Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (13 – 19 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Apple TV+, Pathé Thuis, Viaplay, Disney+, SkyShowtime en Videoland. In dit artikel vind je tips voor week 11 (van 13 tot 19 maart 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 11 van 2023)

10. Shadow and Bone (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Op donderdag 16 maart keert de populaire serie Shadow and Bone eindelijk terug naar Netflix. Vanaf die dag is het tweede seizoen te streamen en zien we hoe het verdergaat met Alina (Jessie Mei Li) en Mal (Archie Renaux). Zij moeten het opnieuw opnemen tegen Generaal Kirigan (Ben Barnes), die nu een angstaanjagend nieuw leger om zich heen verzameld heeft.

9. Ted Lasso (serie, 3 seizoenen) – Apple TV+

Denk je aan Apple TV+, dan denk je aan Ted Lasso. Deze populaire serie is absoluut het grootste succes van de streamingdienst en dus zullen heel veel mensen blij zijn dat het volgende week eindelijk tijd is voor een gloednieuw seizoen. Op woensdag 15 maart is het zover en kruipt Jason Sudeikis weer in de huid van de American Football-trainer Ted Lasso, die coach is geworden van een Engelse voetbalclub. Na het omstreden vertrek van Nate wordt AFC Richmond belachelijk gemaakt, waardoor de druk voor Ted steeds hoger wordt. Lukt het hem om binnen en buiten het veld rust te creëren?

8. Faithfully Yours (film, 2022) – Pathé Thuis

Soms heb je zin in een bloedstollende film van eigen bodem en dan is Faithfully Yours een perfecte keuze. Vriendinnen Bodil en Isabel staan op het punt om een weekendje weg te gaan om cultuur te snuiven, zoals ze wel vaker doen. Althans, dat is wat hun partners denken, want in feite gebruiken ze die weekenden om zich te storten op hun buitenechtelijke avontuurtjes. Zo hebben ze een perfect alibi. Maar dan verdwijnt Isabel plotseling. De hoofdrollen worden vertolkt door Undercover-actrice Elise Schaap en Oogappels-actrice Bracha van Doesburgh. De film is vanaf donderdag 16 maart te zien op Pathé Thuis.

7. Walker: Independence (serie, 1 seizoen) – Viaplay

Fans van Walker op Viaplay, opgelet! De makers van deze populaire serie komen op zaterdag 18 maart met de prequel Walker: Independence. Hierin worden we meegenomen naar de negentiende eeuw en volgen we Abby Walker. Haar man werd tijdens een reis naar het westen voor haar ogen vermoord en nu is ze op zoek naar wraak. Deze missie brengt haar in Independence, in Texas, waar ze in aanraking komt met verschillende bewoners.

6. Noise (film, 2023) – Netflix

Er komt nog een Nederlands-Vlaamse thriller aan en dat is Noise, die vanaf vrijdag 17 maart te streamen is op Netflix. Deze film volgt kersverse vader Matt. Hij vertrekt met zijn gezin naar zijn ouderlijk huis om zorg te dragen over zijn dementerende vader en ontdekt hier een aantal duistere familiegeheimen. Hoe dieper hij graaft, hoe meer hij zichzelf verliest. De film heeft grote rollen voor Ward Kerremans (Zillion), Sallie Harmsen (Moloch) en Johan Leysen (Ik weet wie je bent). 

5. Boston Strangler (film, 2023) – Disney+

True crime-fans kunnen vanaf vrijdag 17 maart op Disney+ terecht, want dan is daar de gloednieuwe film Boston Strangler te vinden. Keira Knightley speelt hierin de hoofdrol en is Loretta McLaughlin, een nieuwsverslaggever in de jaren zestig. Zij zoekt samen met haar collega naar de identiteit van een mysterieuze seriemoordenaar in Boston. Hoewel ze worden tegengewerkt door het seksisme in die tijd blijven ze vastbesloten de dader te vinden, met gevaar voor eigen leven. Samen met de film verschijnt ook de podcast Truth and Lies: The Boston Strangler, waarin je dit verhaal nog een keer kunt horen, maar dan door middel van interviews en echte informatie uit de archieven. Interessant!

4. Triangle of Sadness (film, 2022) – Pathé Thuis

Triangle of Sadness kan bij de Oscars van 2023 maar liefst drie beeldjes mee naar huis nemen, waaronder de belangrijkste: die voor Beste Film. Dit is dus zeker een aanrader! De film verschijnt op woensdag 15 maart op Pathé Thuis en neemt ons mee op een cruise voor de rijkste mensen van de wereld. In eerste instantie lijkt het een paradijs, maar dan zinkt de boot en stranden de overlevenden op een onbewoond eiland. De hiërarchie wordt volledig op zijn kop gezet.

3. Mr. Malcolm’s List (film, 2022) – SkyShowtime

Mr. Malcolm’s List is een nieuwe komedie die zich afspeelt in de negentiende eeuw. Julia wordt door de meest begeerde vrijgezel van Londen gedumpt omdat ze niet aan zijn eisen zou voldoen. Uiteraard zint ze op wraak. Ze overtuigt haar beste vriendin om zich als ideale partner voor te doen en het hart van Mr. Malcolm voor zich te winnen, maar zij heeft stiekem een oogje op Henry. Ook de stuntelende Lord Cassidy bemoeit zich met het liefdesdrama. Mr. Malcolm begint zich steeds meer af te vragen of hij te maken heeft met de perfecte vrouw… of de perfecte oplichtster.

2. Extrapolations (serie, 1 seizoen) – Apple TV+

Kit Harington, Meryl Streep, Tobey Maguire, Edward Norton en Forest Whitaker. We hebben hier niet zomaar wat gigantische acteurs op een rijtje gezet, maar geven je alvast één reden waarom je vanaf vrijdag 17 maart op Apple TV+ naar Extrapolations moet kijken—de waanzinnige sterrencast. Combineer dit met de maker van Contagion en je hebt waarschijnlijk een topserie. Het draait allemaal om de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. In acht verhalen (die wel met elkaar verweven zijn) worden we meegenomen in het effect dat de veranderde planeet heeft op verschillende personages.

1. Hockeyvaders (serie, 1 seizoen) – Videoland

Fans van Nederlandse series, opgelet! Vanaf vrijdag 17 maart is op Videoland Hockeyvaders te zien. Drie mannen van middelbare leeftijd (Remko Vrijdag, Tijn Docter en Walid Benmbarek) ontmoeten elkaar wekelijks op het hockeyveld en voeren een wanhopig gevecht tegen de tijd. Door de veelbelovende levensfase waarin hun kinderen zich bevinden, worden ze geconfronteerd met hun eigen leven—en dit zorgt bij hen allemaal voor een meedogenloze midlifecrisis. Alle zeven afleveringen zijn vanaf volgende week te streamen, dus dat wordt bingen!

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Apple TV+, Pathé Thuis, Viaplay, Disney+, SkyShowtime en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.