Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (27 maart – 2 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Videoland, Pathé Thuis, SkyShowtime en HBO Max. In dit artikel vind je tips voor week 13 (van 27 maart tot 2 april 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 13 van 2023)

10. Murder Mystery 2 (film, 2023) – Netflix

Murder Mystery 2 | Official Trailer | Netflix

Op vrijdag 31 maart komt Netflix met het langverwachte vervolg op Murder Mystery uit 2019. Jennifer Aniston en Adam Sandler zijn terug als Audrey en Nick Spritz, die na het oplossen van de moord in het vorige deel een detectivebureau hebben opgestart. Erg succesvol is het nog niet, maar dan bezoeken ze een bruiloft op een privé-eiland en wordt de bruidegom ontvoerd. Ineens is iedereen verdacht en kunnen de twee eindelijk hun talenten weer inzetten.

9. The Power (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

The Power - Official Trailer | Prime Video

The Power is gebaseerd op de bekroonde roman van Naomi Alderman en neemt ons mee naar een wereld waarin tienermeisjes de kracht ontwikkelen om anderen te elektrocuteren. We volgen een aantal personages van over de hele wereld, van Londen tot Nigeria en van Oost-Europa tot Seattle, en zien hoe de ontwikkeling de machtbalans op aarde volledig op zijn kop zet. Hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Toni Collette (The Sixth Sense) en John Leguizamo (Moulin Rouge!). De serie is vanaf vrijdag 31 maart te zien op Amazon Prime Video.

8. Tetris (film, 2023) – Apple TV+

Tetris — Official Trailer | Apple TV+

De naam Henk Rogers zegt je misschien niet zo veel, maar toch was deze Nederlandse ondernemer dé man achter een van de meest bekende spelletjes ooit: Tetris. Hij kocht de distributierechten aan vanuit de Sovjet-Unie, maar toen de game razendsnel steeds populairder werd bleek de KGB hier niet zo blij mee te zijn. Midden in de Koude Oorlog raakte Henk verzeild in een spannende strijd. De hoofdrol in de film Tetris wordt vertolkt door Taron Egerton, die je kunt kennen van de Kingsman-reeks en Rocketman. Op vrijdag 31 maart verschijnt de film op Apple TV+.

7. Zee Van Tijd (film, 2022) – Netflix

Zee van Tijd trailer (openingsfilm Nederlands Film Festival 2022) | Nu verkrijgbaar op VOD

De waargebeurde dramafilm Zee Van Tijd is volgens kijkers en critici een echte aanrader, maar houd bij het kijken wel zakdoekjes in de aanslag. De film vertelt namelijk een aangrijpend verhaal over twee jonge ouders die hun kindje verliezen en langzaam ook elkaar kwijtraken. Het is de jaren 80. Lucas en Johanna maken samen met hun vijfjarige zoontje een zeiltocht over de Atlantische Oceaan en zijn dolgelukkig, totdat hij in het water terechtkomt en onvindbaar is. Het ongeluk verscheurt hun relatie. Veertig jaar daarna ontmoeten ze elkaar weer, maar bestaat er zoiets als een tweede kans? Dat zie je vanaf donderdag 30 maart op Netflix.

6. Temptation Island: Love or Leave (serie, 4 seizoenen) – Videoland

Je favoriete guilty pleasure is bíjna terug! Op donderdag 30 maart verschijnt het gloednieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave op Videoland. Opnieuw begeleiden Monica Geuze en Kaj Gorgels vier Nederlandse koppels die in het zonnige Mexico hun relatie beproeven door zichzelf op te sluiten in een villa met allemaal verleidelijke singles. Deze keer gebeurt er wel iets bijzonders: er wordt een ‘secret couple’ geïntroduceerd. Zij bevinden zich eerst tussen de vrijgezellen en hebben zo de kans om de andere singles beter te leren kennen. Levert deze voorkennis nog iets op of zorgt het alleen maar voor meer stress?

5. Magic Mike’s Last Dance (film, 2023) – Pathé Thuis

Magic Mike’s Last Dance | Official Trailer

Voor de laatste keer schudt Magic Mike zijn heupjes los in de afsluiter van de trilogie, Magic Mike’s Last Dance. Hij heeft eigenlijk zijn stripcarrière al aan de wilgen gehangen en werkt als barman als hij in contract komt met de rijke Maxandra Mendoza. Zij is zo van hem onder de indruk dat ze hem wil meenemen naar Londen om samen een stripshow te regisseren. Maar hoe meer tijd ze samen doorbrengen, hoe meer er op het spel blijkt te staan. Uiteraard is Channing Tatum weer terug als Magic Mike, zijn tegenspeler is Salma Hayek (Eternals). De film arriveert op maandag 27 maart op Pathé Thuis.

4. Riverdale (serie, 7 seizoenen) – Netflix

Goed nieuws en slecht nieuws voor Riverdale-fans: het zevende seizoen komt er op donderdag 30 maart aan, maar daarmee komt de serie wel definitief tot een einde. In de slotafleveringen zijn Archie en de anderen door de komeet in de jaren 50 beland, maar alleen Jughead heeft nog herinneringen aan het leven daarvoor. Hij probeert zijn vrienden ervan te overtuigen dat ze zich in het verkeerde tijdperk bevinden, alleen lijkt niemand hem te geloven.

3. The Old Way (film, 2023) – Pathé Thuis

The Old Way (2023 Movie) Official Trailer - Nicolas Cage, Ryan Kiera Armstrong

Op donderdag 30 maart is het tijd voor een gloednieuwe film voor fans van Nicolas Cage: The Old Way. In Nederland heeft deze de bioscopen overgeslagen en komt hij dus direct naar Pathé Thuis. Het verhaal draait om revolverheld Colton Briggs, die een rustig bestaan leidt met zijn gezin als een groep bandieten zijn vrouw vermoordt. Hij besluit samen met zijn twaalfjarige dochter op zoek te gaan naar wraak.

2. Rabbit Hole (serie, 1 seizoen) – SkyShowtime

Rabbit Hole | Official Trailer | Paramount+

Kiefer Sutherland (24) arriveert op vrijdag 31 maart op SkyShowtime in de gloednieuwe misdaadserie Rabbit Hole. Het draait om John Weir, die zelf een meester in bedrog is in de wereld van bedrijfsspionage, maar er toch wordt ingeluisd. Er wordt hem namelijk een moord in de schoenen geschoven die hij niet gepleegd heeft. Om dit recht te zetten en zijn naam te zuiveren moet Weir het opnemen tegen de échte daders. Leuk feitje: de Nederlandse acteur Walt Klink speelt ook een rolletje in de serie.

1. Succession (serie, 4 seizoenen) – HBO Max

Succession Season 4 | Official Trailer | Max

Waystar Royco wordt verkocht aan tech-visionair Lukas Matsson en daardoor valt de familie Roy uit elkaar. Dit is het uitgangspunt van het vierde seizoen van de hitserie Succession. Doordat de culturele en politieke macht van de familie krimpt, ontstaat er een fikse machtsstrijd met verstrekkende gevolgen. Het gloednieuwe seizoen gaat op maandag 27 maart van start, dus dat wordt weer genieten!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+, Videoland, Pathé Thuis, SkyShowtime en HBO Max

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.