Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (28 maart – 3 april)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, NLZIET, Viaplay en HBO Max deze week. In dit artikel vind je tips voor week 13 (van 28 maart – 3 april 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 13 van 2022)

10. Moon Knight (serie, 1 seizoen) – Disney+

In deze gloednieuwe psychologische en enorm spannende superheldenserie van Marvel Studios’ schitteren onder andere Oscar Isaac (Star Wars) en Ethan Hawke (Training Day). Moon Knight vertelt het verhaal van de voormalig marinier Marc Spec en de mysterieuze krachten van de Egyptische goden. Wanneer hij zelf nieuwe krachten krijgt, wordt het voor Marc steeds moeilijker om zich door zijn al lastige situatie te navigeren. Moon Knight komt wekelijks op woensdag met een nieuwe aflevering online bij Disney+.

9. House of Gucci (film, 2021) – Pathé Thuis

De voor een Oscar genomineerde film House of Gucci van legendarische regisseur Ridley Scott (Blade Runner, Gladiator) volgt gedurende tweeënhalf spannende uren de modieuze Gucci-familie. Met in de hoofdrollen Adam Driver als Maurizio Gucci en Lady Gaga als zijn vrouw, Patricia Reggiani. House of Gucci is geïnspireerd op de schokkende ware gebeurtenissen rond het familie-imperium achter het Italiaanse modehuis Gucci. In een verhaal dat zich over drie decennia uitstrekt komen liefde, verraad, decadentie, wraak en uiteindelijk ook moord voorbij. We zien hoe ver de familie bereid is te gaan in hun streven naar macht en om de naam van het befaamde modemerk hoog te houden. Vanaf donderdag te zien op Pathé Thuis.

8. Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts (film, 2022) – HBO Max

De langverwachte reünie van de legendarische tovenaars van de immens populaire Harry Potter-filmreeks is eindelijk in Nederland via HBO Max te streamen. De cast en crew van de filmserie kwamen samen voor een reüniespecial ter viering van het 20-jarige bestaan van de eerste film Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001). De special is op dit moment ook erg populair op de streamingdienst. Wil jij hem kijken? Wees er dan snel bij, want de levenslange korting van 50% op HBO Max loopt deze binnenkort af.

7. Trust No One: The Hunt for the Crypto King (film, 2022) – Netflix

In deze nieuwe true crime-documentaire van Netflix door Luke Sewell wordt de dood van Gerry Cotten, de jonge oprichter van een falende cryptovalutabeurs behandelt. Door de mysterieuze omstandigheden rondom zijn overlijden vermoeden woedende investeerders dat er meer aan de hand is dan in eerste instantie leek. Dit verhaal werd eerder al verteld in de documentaire ‘Dead Man’s Switch: A Crypto Mystery’ op discovery+. Liefhebbers van dit genre kunnen voor kijktips overigens ook terecht in het artikel met 10 kijktips voor films en series over Bitcoin en crypto.

6. Bohemian Rhapsody (film, 2018) – Disney+

De viervoudig Oscarwinnende hitfilm over de rockband Queen verscheen eerder deze maand op Netflix, maar is vanaf vrijdag ook op de streamingdienst Disney+ te zien. In deze biopic transformeert een verlegen buitenbeentje in de iconische Queen-zanger Freddie Mercury. Geïnspireerd op de turbulente opkomst en worstelingen van de band. Rami Malek schittert als legendarische Queen-frontman, Freddie Mercury.

5. Dr. Death (serie, 1 seizoen) – Viaplay

In deze nieuwe detective/thrillerserie schitteren Joshua Jackson (Dawsons Creek), Alec Baldwin (The Departed, 2006) en Christian Slater (True Romance, 1993). De serie is sinds de lancering de meest bekeken serie op de nieuwe streamingdienst Viaplay. Dr. Death is gebaseerd op de succesvolle podcast van Wondery en vertelt het schokkende, waargebeurde verhaal van dr. Christopher Duntsch, een ogenschijnlijk slimme, jonge neurochirurg met een succesvolle praktijk. Maar schijn bedriegt.

4. Vrouwen Die Bouwen (serie, 1 seizoen) – NLZIET

In de nieuwe serie Vrouwen die Bouwen van PowNed volgen we 16 vrouwen die werkzaam zijn in de bouwindustrie. Ieder vrouw heeft haar eigen specialisatie, maar één ding hebben ze absoluut met elkaar in gemeen: liefde voor het vak. Vrouwen die Bouwen is voortgekomen uit het succes van het vorige programma van PowNed—Meiden die Rijden—en is momenteel één van de meest populaire titels op NLZIET via de NPO. Absoluut een kijktip dus.

3. Better Nate Than Ever (film, 2022) – Disney+

Deze familievriendelijke film van Tim Federle met Lisa Kudrow (Friends) is vanaf vrijdag te zien op de streamingdienst Disney+. Better Nate Than Ever is een Amerikaanse komedie musicalfilm over Nate Foster. Hij is een niet zo populaire 13-jarige middelbare scholier uit Pittsburgh met de wens om een Broadway musical ster te worden. Hij en zijn beste vriendin Libby werken aan een plan om naar de ‘Big Apple’ te ontsnappen om hun dromen achterna te gaan.

2. Spider-Man: No Way Home (film, 2021) – Pathé Thuis

Sinds de première van Spider-Man: No Way Home op Pathé Thuis staat deze film elke dag als nummer 1 best bekeken titel in de Top 10 van de streamingdienst. Voor het eerst in de filmgeschiedenis van Spider-Man wordt de identiteit van onze vriendelijke buurtheld onthuld, waardoor zijn verantwoordelijkheden als superhelden in conflict komen met zijn normale leven en degenen om wie hij het meest geeft in gevaar komen. Wanneer hij de hulp inroept van Doctor Strange om zijn geheim te herstellen, scheurt een spreuk een gat in hun wereld waardoor de machtigste schurken die ooit tegen een Spider-Man hebben gevochten, in welk universum dan ook, vrijkomen.

1. Charlie’s Angels (film, 2019) – Netflix

De allernieuwste iteratie van de immens populaire Charlie’s Angels is vanaf dinsdag te zien op Netflix. De Amerikaanse komische actiefilm uit 2019 is geschreven en geregisseerd door Elizabeth Banks, onder andere bekend als actrice in de The Hunger Games-filmreeks (2012-2017). In de film schitteren Kristen Stewart, Naomi Scott en Ella Balinska als een nieuwe generatie Angels, een drietal hoogopgeleide spionnen die voor de private detective ‘Townsend Agency’ werken.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, NLZIET, Viaplay en HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.