Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (20 – 26 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Pathé Thuis, Disney+, SkyShowtime, Amazon Prime Video, CANAL+, Viaplay en Netflix. In dit artikel vind je tips voor week 12 (van 20 tot 26 maart 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 12 van 2023)

10. Babylon (film, 2022) – Pathé Thuis

Babylon verscheen begin dit jaar op het witte doek en vanaf volgende week kun je er al vanuit je eigen thuisbioscoop van genieten. Pathé Thuis voegt hem namelijk op donderdag 23 maart toe aan haar aanbod. De film combineert een geweldige sterrencast (onder meer Margot Robbie, Brad Pitt en Diego Calva) met de regie van Oscarwinnende regisseur Damien Chazelle (La La Land). Dit levert een echte aanrader op! We worden meegenomen naar het Los Angeles van de jaren 20. In de tijd waarin de stomme films plaatsmaken voor films met gesproken tekst moeten een aantal sterren in Hollywood hun plek opnieuw veroveren.

9. Up Here (serie, 1 seizoen) – Disney+

De stage director van Hamilton, de songwriters van Frozen en de scriptschrijver van Tick, Tick… BOOM! zijn samengekomen voor een gloednieuwe muzikale serie, dus dat kan alleen maar leuk worden! Up Here verschijnt op vrijdag 24 maart op Disney+ en neemt ons mee naar het New York van 1999. We volgen twee doodgewone mensen die verliefd worden en al hun obstakels onderweg (al dansend en zingend) moeten overwinnen.

8. Smile (film, 2022) – SkyShowtime

Smile was de populairste horrorfilm van 2022 en dit is niet zomaar. Deze film over een griezelige glimlach bezorgt je gegarandeerd kippenvel. We volgen Dr. Rose Cotter, die als psychater een bizar incident met een patiënt meemaakt. Dit zet een reeks onverklaarbare gebeurtenissen in gang, waardoor ze haar leven niet meer zeker is. De film was al te zien op Pathé Thuis, maar komt op woensdag 22 maart ook naar SkyShowtime.

7. Panduloria (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video komt op woensdag 22 maart met de Nederlandse serie Panduloria. We volgen een gezelschap van avonturiers in het land Panduloria, die prinsessen bevrijden, schatten verkopen (of juist stelen) en speciale missies uitvoeren. Dat zien we allemaal echter niet. De kijkers zien alleen… de vergaderingen achteraf. Hoewel de deelnemers willen dat deze gesprekken ordelijk en keurig verlopen, mondt het iedere keer weer uit in hevige (en hilarische) discussies. De hoofdrollen worden gespeeld door Henry van Loon, Alex Klaasen en Emilio Guzman, maar ook Arjen Lubach, Theo Maassen, Bas Hoeklaak (ja, die van het welbekende Fluitlied) en Bram Krikke komen voorbij.

6. Paris Police 1905 (serie, 2 seizoenen) – Canal+ Series

Fan van de Franse politieserie Paris Police 1900? Dan hebben we goed nieuws voor je, want de serie keert komende week terug naar Canal+ Series voor een gloednieuw seizoen. De titel is deze keer Paris Police 1905 en het zal je dan ook niet verbazen dat het vervolg van de serie zich vijf jaar later afspeelt. Antoine Jouin is weer van de partij om de dood van een onbekende man te onderzoeken, maar hoe dieper hij graaft, hoe meer hij zich afvraagt wie hij kan vertrouwen. Zelfs de politie lijkt iets te verbergen te hebben.

5. Love Is Blind (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Je favoriete datingshow is volgende week terug! We hebben het dan natuurlijk over Love is Blind op Netflix. Opnieuw volgen we een aantal singles die geliefd willen zijn om wie ze zijn en niet om hoe ze eruitzien. Ze gaan een huwelijk aan… zonder hun partner ooit in het echt gezien te hebben. Maar maakt liefde nu écht blind? Je ziet het vanaf vrijdag 24 maart.

4. Munch (film, 2023) – Viaplay

Iedereen kent het schilderij ‘De Schreeuw’ natuurlijk wel, maar hoeveel weten we nu eigenlijk over de kunstenaar die het maakte? Edvard Munch was een van de belangrijkste kunstenaars rond de eeuwwisseling van 1900, alleen werd zijn talent nauwelijks erkend in de kunstwereld. Daarnaast werd hij gekweld door verslaving en de rouw om zijn overleden zus. Het interessante leven van de kunstenaar is verfilmd in Munch en je ziet het vanaf vrijdag 24 maart op Viaplay.

3. Resurrection (film, 2022) – SkyShowtime

Iedereen die zin heeft in een avondje griezelen, kan vanaf dinsdag 21 maart op SkyShowtime terecht om naar de film Resurrection te kijken. Rebecca Hall kruipt in de huid van Margaret. Haar leven is succesvol en vooral erg gestructureerd, ondanks dat ze de zorg voor haar dochter moet combineren met haar drukke baan. Dan ziet ze David, een man uit het verleden, terug. Hij brengt haar zorgvuldig gestructureerde leven volledig in de war.

2. Perfect Addiction (film, 2023) – Amazon Prime Video

Fans van de After-reeks, opgelet! Opnieuw wordt een Wattpad-verhaal naar het grote scherm gebracht. Perfect Addiction draait om Sienna Lane, die alles prima voor elkaar heeft: mooi appartement, leuke baan en knappe vriend. Totdat die laatste ineens blijkt te zijn vreemdgegaan met haar jongere zus. Ze zint op wraak en denkt dat te kunnen krijgen in de boksring. Maar daarvoor heeft ze eerst de hulp nodig van de vervelende bokskampioen Kayden. Klinkt heerlijk cliché, niet? De regie ligt in handen van Castille Landon, die ook After We Fell en After Ever Happy maakte, en de hoofdrollen worden vertolkt door Kiana Madeira (die we ook kennen van de After-reeks) en Ross Butler (13 Reasons Why).

1. The Night Agent (serie, 1 seizoen) – Netflix

Beginnende FBI-agent Peter Sutherland werkt in de kelder van het Witte Huis. Daar staat een telefoon die nooit overgaat… totdat dat ineens wel gebeurt. Hij komt terecht in een web van samenzweringen die het hele land bedreigen—en dit levert een heerlijke spannende serie op. The Night Agent is vanaf donderdag 23 maart te streamen op Netflix.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Pathé Thuis, Disney+, SkyShowtime, Amazon Prime Video, Canal+ Series, Viaplay en Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.