Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (14-20 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en HBO Max deze week. In dit artikel vind je tips voor week 11 (van 14-20 maart 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 11 van 2022)

10. Bohemian Rhapsody (film, 2018) – Netflix

Eindelijk is het zo ver: de kaskraker van een film over de legendarische frontman van Queen komt dinsdag naar Netflix! Bohemian Rhapsody, de film van Bryan Singer met Rami Malek in de hoofdrol, vertelt het levensverhaal van Freddy Mercury en de Britse rockband Queen. Met zijn onberispelijke vocale vaardigheden bereiken Freddie Mercury en de band Queen supersterrenstatus. Echter, te midden van zijn torenhoge succes, worstelt Freddy met zijn ego, seksualiteit en een dodelijke ziekte

9. Lust (serie, 1 seizoen) – HBO Max

Lust, de nieuwe Zweedse serie van Frans Milisic Wiklund, is een schandalige en pijnlijk eerlijke komedie over vier vrouwen van middelbare leeftijd in Stockholm. De vier worstelen om hun libido in leven te houden in een seksueel frustrerende wereld. Met Sofia Helin (Saga Norén in The Bridge), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius en Elin Klinga in de hoofdrollen. De acht afleveringen durende serie is vanaf vrijdag op HBO Max te zien.

8. Werewolves Within (film, 2021) – Pathé Thuis

De horror/komedie Werewolves Within van regisseur Josh Ruben is vanaf dinsdag maart te zien op Pathé Thuis. De film met in de hoofdrollen Sam Richardson en Milana Vayntrub is gebaseerd op een computerspel waarin de nieuwe boswachter Finn en postbode Cecily moeten proberen de vrede te bewaren en de waarheid te achterhalen rondom een mysterieus wezen dat de gemeenschap begint te terroriseren.

7. Svart Krabba (film, 2022) – Netflix

De Zweedse post-apocalyptische actiethriller Black Crab verschijnt vrijdag 18 maart 2022 op Netflix. Black Crab (originele titel: Svart Krabba) is het speelfilmdebuut van regisseur Adam Berg, bekend als producer van de de serie Tales from the Loop. De film volgt zes soldaten op een wanhopige missie om een ​​einde te maken aan de oorlog die hun leven heeft verwoest. Noomi Rapace (Girl with the Dragon Tattoo) schittert in de hoofdrol.

6. F9: The Fast Saga (film, 2021) – Amazon Prime Video

Fast & Furious 9 is het negende hoofdstuk in de Fast & Furious Saga: een razend populaire filmreeks die al twee decennia duurt en wereldwijd meer dan miljard dollar heeft opgebracht. Dominic Toretto wordt gedwongen zijn pensioen uit te stellen wanneer Cipher, de gevaarlijke cyberterrorist, ontsnapt met de hulp van Dominic’s vervreemde broer: een internationale terrorist. In de film spelen naast Vin Diesel terugkerende castleden Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Jordana Brewster, Nathalie Emmanuel en Sung Kang, met Oscarwinnaar Helen Mirren en Oscar-winnaar Charlize Theron.

5. Cheaper By The Dozen (film, 2022) – Disney+

Disney’s nieuwe film ‘Cheaper by the Dozen’ is een frisse insteek op de populaire familiekomedie uit 2003. Volg het komische en hartverwarmende verhaal van de Bakers, een gezin van 12 die zich door het hectische gezinsleven navigeren en daarnaast ook nog een familiebedrijf te runnen hebben. Met Gabrielle Union (Bad Boys 2) en Zach Braff (Scrubs) in de hoofdrollen.

4. Top Boy (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Het tweede seizoen van de dramaserie Top Boy is vanaf vrijdag op Netflix te zien. Top Boy neemt de kijker mee naar de woonwijken van Oost-Londen. Er is spanning tussen de drugsbendes en degenen die ernaar streven een eerlijk leven te leiden. Die spanning wordt onderzocht door de intrigerende verhalen van de twintigjarige drugsdealer Dushane, die vastbesloten is om de Top Boy van zijn gebied te worden, en de goedaardige maar kwetsbare tiener Ra’Nell, die gedwongen wordt snel op te groeien na het instorten van zijn moeder.

3. Young Rock (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Komedieserie van Jeff Chiang en Nahnatchka Khan met in de hoofdrollen Dwayne Johnson, Joseph Lee Anderson en Stacy Leilua. Terwijl Dwayne Johnson zich kandidaat stelt voor het presidentschap in 2032, werpt hij een komische terugblik op zijn buitengewone leven door de buitensporige verhalen van zijn familie en jeugd die hem hebben gevormd tot de man die hij nu is.

2. Grond (serie, 1 seizoen) – Netflix

De tragikomische televisieserie van regisseurs Adil El Arbi, Bilall Fallah en Mathieu Mortelmans vertelt het verhaal van een jonge Belgische broer en zus met Marokkaanse afkomst. Zij nemen de begrafenisonderneming van hun vader over en willen het bedrijf gaan moderniseren. In plaats van overleden Belgische moslims naar hun herkomstland te repatriëren, besluiten ze heilige grond te importeren. Zo kunnen ze thuis in België bij hun familie worden begraven.

1. Nightmare Alley (film, 2021) – Disney+

De voor 4 Oscars genomineerde nieuwe misdaadthriller van regisseur Guillermo del Toro verschijnt woensdag op Disney+. In Nightmare Alley schitteren onder andere Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette en Willem Dafoe. Het verhaal volgt een ambitieuze kermismedewerker in New York in de jaren 40′. Met een talent voor het manipuleren van mensen haakt aan bij een vrouwelijke psychiater die nog gevaarlijker is dan hijzelf.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.