Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (4-10 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay, Pathé Thuis, Videoland en HBO Max deze week. In dit artikel vind je tips voor week 14 (van 4-10 april 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 14 van 2022)

10. Dirty Lines (serie, 1 seizoen) – Netflix

Vorige week kregen we voor het eerst de officiële trailer van Dirty Lines, de eerste Nederlandse Netflix Original-serie van 2022, te zien. In de hoofdrollen schitteren Joy Delima, Minne Koole, Chris Peters, Charlie Chan Dagelet, Abbey Hoes en Benja Bruijning. Het verhaal begint anno 1987 in Amsterdam, een tijd waarin de Nederlandse samenleving snel veranderde. Psychologiestudente Marly Salomon (Joy Delima) start met een bijbaantje bij een gloednieuw bedrijf: Teledutch. Het telecombedrijf, opgericht door de broers Frank (Minne Koole) en Ramon Stigter (Chris Peters), is Europa’s eerste onderneming in sekslijnen. Binnen no-time verdienen Frank en Ramon geld als water en wordt Marly volledig meegezogen in deze wilde en snelle transformatie.

9. The Invisible Pilot (serie, 1 seizoen) – HBO Max

The Invisible Pilot is een driedelige true crime-documentaireserie van Primetime Emmy-winnende filmmakers Phil Lott en Ari Mark. De serie volgt het verhaal van een charismatische echtgenoot en vader die in 1977 onverwachts van een brug sprong, ondanks een schijnbaar gelukkig gezinsleven en een lucratieve carrière als piloot. Zijn kleine gemeenschap in Arkansas zoekt tevergeefs naar zijn lichaam, terwijl familie en vrienden naar antwoorden zoeken. Jaren later duikt er een mysterieus verhaal op over hypnose, geheime identiteiten en een dubbelleven van gevaarlijke missies en het overtreden van de wet. En dat is nog maar het begin.

8. Death on the Nile (film, 2021) – Disney+

De mysterieuze misdaadfilm Death on the Nile is een vervolg op de populaire Murder on the Orient Express uit 2017. Tom Bateman en Kenneth Branagh keren terug in hun rollen uit de eerste film als Bouc en detective Hercule Poirot. Het Egyptische avontuur van Hercule Poirot begint op een luxe cruiseboot op de Nijl. Zijn ontspannende reis verandert echter al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar, als een huwelijksreis wordt geplaagd door agressieve moorden. De film is de derde verfilming van de gelijknamige roman na een film uit 1978 en een aflevering van de televisieserie Agatha Christie’s Poirot die in 2004 werd uitgezonden.

7. Scream (film, 2022) – Pathé Thuis

Vijfentwintig jaar nadat het rustige stadje Woodsboro werd opgeschrikt door een aantal gewelddadige moorden, worden de bewoners opnieuw geteisterd door een moordenaar die zich achter het Ghostface masker schuilt. Scream (2022) is het vijfde deel in de legendarische reeks van horrorfilms. De film is zowel een vervolg op Scream 4 als een reboot van de gelijknamige originele film uit 1996. In dit spannende avontuur op het witte doek schitteren naast nieuwkomers Melissa Barrera en Jack Quaid ook bekende gezichten uit de eerdere films, waaronder Neve Cambell, Courteney Cox en David Arquette.

6. De Kraak (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Van de makers van de populaire serie Undercover verschijnt vrijdag een nieuwe Vlaamse misdaadserie op Amazon Prime Video. De Kraak volgt de 20-jarige Jeremy Peeters (Tijmen Govaerts), een verlegen maar geniale computernerd. Hij leeft in perfecte anonimiteit en is nog nooit met het gerecht in aanraking gekomen. Wanneer hij als IT-student een hackerswedstrijd wint, wordt hij door een bende oplichters benaderd om een internationale bank digitaal te kraken. Met zijn hulp willen ze de grootste bankroof aller tijden plegen en een buit verdienen van 350 miljoen euro. Hun doelwit is een grote bank in Frankfurt.

5. De Verraders (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Seizoen 2 (na het eerste deel en het bonusseizoen op Videoland uit de bovenstaande trailer) van de populaire spelshow De Verraders is sinds 2 april op RTL’s streamingdienst te bekijken. In de show strijden bekende Nederlanders in een kasteel om een stapel puur zilver. Drie van hen zijn in het geniep Verraders en weigeren die pot te delen. De rest van de kandidaten zijn de Getrouwen en zij doen er alles aan om de Verraders in hun midden te identificeren voor het te laat is. Want de Verraders zetten overdag iedereen tegen elkaar op en ‘vermoorden’ iedere nacht een medekandidaat.

4. 9-1-1: Lone Star (serie, 3 seizoenen) – Disney+

Van Ryan Murphy, Brad Falchuk en Tim Minear, de makers van 9-1-1, volgde de serie 9-1-1: Lone Star. We maken kennis met Captain Stand, een brandweerman uit New York die naar Austin, Texas verhuist. Daar probeert hij een evenwicht te vinden tussen de plichten om de meest kwetsbaren te redden en het oplossen van de problemen in zijn eigen leven. Hij wordt vergezeld door andere brandweerlieden, leden van de politie en de medische hulpdiensten. Hoofdrolspeler Rob Lowe fungeert als co-executive producer.

3. Verstappen – Master of the Track (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Verstappen – Master of the Track is momenteel de meest bekeken serie op Viaplay. In de 22-delige serie geeft Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen uitleg over alle circuits van de Formule 1-kalender in 2022. De Nederlandse superster rijdt in het Midden-Oosten, Europa, Azië en Amerika en legt hij uit hoe je elk circuit onder de knie krijgt.

2. Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses (serie, 1 seizoen) – HBO Max


De geliefde Oscarwinnares Dame Helen Mirren presenteerde eind 2021 in de Verenigde Staten de vierdelige spelshow Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses, een spelshow speciaal voor fans die echt alles weten van Harry Potter en de Wizarding World. In de trivia quiz verschijnen beroemde gasten, maar ook acteurs uit de magische films op het podium. De serie is sinds 1 april te zien op HBO Max.

1. Élite (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Het Spaanse thrillerdrama Élite volgt drie kinderen uit de arbeidersklasse die een studiebeurs krijgen voor de meest elite middelbare school van Spanje. Dit zou toch echt hun grote break kunnen worden. Maar wanneer één van hun klasgenoten dood wordt gevonden, wordt iedereen ondervraagd. Welkom in Las Encinas. Seizoen 5 van de serie verschijnt op 8 april exclusief online bij Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay, Pathé Thuis, Videoland en HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.