Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (6 – 12 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Disney+, Videoland en HBO Max. In dit artikel vind je tips voor week 10 (van 6 tot 12 maart 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 10 van 2023)

10. Luther: The Fallen Sun (film, 2023) – Netflix

Luther-fans, opgelet! Volgende week is het eindelijk zover en verschijnt de langverwachte film over het personage van Idris Elba op Netflix. John Luther zit in de gevangenis als Londen geteisterd wordt door een gruwelijke seriemoordenaar die een oude bekende blijkt te zijn. Dat laat hij zich natuurlijk niet gebeuren en daarom besluit hij dat er maar één ding op zit: hij moet uit de gevangenis ontsnappen om hem te pakken. De slechterik wordt deze keer vertolkt door Andy Serkis, die dit eerder zijn meest duistere rol ooit noemde. Dat belooft veel goeds! Luther: The Fallen Sun is vanaf vrijdag 10 maart te streamen.

9. M3GAN (film, 2023) – Pathé Thuis

We hebben het al gezien in Chucky en Annabelle, maar M3GAN doet het nog eens dunnetjes over: een griezelige pop die tot leven komt en je de stuipen op het lijf jaagt. Gemma is speelgoedontwikkelaar, maar moet na de dood van haar zus ineens zorg dragen over haar nichtje. Heeft ze eigenlijk helemaal geen tijd voor. Gelukkig is daar M3GAN, een levensechte pop die geprogrammeerd is om kinderen gezelschap te houden, iets bij te leren en te beschermen. Vooral die laatste taak neemt M3GAN wel érg serieus. De film verschijnt op woensdag 8 maart op Pathé Thuis.

8. You (serie, 4 seizoenen) – Netflix

Op 9 februari stemden we met zijn allen af op Netflix om het eerste gedeelte van You seizoen 4 te bekijken, maar gelukkig hebben we nog vijf afleveringen tegoed. Deze verschijnen volgende week alweer; op donderdag 9 maart om precies te zijn. Joe Goldberg duikt in de eerste afleveringen op in Londen, waar hij zich onder de naam Jonathan Moore opgewerkt heeft als professor op een universiteit. Daar ontwikkelt hij uiteraard een nieuwe obsessie.

7. The Black Phone (film, 2022) – SkyShowtime

Deze film staat pas nét op SkyShowtime en is daarom het vermelden waard in dit lijstje: The Black Phone. Ethan Hawke speelt hierin de rol van een sadistische seriemoordenaar die ‘The Grabber’ genoemd wordt. Zijn nieuwste slachtoffer is de verlegen Finney Shaw. Als het jongetje opgesloten wordt in een geluidsdichte kelder lijkt ontsnappen hopeloos, maar dan begint de kapotte telefoon aan de muur ineens te rinkelen. Finney krijgt hulp uit wel heel onverwachte hoek.

6. UnPrisoned (serie, 1 seizoen) – Disney+

De Hulu-sere UnPrisoned komt op vrijdag 10 maart naar Disney+. We volgen hierin therapeute en alleenstaande moeder Paige, een rol van Emmy Award-winnares Kerry Washington (Scandal). Haar leven wordt op zijn kop gezet als haar vader na zeventien jaar vastgezeten te hebben de gevangenis verlaat en erop staat bij haar in te trekken. Hilariteit en ongemakkelijkheid is wat volgt. De rol van Paige’s vader wordt vertolkt door Delroy Lindo (Malcolm X).

5. Bodies Bodies Bodies (film, 2022) – Netflix

Dat Halina Reijn naast acteren ook kan regisseren, bewees ze met Instinct. Met Bodies Bodies Bodies ging ze vorig jaar de landsgrenzen over om het in Amerika te maken. En dat deed ze, want het werd zowel daar als hier een gigantische hit. De film volgt een groep hippe twintigers, die tijdens een orkaan besluiten samen te komen om een feestje te vieren. Ze spelen een spelletje Bodies Bodies Bodies, vergelijkbaar met De Weerwolven van Wakkerdam, en uiteraard loopt dat uit de hand; er wordt daadwerkelijk een dood lichaam gevonden. Nu moeten ze ineens ontdekken wie de échte moordenaar is. De film komt op woensdag 8 maart naar Netflix.

4. De Jacht op de Mocro-Maffia (serie, 4 seizoenen) – Videoland

John van den Heuvel keert binnenkort terug naar Videoland voor een gloednieuw seizoen van De Jacht op de Mocro-Maffia. Op woensdag 8 maart is het zover en worden er weer een aantal nieuwe geheimen uit de onderwereld onthuld. Zo duikt Van den Heuvel in het begin van het fenomeen Mocro Maffia en krijgen we meer de horen over het Marengo-proces met onder meer Ridouan Taghi. Interessant!

3. Casa Coco (film, 2022) – Pathé Thuis

De gloednieuwe Rotterdamse romcom Casa Coco schitterde pas nog op het witte doek en komt komende week al naar je eigen thuisbioscoop. We volgen Pleun (Joke Bruijs), trotse eigenaresse van Casa Coco en totaal niet bedacht op haar nieuwste gast: haar jeugdliefde Toon (Gerard Cox), die met een bevriend echtpaar mee is omdat hij aan de kant werd gezet door zijn vrouw. Lukt het ze om het verleden achter zich te laten en dichter naar elkaar toe te groeien? Je ziet het vanaf woensdag 8 maart op Pathé Thuis.

2. Perry Mason (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Op dinsdag 7 maart gaat het tweede seizoen van de HBO-dramaserie Perry Mason in première. Het is maanden nadat de Dodson-zaak tot een einde is gekomen. Een kind uit een machtige oliefamilie wordt op brute wijze vermoord en het onderzoek hiernaar brengt Perry, Della en Paul in een zaak die verreikende samenzweringen blootlegt.

1. Outlander (serie, 6 seizoenen) – Netflix

Het zesde seizoen van Outlander is al een tijdje te streamen via Ziggo Movies & Series, maar Netflix-kijkers zijn er nog altijd op aan het wachten. Gelukkig wordt je geduld beloond, want volgende week is het dan eindelijk zover! De streaminggigant voegt het seizoen op dinsdag 7 maart toe aan haar aanbod. In nieuwe afleveringen stevent de samenleving af op de Amerikaanse revolutie, terwijl de Frasers proberen koste wat het kost de vrede te bewaren.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Pathé Thuis, SkyShowtime, Disney+, Videoland en HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.