Streamwijzer Top 10: Kijktips voor de beste films en series (in de week van 3-9 januari 2022)

We hebben iets gloednieuws bij Streamwijzer! Elke week selecteert de redactie een Top 10 van kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland. Je vindt in het overzicht onder andere het verhaal en de trailer. In de Top 10 staan titels van Netflix, Disney+, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis en discovery+ deze week. In dit artikel vind je tips voor week 1 (van 3-9 januari 2022). Veel kijkplezier!

10x Kijktips voor de beste films en series op de streamingdiensten in Nederland (in week 1 van 2022)

10. New Amsterdam (serie, 4 seizoenen) – Netflix, Videoland & NLZIET

Amerika’s oudste openbare ziekenhuis heeft een nieuwe medisch directeur: de briljante en charmante Dr. Max Goodwin (Ryan Eggold). Hij is van plan om uitstekende zorg te leveren en de bureaucratie af te breken, maar het personeel vindt dit door ervaring moeilijk te geloven. De dokter is vastbesloten om zijn nieuwe collega’s hun ongelijk te bewijzen.

New Amsterdam is op het moment van schrijven bij Netflix (seizoen 1-2), Videoland (seizoen 1-3) en NLZIET (wekelijks: seizoen 4) te streamen in Nederland. Op de laatstgenoemde videodienst ging op dinsdagavond het vierde seizoen van start met elke week een nieuwe aflevering die tot 7 dagen terug te kijken is.

9. Special Forces VIPS (serie, 1 seizoen) – Videoland

De ’talk of the town’ in de realitywereld is momenteel het opzienbarende programma Special Forces VIPS, te zien op Videoland. Hier verschijnt elke week op maandag een nieuwe aflevering van de Original serie op de streamingdienst.

Tien BN’ers geven de controle volledig uit handen en gaan mee op een keiharde training van de Special Forces. Ze leveren letterlijk alles in; hun luxe, bezittingen, persoonlijkheid, ego en status. Twee weken lang gaan ze mee met de Special Forces op de zwaarste militaire training en ondervinden ze aan den lijven waartoe een mens in staat is, verleggen ze hun grenzen en komen ze oog in oog te staan met hun grootste angsten.

8. Meerdere verwijderde Netflix series – Disney+

Vorige maand lieten we weten dat Netflix een afschuwelijk verdwijnsein op de planning had staan. Sommige uitzendrechten waren niet meer te redden, waardoor we onder andere afscheid moesten nemen van 24, Family Guy, Homeland, Modern Family en Prison Break. Het volledige overzicht van verwijderde titels vind je in het Netflix verdwijnsein van december 2021.

Voor titels die gemaakt zijn door studio’s die onder The Walt Disney Company vallen kun je gelukkig nog terecht bij Disney+. Het gaat hier onder andere om de volgende series die allemaal al volledig (met alle afleveringen van alle seizoenen) op Disney’s video on demand-platform te zien zijn. Een uitgebreider overzicht vind je in ons artikel over het kijken van verwijderde Netflix series.

TitelSeizoenenKijken
24Seizoen 1-9▶️ Bekijk direct op Disney+
Family GuySeizoen 1-18▶️ Bekijk direct op Disney+
HomelandSeizoen 1-8▶️ Bekijk direct op Disney+
Modern FamilySeizoen 1-11▶️ Bekijk direct op Disney+
Prison BreakSeizoen 1-5▶️ Bekijk direct op Disney+

7. Mijn Beste Vriendin Anne Frank (film, 2020) – Pathé Thuis

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog. Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

De film was sinds twee weken al te koop via Pathé Thuis, maar vanaf nu is het ook mogelijk om hem bij de videodienst te huren.

6. Grey’s Anatomy (serie, 18 seizoenen) – Disney+, Videoland, Amazon Prime Video & NLZIET

Grey’s Anatomy is op het moment van schrijven bij Disney+ (seizoen 1-17), Videoland (seizoen 1-16) en Amazon Prime Video (seizoen 1-16) te streamen in Nederland. Daarnaast ging op dinsdag 4 januari 2022 seizoen 18 in première bij NLZIET, omdat elke week van 20:30 uur tot 21:25 uur een nieuwe aflevering wordt uitgezonden op de TV-zender Net5. Je kunt deze uitzendingen tot 7 dagen online terugkijken: hier bij NLZIET.

Meredith Grey en haar collega’s zijn co-assistenten in Seattle Grace Hospital, binnen een van de zwaarste chirurgische opleidingsprogramma’s in de VS, waar de praktijkopleiding een zaak van leven of dood kan zijn. Ervaren artsen geven leiding en proberen te zorgen dat de nieuwelingen niet instorten. De groep leert al snel dat ze goed moeten nadenken over elke beslissing. Ze beseffen dat zij de enigen zijn die elkaars tegenslagen en angsten begrijpen en elkaar kunnen steunen. Grey’s Anatomy laat zien dat geneeskunde noch relaties zwart-wit zijn. Het echte leven bestaat uit grijstinten.

