Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (21-27 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland en HBO Max deze week. In dit artikel vind je tips voor week 12 (van 21-27 maart 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 12 van 2022)

10. The Ice Road (film, 2021) – Netflix

The Ice Road is een Amerikaanse actiethrillerfilm uit 2021, geschreven en geregisseerd door Jonathan Hensleigh. In de film schitteren onder andere sterren als Liam Neeson (Taken) en Laurence Fishburne (The Matrix). Na een instorting van een diamantmijn in het noorden van Canada moeten twee vrachtwagenchauffeurs over het ijs tegen de klok racen. Wanneer het ijs ontdooit, komen de mijnwerkers namelijk vast te zitten. Zullen de twee het wel op tijd gaan redden? Vanaf woensdag te zien op Netflix.

9. The Ice Age Adventures of Buck Wild (film, 2022) – Disney+

Vanaf vrijdag kun je op Disney+ genieten van The Ice Age Adventures of Buck Wild, een splinternieuwe Amerikaanse geanimeerde avonturenkomedie uit 2022, geregisseerd door John C. Donkin. Het zesde deel in de Ice Age-reeks is zowel een spin-off als een op zichzelf staand vervolg op Ice Age: Collision Course (2016). In de film is de stem van Simon Pegg te horen, de acteur die zijn rol als Buck Wild opnieuw vertolkt. Ook zijn er stemmen van Vincent Tong, Aaron Harris, Utkarsh Ambudkar en Justina Machado. Buck, Crash en Eddy zijn in de film op zoek naar een nieuw thuis, terwijl ze tegelijkertijd proberen te voorkomen dat de Lost World door dinosaurussen wordt gedomineerd.

8. Starstruck (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Starstruck is geschreven door de Edinburgh Comedy Award-winnende komiek Rose Matefeoen. Zij schittert tevens in de hoofdrol als Jessie. De serie volgt het leven van van deze jonge vrouw die in Oost-Londen woont. Jessie moet tussen twee banen jongleren om een duur appartement te kunnen betalen dat ze met haar beste vriendin Kate deelt. Op oudejaarsavond ontmoet ze Tom en al snel ontdekt ze dat hij een beroemde filmster is. Ondanks het feit dat hun werelden niet meer van elkaar kunnen verschillen, blijft het lot hen bij elkaar brengen onder de meest buitengewone omstandigheden. Seizoen 2 is vanaf donderdag op HBO Max te zien, waar nu ook het eerste deel van de serie al op staat.

7. Copshop (film, 2021) – Amazon Prime Video

Actiethriller uit 2021, geregisseerd door Joe Carnahan met in de hoofdrollen Frank Grillo en Gerard Butler. Vanaf vrijdag op Amazon’s streamingdienst Prime Video te zien. De oplichter Teddy Murretto bedenkt een plan om zich te verbergen voor de moordenaar Bob Viddick. Hij laat zich namelijk arresteren en opsluiten op een politiebureau in een klein stadje in de woestijn van Nevada. Het politiebureau biedt Murretto echter niet genoeg bescherming wanneer Viddick onderweg is naar een nabijgelegen cel om zijn missie te voltooien.

6. Tussen De Lakens Met Geraldine (serie, 1 seizoen) – Videoland

In de Nederlandse documentaire Tussen de Lakens met Geraldine volgen we Geraldine Kemper op haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden op het gebied van emancipatie en seks. In de slaapkamer is namelijk nog een wereld te winnen voor vrouwen en hun orgasmes. Hoe kan het dat vrouwen in 2022 nog zo ongeëmancipeerd zijn in bed? Volg dit nieuwe programma vanaf woensdag op Videoland.

5. The Eyes of Tammy Faye (film, 2021) – Disney+

Tammy Faye en haar man Jim Bakker werken er in de jaren zeventig aan om ’s werelds grootste religieuze omroepnetwerk en themapark op te zetten. Tammy Faye wordt snel bekend om haar zangkunsten en haar wens om mensen uit alle lagen van de samenleving te helpen. Rivaliteit, financiële grijze gebieden en zelfs schandalen komen echter snel in beeld en dreigen alles wat zij hebben opgebouwd te vernietigen. Disney+ lanceert deze film op woensdag.

4. The Auschwitz Report (film, 2021) – Netflix

Dit historische oorlogsdrama is geregisseerd door Peter Bebjak en in de hoofdrollen spelen Noel Czuczor, Peter Ondrejicka en Jan Nedbal. Het verhaal is gebaseerd op het boek Ik Ontsnapte Uit Auschwitz van Rudolf Vrba. De film werd geselecteerd als de Slowaakse inzending voor de beste internationale speelfilm bij de 93e Academy Awards. Uiteindelijk werd hij echter niet genomineerd. The Auschwitz Report volgt twee ontsnapte gevangenen wanneer zij erin slagen om de grens over te steken. Daar ontmoeten zij het verzet en het Rode Kruis. Zij stellen vervolgens een zeer gedetailleerde rapport samen over de gruwelijkheden in het kamp van Auschwitz.

3. Spencer (film, 2021) – Amazon Prime Video

Historische dramafilm uit 2021 met in de hoofdrol Kristin Stewart als prinses Diana. De film is door Pablo Larrain geregisseerd en geschreven door Peaky Blinders-maker Steven Knight. Het huwelijk tussen Prinses Diana en Prins Charles is al langer niet meer wat het geweest is. Ondanks de geruchten van echtscheiding en affaires wordt op het landgoed van de Engelse Koningin samen het kerstfeest gevierd. Vanaf vrijdag te zien op Amazon Prime Video in Nederland.

2. Parallels (serie, 1 seizoen) – Disney+

Parallels is een nieuwe Franse sciencefictionserie bomvol mysteries voor kinderen en jong-volwassenen. De serie is geproduceerd door Daïmôn Films en Empreinte Digitale voor The Walt Disney Company. Het verhaal volgt vier jeugdvrienden die in een rustig dorp in de bergen vlakbij de Frans en Zwitserse grens wonen. Hun wereld wordt plotseling op de kop gezet. Het heden, de toekomst en multiversums versmelten, waarna de tieners worden gescheiden en naar parallelle werelden in verschillende tijdsbestekken worden gestuurd. Ze proberen grip te krijgen op wat er is gebeurd, elkaar weer te vinden en samen terug te keren naar de wereld die ze vroeger kenden.

1. Bridgerton (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Tijdens het Regency-tijdperk in Engeland proberen acht hechte broers en zussen van de machtige familie Bridgerton liefde en geluk te vinden. Het populaire eerste seizoen van Bridgerton ging op 25 december 2020 van start bij Netflix en werd met veel positieve recensies ontvangen. Op het moment van première werd Bridgerton met kijkcijfers van 82 miljoen huishoudens de meest bekeken serie op Netflix. Bridgerton is gebaseerd op het gelijknamige roman van Julia Quinn en het tweede seizoen verschijnt vrijdag online.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Videoland en HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.