwe erotische serie op Netflix. Deze heet Obsession en vertelt een American Beauty-achtig verhaal over een man die zijn gezin op het spel zet als hij verliefd wordt op zijn aanstaande schoondochter. Zowel voor als achter de schermen domineert kwaliteit, met The Hobbit-acteur Richard Armitage in de hoofdrol en Peaky Blinders-maker Matthew Read als producent. Dat belooft veel goeds!

1. Rennervations (serie, 1 seizoen) – Disney+

Rennervations | Official Trailer | Disney+

Fans van Jeremy Renner hielden begin dit jaar hun hart vast, toen bekend werd dat de Hawkeye-acteur een ernstig ongeluk had gehad. Gelukkig viel het mee, verloopt het herstel voorspoedig en is het daarom nu weer tijd voor goed nieuws rondom de Amerikaan: zijn gloednieuwe serie Rennervations verschijnt volgende week woensdag (de 12de) op Disney+. Hierin gaat hij aan de slag met voertuigen die nog een tweede leven verdienen.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+ en Videoland

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.