Video game ‘Tomb Raider’ krijgt eigen serie op Amazon Prime Video

Na The Last Of Us en Fallout komt er nu ook een serie over de game Tomb Raider. In de live-actionserie komt het populaire karakter Lara Croft weer tot leven. Actrice Phoebe Waller-Bridge zal verantwoordelijk zijn voor het script. De serie zal op Amazon Prime Video gaan verschijnen.

Live-actionserie over het spel ‘Tomb Raider’

In 1996 kwam het spel Tomb Raider uit. De game draait om de archeologe Lara Croft. Zij gaat op zoek naar onontdekte schatten. Dit avontuur is echter niet zonder gevaar, want onderweg komt ze verschillende wezens tegen. Ook moeten er puzzels worden opgelost. Nu 28 jaar later komt het bekende personage tot leven in de nieuwe live-actionserie op Amazon Prime Video. Actrice Phoebe Waller-Bridge zal verantwoordelijk zijn voor het script. Je kunt haar onder andere kennen van haar rol in Fleabag.

Dit is overigens niet de eerste keer dat het bekende personage tot leven wordt gebracht. In 2001 werd namelijk Lara Croft: Tomb Raider uitgebracht. Angelina Jolie speelde de hoofdrol. Twee jaar later verscheen het vervolg Lara Croft Tomb Raider: The Cradle Of Life. De meeste recente versie van Tomb Raider komt uit 2018. Toen speelde actrice Alicia Vikander de rol van Lara.

Wanneer verschijnt de serie op Amazon Prime Video?

Nu is natuurlijk de grote vraag wanneer we de live-actionserie op ons beeldscherm kunnen verwachten. Helaas moeten we nog geduld hebben, want de serie is nog in een vroeg stadium. Of de opnames al zijn gestart, is dan ook niet bekend. Naar schatting kunnen we de serie dan ook op zijn vroegst 2025/2026 verwachten. Op het moment dat de officiële releasedatum met ons gedeeld wordt, laten we het natuurlijk direct weten via je mail. Daarnaast volg je het laatste nieuws via onze website en social media kanalen.

Series over video games

Tomb Raider is zeker niet het enige spel waarvan een film of serie is gemaakt. Eerder dit jaar kwam het nieuws naar buiten dat Margot Robbie bezig is met een film over The Sims. Op donderdag 11 april 2024 verscheen de serie Fallout en in 2023 was het de beurt aan The Last Of Us (HBO Max). Ook Uncharted en Resident Evil kregen een verfilming.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.