Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (7-13 maart)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In dit overzicht staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en HBO Max deze week. In dit artikel vind je tips voor week 10 (van 7-13 maart 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 10 van 2022)

10. This Is Us (serie, 6 seizoenen) – Disney+

Iedereen heeft een familie. En elke familie heeft een verhaal. This Is Us volgt de familie Pearson door de decennia heen: van Jack (Milo Ventimiglia) en Rebecca (Mandy Moore) als jonge ouders in de jaren tachtig tot hun kinderen (de grote drie), Kevin (Justin Hartley), Kate (Chrissy Metz) en Randall (Sterling K. Brown) op zoek naar liefde en vervulling in het heden, samen met Toby (Chris Sullivan) en Beth (Susan Kelechi Watson). Deze geaarde, levensbevestigende dramedy laat zien hoe de kleinste gebeurtenissen in ons leven invloed hebben op wie we worden, en hoe de banden die we met elkaar delen tijd, afstand en zelfs de dood kunnen overstijgen. Seizoen 6 van ‘This Is Us’ is vanaf 9 maart en op dezelfde dag komt de serie ook met 6 seizoenen naar Disney+.

9. Queen of the South (serie, 5 seizoenen) – Netflix

Teresa vlucht naar de Verenigde Staten nadat haar drugs smokkelende vriendje is vermoord door een kartelbaas. Daar wil ze drugsbaron worden en zweert ze de dood van haar minnaar te wreken. Seizoen 5 is vanaf 9 maart te zien op Netflix.

8. Ghostbusters: Afterlife (film, 2021) – Pathé Thuis

Regisseur Jason Reitman (Up in the Air, Juno) en producent Ivan Reitman (Ghostbusters, Ghostbusters II) presenteren het nieuwe hoofdstuk in het originele Ghostbusters universum. In Ghostbusters: Afterlife arriveren een alleenstaande moeder en haar twee kinderen in een klein dorp. Hier ontdekken ze een verbinding met de oorspronkelijke ghostbusters en een geheime erfenis die hun opa achter heeft gelaten. Vanaf donderdag op Pathé Thuis te streamen.

7. The Croods 2: A New Age (film, 2021) – Amazon Prime Video

Terwijl ze op zoek zijn naar een nieuwe plek om te wonen, stuiten de Croods op het ommuurde land dat eigendom is van de familie Betterman. Ze worden neergekeken door de technologisch geavanceerde Bettermans, maar besluiten hen tijdens een crisis te helpen. Nu al te huur en te koop, maar vanaf donderdag ook met een abonnement gratis te zien bij Amazon’s streamingdienst Prime Video.

6. Startcatalogus van HBO Max in Nederland

Aanstaande dinsdagochtend gaat de nieuwe streamingdienst HBO Max live in Nederland. De nieuwe service neemt een groot selectie aan films en series met zich mee. Ook bioscoopfilms van Warner Bros. zullen na 45 dagen op de dienst beschikbaar worden. Verder biedt de streamingdienst tijdelijk een baanbrekende levenslange korting van 50% aan. Het gehele aanbod, de prijs van de streamingdienst en meer informatie vind je via de website van Streamwijzer.

5. Turning Red (film, 2022) – Disney+

Turning Red is een geheel nieuwe originele animatiefilm van Pixar Animation Studios’ regisseur Domee Shi, die een Oscar won voor haar korte film uit 2018, Bao. De jonge actrice Rosalie Chiang leent haar stem aan Mei Lee, een 13-jarig meisje die met een “poef” in een gigantische rode panda verandert als ze te opgewonden raakt (wat praktisch altijd is). Sandra Oh (The Chair, Killing Eve) vertolkt de stem van Mei Lee’s beschermende, zo niet enigszins hoogmoedige moeder, Ming, die nooit ver van haar dochter verwijderd is – wat een een lastige realiteit vormt voor de tiener.

4. The Flash (serie, 8 seizoenen) – Netflix

Nadat hij door de bliksem is getroffen, ontwaakt Barry Allen uit een coma van 9 maanden om te ontdekken dat hij de kracht van supersnelheid heeft gekregen. Barry besluit zijn nieuw gevonden krachten in te zetten om misdaad in Central City te bestrijden als de superheld The Flash. Seizoen 8 is op Netflix te zien vanaf woensdag.

3. Formula 1: Drive to Survive (serie, 4 seizoenen) – Netflix

De coureurs, managers en teameigenaren in de Formule 1 leven op de snelle rijstrook – zowel op als af de racebaan. Deze docuserie geeft kijkers exclusieve, intieme toegang tot de mensen in een van ’s werelds grootste racecompetities. ‘Formula 1: Drive to Survive’ onthult het waargebeurde verhaal van de hogesnelheid sport, die verder gaat dan de strijd om nummer 1 te worden. Er is ook een strijd om het hart, de ziel en de richting van de miljardenbusiness. Seizoen 4, over het fenomenale seizoen van 2021 waarin Max Verstappen wereldkampioen werd, is vanaf vrijdag te zien.

2. Upload (serie, 2 seizoenen) – Amazon Prime Video

Van Greg Daniels (The Office, Parks and Recreation) komt op vrijdag seizoen 2 van de sciencefiction-komedie serie ‘Upload’. De serie speelt zich af in een nabije toekomst waarin mensen die bijna overleden zijn kunnen worden ‘geupload’ naar verschillende virtual reality-omgevingen. Nora werkt voor de klantenservice van zo’n digitaal hiernamaals, het luxueuze ‘Lakeview’. Wanneer Nathans auto crasht, uploadt zijn vriendin hem naar Nora’s VR-wereld. Terwijl hij aan zijn nieuwe leven in het hiernamaals begint te wennen, wordt er steeds meer over zijn dood onduidelijk.

1. The Adam Project (film, 2022) – Netflix

Vanaf vrijdag schittert Ryan Reynolds in een gloednieuwe Netflix Original sciencefictionfilm. Hij speelt een door de tijd reizende piloot die moet samenwerken met zijn jongere zelf en zijn overleden vader om zijn fouten uit het verleden te herstellen en tegelijkertijd de toekomst te redden. The Adam Project is geregisseerd door Shawn Levy en het scenario is geschreven door Jonathan Tropper, T.S. Nowlin, Jennifer Flackett en Mark Levin. De producenten zijn David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Shawn Levy en Ryan Reynolds zelf.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en HBO Max

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.