5. Big Brother (serie, 2 seizoenen) – Videoland

Big Brother 2022 is begonnen! Dit jaar wordt het programma opnieuw gepresenteerd door de Vlaamse man Peter van de Veire en de Nederlandse vrouw Geraldine Kemper. Het huis wordt in de gaten gehouden door maar liefst 120 camera’s tegelijkertijd. Vanaf de lancering van de show is er afgetrapt met de volgende kandidaten uit Nederland en België:

  • Dimitri (26 jaar | Kampenhout, BE)
  • Grace (35 jaar | Breda, NL)
  • Kitty (58 jaar | Aalten, NL)
  • Nouchine (25 jaar | Gent, BE)
  • Peter (56 jaar | Hasselt, BE)
  • Sercan (28 jaar | Tessenderlo, BE)
  • Tobias (26 jaar | Den Haag, NL)
  • Vera (26 jaar | Vlissingen, NL)

In Nederland is sinds 3 januari elke werkdag om 20:30 uur en elke zaterdag om 20:00 uur de nieuwste aflevering te zien bij RTL en natuurlijk bij Videoland. Daar zijn ook continu twee livestreams te volgen.

4. Diepe Gronden (serie, 1 seizoen) – NLZIET & Videoland

Talpa en RTL komen met een gloednieuwe Nederlandse thrillerserie. Vanaf zondag 2 januari 2022 kun je namelijk genieten van Linda de Mol, Egbert-Jan Weeber en andere topacteurs van Hollandse Bodem in de serie Diepe Gronden. Je kunt de afleveringen wekelijks om 20:30 uur op TV bij SBS6 zien en vervolgens online (terug)kijken, hier bij NLZIET en bij Videoland.

Linda de Mol kruipt in de huid van Anna van Kessel. Samen met het lokale rechercheteam onder leiding van Timon de Zwart, gespeeld door Egbert-Jan Weeber, onderzoekt ze de moord op een 17-jarig meisje in natuurgebied de Weerribben. Overige rollen zijn weggelegd voor onder anderen Hannah Hoekstra, Urmie Plein en Peter Blok.

3. Singletown NL (serie, 1 seizoen) – discovery+

In Singletown NL worden koppels van elkaar gescheiden om een tijd apart van elkaar te leven in twee verschillende Singletown-appartementen. De deelnemers worden bij de eerste aflevering door het TV-scherm in de woonkamer al meteen met de neus op de feiten gedrukt, hun “exen” in het andere appartement kunnen zien met wie zij feesten en daten. Dit levert tijdens de TV-momenten veel pijnlijke en emotionele momenten op in beide appartementen. Vooral omdat het tussen de exen en hun dates soms aardig kan klikken. Maar ja, ‘zachte heelmeesters maken stinkende wonden’… niets is zo verhelderend voor een wankelende relatie als een verblijf in Singletown. Is de break die we al voor ogen hadden, misschien toch een definitieve break? Kan mijn liefje de verlokkingen van Singletown weerstaan? Wordt mijn partner ooit de partner die ik voor ogen heb? Is slechts een kleine greep uit de vele relatie-vraagstukken waar de deelnemers in Singletown (gedwongen) achter gaan komen.

De Singletown-koppels krijgen tijdens ‘hartenceremonies’ de mogelijkheid om hun hart “bloot te leggen”. Leggen beiden hun hart “bloot” in een kistje, dan verlaten zij samen Singletown. Blijft er één van de kistjes – of beiden – leeg, dan blijft het koppel experimenteren met het single-leven van Singletown, vaak niet tot ieders genoegen… Singletown is vanaf vrijdag 7 januari wekelijks te zien op discovery+.

2. The Tender Bar (film, 2021) – Prime Video

The Tender Bar vertelt het verhaal van J.R. (Sheridan), een vaderloze jongen die opgroeit in de schaduw van een bar waar de barman, zijn oom Charlie (Affleck), de scherpste en kleurrijkste is van een hele reeks eigenzinnige en demonstratieve vaderfiguren. De vastberaden moeder van de jongen (Rabe) worstelt om haar zoon kansen te bieden die haar ontzegd zijn. Zij wil het vervallen huis van haar vader (Christopher Lloyd) verlaten. In de tussentijd begint J.R. zijn romantische en professionele dromen moedig, zij het niet altijd even gracieus, na te jagen.

De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller-memoir van J.R. Moehringer en zal vanaf vrijdag 7 januari 2022 via Amazon’s streamingdienst Prime Video te streamen zijn.

1. Rebelde (serie, 1 seizoen) – Netflix

Oude tijden herleven in een reboot van de serie Rebelde uit 2004, splinternieuw en te zien vanaf woensdag 5 januari 2022.

Netflix verwelkomt je in haar nieuwe serie op de EWS, de prestigieuze kostschool waar de hobbelige weg naar sterrendom niet voor de zwakke van hart is. In de loop van acht afleveringen volgt de serie een groep leerlingen die hun best doen om EWS’ Battle of the Bands te winnen, de belangrijkste muzikale wedstrijd voor hen om te slagen aan het begin van hun muzikale carrière. Onderweg bloeit de liefde en vriendschap tussen hen op terwijl een mysterieus geheim genootschap een schaduw werpt over hun dromen om de volgende grote muziekster te worden.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke films elke afgelopen maand op de streamingdiensten zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Om te weten te komen welke titels worden verwijderd, ga je naar het verdwijnsein.


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, NLZIET, Pathé Thuis en discovery+