Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (3 – 9 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Netflix, Disney+, SkyShowtime , Viaplay en Apple TV+. In dit artikel vind je tips voor week 14 (van 3 tot 9 april 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 14 van 2023)

10. Avatar: The Way of Water (film, 2022) – Pathé Thuis

Avatar: The Way of Water | Official Trailer

De populairste film van 2022 komt volgende week naar je eigen thuisbioscoop. We hebben het dan natuurlijk over Avatar: The Way of Water. Dit vervolg op Avatar uit 2009 neemt ons weer mee naar Pandora, waar Jake Sully zich met zijn vrouw en kinderen inmiddels helemaal thuis voelt. Een oude dreiging keert echter terug en zorgt ervoor dat de familie gedwongen wordt hun huis te verlaten. Ze komen terecht bij een nieuwe stam die op het water leeft en moeten opnieuw de planeet beschermen. Hoe ze dat doen zie je vanaf woensdag 5 april op Pathé Thuis. Wanneer de film naar Disney+ komt, is nog niet bekend.

9. Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now (film, 2023) – Netflix

Lewis Capaldi: How I'm Feeling Now | Official Trailer | Netflix

Lewis Capaldi ken je natuurlijk van hits als Someone You Loved, Before You Go en Forget Me, en binnenkort ook van zijn eigen Netflix-documentaire. De streamingdienst komt op woensdag 5 april namelijk met Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now, een film waarin we de Schotse singer-songwriter van een hele andere kant leren kennen. Netflix zelf zegt dat het een van hun meest kwetsbare en authentieke documentaires ooit wordt, dus dat belooft veel goeds!

8. Tiny Beautiful Things (serie, 1 seizoen) – Disney+

Tiny Beautiful Things | Official Trailer | Hulu

Kathryn Hahn (Glass Onion: A Knives Out Mystery) speelt in Tiny Beautiful Things de rol van Clare Pierce, een vrouw die haar hele leven voor haar ogen uiteen ziet vallen. Haar huwelijk is niet meer te redden, haar dochter spreekt nauwelijks nog een woord met haar en haar schrijverscarrière loopt zo langzamerhand ook op de klippen. Als een oud-collega vraagt of zij zijn adviescolumn niet over kan nemen, ziet ze het dan ook helemaal niet zitten. Maar langzaam blijkt ze hier toch heel geschikt voor te zijn. De serie verschijnt vanaf vrijdag 7 april op Disney+.

7. Grease: Rise of the Pink Ladies (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Grease: Rise of the Pink Ladies | Official Trailer | Paramount+

“Greased lightnin’, go, greased lightnin’.” Alle fans van Grease, opgelet! Volgende week keren we terug naar de Rydell High School, want dan verschijnt de gloednieuwe serie Grease: Rise of the Pink Ladies op SkyShowtime. We komen terecht in 1954, vier jaar vóórdat Sandy en Danny ten tonele verschenen. Vier outcasts zijn het zat om niet serieus genomen te worden en proberen een revolutie te ontketenen die de school voorgoed zal veranderen. De serie zit vol nieuwe liedjes, geschreven door songwriter Justin Tranter (en hij maakte ook muziek met sterren als Lady Gaga en Dua Lipa, dus dat is veelbelovend). Vanaf vrijdag 7 april kun je ernaar kijken.

6. BEEF (serie, 1 seizoen) – Netflix

BEEF | Official Trailer | Netflix

De verwachtingen voor de nieuwe serie BEEF zijn hooggespannen. Hoewel de komedieserie namelijk nog moet verschijnen (op donderdag 6 april is het zover), verdient de titel op de beoordelingssite Rotten Tomatoes nu al een niet te evenaren score van 100%. Dit betekent dat alle recensenten unaniem besloten hebben dat het een goede serie is—en dat gebeurt niet vaak. Een heel goed teken dus! BEEF volgt twee vreemdelingen die na een verkeersincident verstrikt raken in een ruzie die steeds verder uit de hand loopt. De hoofdrollen worden vertolkt door Steven Yeung (The Walking Dead) en Ali Wong (American Housewife).

