Deze 10 nieuwe films en series moet je aankomende week zien (2 – 8 januari)

Elke week selecteert de redactie van Streamwijzer een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In het overzicht van deze week staan titels van Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, NLZIET, Canal+ Series en Pathé Thuis. In dit artikel vind je tips voor week 1 (van 2 tot 8 januari 2023). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 1 van 2023)

10. Ginny & Georgia (serie, 2 seizoenen) – Netflix

Ginny & Georgia zijn op donderdag 5 januari terug op Netflix. Finally! Het tweede seizoen van deze serie belooft weer net zo dramatisch te worden als het eerste, zeker na de gigantische cliffhanger die je je vast nog wel herinnert van de allerlaatste aflevering. Komt het ooit nog goed tussen Ginny en Georgia? Brianne Howey en Antonia Gentry kruipen uiteraard opnieuw in de huid van de moeder en de dochter en ook personages als Marcus, Abby en Maxine zijn er weer bij.

9. Reservation Dogs (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Op woensdag 4 januari gaat het tweede seizoen van Reservation Dogs van start op Disney+. Deze komedieserie van regisseur Taika Waititi (die achter de schermen meewerkte aan onder meer Jojo Rabbit en Thor: Love and Thunder) draait om vier tieners uit een reservaatgemeenschap. Zij willen niet liever dan ontsnappen uit Oklahoma en sprokkelen geld bij elkaar om af te kunnen reizen naar Californië, maar helaas zijn ze niet de enigen die dit willen…

8. The Rig (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

Amazon Prime Video voegt op vrijdag 6 januari de Britse thrillerserie The Rig toe. Hierin volgen we de bemanning van Kinloch Bravo, een booreiland dat te vinden is in de Noordzee. Door een mysterieuze, dichte mist en zware aardbevingen raken ze het contact met de buitenwereld volledig kwijt en komen ze vast te zitten. Wie kunnen ze vertrouwen? En komen ze hier ooit nog uit? De gloednieuwe serie komt van de hand van John Strickland, maker van onder meer Line of Duty en Bodyguard.

7. Married at First Sight (serie, 8 seizoenen) – NLZIET

Je moet het maar durven: trouwen met iemand die je aan het altaar voor het eerst ziet. In het achtste seizoen van de Nederlandse Married at First Sight zetten een aantal gloednieuwe koppels deze spannende stap. Vinden ze bij elkaar de liefde of eindigt het toch in een scheiding? Vanaf dinsdag 3 januari zien we het op RTL 4! Leuk nieuws: er worden iedere week twee afleveringen uitgezonden, op dinsdagen en woensdagen om 20:30 uur. Terugkijken doe je bij NLZIET en Videoland.

6. Happy Valley (serie, 2 seizoenen) – Canal+ Series

Deze serie is pas nét op Canal+ Series verschenen en dus ook een goede kijktip voor volgende week: Happy Valley. Volgens kijkers een echte aanrader, want van IMDb-stemmers krijgt hij gemiddeld een 8,5 en op recensiewebsite Rotten Tomatoes weten de twee seizoenen van de serie een al helemaal verbluffende score van 98% te verdienen. Het draait allemaal om Catherine Cawood. In het eerste seizoen jaagt zij op de man die haar dochter tot zelfmoord heeft gedreven. Ze weet alleen niet dat hij meedoet aan een ontvoeringscomplot…

5. Zee Van Tijd (film, 2022) – Pathé Thuis

Vier steengoede acteurs vertellen in Zee Van Tijd een hartverscheurend verhaal over het verliezen van een kind. Sallie Harmsen en Reinout Scholten van Aschat nemen ons mee terug naar de jaren 80. Lucas en Johanna maken met hun vijfjarige zoontje Kai een zeiltocht over de Atlantische Oceaan als het gruwelijk misgaat. Veertig jaar later zien we dat deze gebeurtenis niet alleen een wig heeft gedreven tussen de geliefden (dan gespeeld door Elsie de Brauw en Gijs Scholten van Aschat), maar ook wat de invloed nog steeds op de twee is. Indrukwekkend en ontroerend. Je ziet het vanaf donderdag 5 januari op Pathé Thuis.

4. If These Walls Could Sing (film, 2023) – Disney+

Nog nooit gehoord van de Abbey Road Studios? En wat als we zeggen dat de muziek van The Beatles daar opgenomen is? In de biografie If These Walls Could Sing neemt Mary McCartney, uiteraard de dochter van de legendarische Paul McCartney, ons mee in de geschiedenis van de muziekstudio—een plek die met recht het hart van de muziekindustrie genoemd mag worden en al negen decennia lang bestaat. De film is vanaf vrijdag 6 januari te zien op Disney+.

3. Wahl Street (serie, 2 seizoenen) – HBO Max

Acteur Mark Wahlberg, bekend van onder meer Ted en Uncharted, nam ons in mei 2022 voor het eerst mee in zijn chaotische leven in zijn eigen docuserie Wahl Street en is op donderdag 5 januari terug op HBO Max. Opnieuw zien we hoe hij de eisen van een streng filmschema probeert te combineren met een steeds groeiend netwerk van diverse bedrijven.

2. The Invitation (film, 2022) – Pathé Thuis

Op Pathé Thuis verschijnt op maandag 2 januari de film The Invitation. In deze horror ontdekt Evie dat ze een neef heeft waar ze niks van afwist. Door de dood van haar moeder heeft ze echter wel behoefte aan nieuwe familie en daarom gaat ze in op zijn uitnodiging om zijn landhuis op het Engelse platteland te bezoeken. Al snel raakt ze hier echter verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muis-spelletje. Een toffe film voor fans van Ready or Not!

1. Knor (film, 2022) – Amazon Prime Video

Knor is de eerste animatiefilm ooit die een Gouden Kalf voor Beste Film gewonnen heeft en is alleen daarom al een aanrader. Eerder verscheen hij op Pathé Thuis en vanaf donderdag 5 januari is hij ook te zien op Amazon Prime Video. Het draait om de 9-jarige Babs, die een varkentje van haar opa cadeau krijgt. Haar ouders hebben liever niet dat ze hem houdt, maar haar opa vormt de grootste dreiging. Hij wil namelijk meedoen met de worstenwedstrijd van de Vereniging voor Vleeswaren van Verse Varkens.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, NLZIET, Canal+ Series en Pathé Thuis

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.