5. Live Life (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Leva Life | Official Trailer | A Viaplay Series

Viaplay komt op woensdag 5 april met de Zweedse serie Live Life. We volgen Nora, een jonge vrouw die van plan is het helemaal te gaan maken als journaliste. Haar veelbelovende toekomst lijkt echter in duigen te vallen als ze een levensbedreigende diagnose van kanker krijgt. Ze besluit zich er niet bij neer te leggen en raakt verstrikt in een lastig dubbelleven.

4. The Good Mothers (serie, 1 seizoen) – Disney+

The Good Mothers | Official Trailer | Hulu

Disney+ komt om woensdag 5 april met een bloedstollende true crime-serie over de Siciliaanse maffia. The Good Mothers volgt drie vrouwen die zichzelf en hun families los willen maken van de onderwereld en daarvoor hun eigen leven op het spel zetten. Ze besluiten een deal te sluiten met de overheid en samen te werken met een openbaar aanklager, maar dit is natuurlijk niet zonder gevaar. Achter de schermen werkten de scriptschrijver van The Last Kingdom (Stephen Butchard) en de regisseur van The Crown (Julian Jarrold) samen, dus we kunnen er heel wat van verwachten. De eerste twee afleveringen bewijzen dat, want daar werd al een award mee in de wacht gesleept.

3. Schmigadoon! (serie, 2 seizoenen) – Apple TV+

Schmigadoon! — Season 2 Official Trailer | Apple TV+

Genoten van het eerste seizoen van Schmigadoon! op Apple TV+? Dan hebben we goed nieuws, want volgende week is de satirische serie terug. De datum die je in je agenda kunt noteren is vrijdag 7 april. Josh (Keegan-Michael Key) en Melissa (Cecily Strong) missen de magie van Schmigadoon en willen terug. Deze keer komen ze echter terecht in Schmigado, in de jaren 60 en 70.

2. Kwestie van Geduld (film, 2022) – Netflix

Kwestie van Geduld trailer (2022) | Nu verkrijgbaar op VOD

Monica is al jaren niet meer naar haar geboortedorp Noorbeek geweest. Waarom zou ze ook? In Amsterdam heeft ze het prima voor elkaar: ze heeft haar eigen restaurant, een leuke vriend en een gezellige vriendengroep. Als ze echter een nieuw restaurant wil openen, móét ze wel terug naar Limburg om de laatste banden door te snijden en de erfenis op te eisen. Daardoor komt ze oog in oog te staan met haar jeugdliefde. Kwestie van Geduld is een heerlijke romcom van eigen bodem met hoofdrollen voor Barbara Sloesen (GTST) en Frans Dam (Het Gouden Uur), die je vanaf vrijdag 7 april bekijkt op Netflix.

1. Operation Fortune (film, 2023) – Pathé Thuis

Operation Fortune (2023) Official Trailer – Jason Statham, Aubrey Plaza, Hugh Grant

Voor Operation Fortune: Ruse de Guerre kwam de geprezen filmmaker Guy Ritchie samen met topacteurs als Jason Statham, Aubrey Plaza en Hugh Grant. Dit levert een heerlijke actiekomedie op vol spektakel en humor. We volgen MI6-agent Orson Fortune, die door de internationale inlichtingendienst Five Eyes gerekruteerd wordt. Zijn missie? De verkoop van een nieuwe, dodelijke wapentechnologie voorkomen, ook al weet niemand precies wát het wapen nou eigenlijk kan. Orson Fortune brengt een ongewoon team samen met onder meer de Hollywoodster Danny Francesco om te infiltreren in het netwerk van de steenrijke wapenhandelaar Greg Simmonds. Benieuwd? De film arriveert op woensdag 5 april op Pathé Thuis.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Netflix, Disney+, SkyShowtime , Viaplay en Apple TV+

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.