‘Undercover’-fans opgelet: Tom Waes komt met nieuwe Nederlandse serie

Het is alweer twee jaar geleden sinds de laatste afleveringen van Undercover op Netflix verschenen. Kijkers zijn dan ook razend benieuwd of er een nieuw seizoen op de planning staat. In de talkshow Humberto gaf Undercover-acteur Tom Waes gisteravond meer duidelijkheid over een eventueel vervolg. Helaas staat seizoen 4 nog niet op de planning. Maar er is wel goed nieuws. De Vlaamse acteur is namelijk bezig met een nieuwe Nederlandse serie.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verhaal van ‘Undercover’

Veel Nederlandse kijkers maakten in 2019 voor het eerst kennis met Tom Waes. De acteur speelt samen met actrice Anna Drijver als undercoveragent Bob in de serie Undercover. In het waargebeurde verhaal gaat hij undercover op pad om de grote drugsbaas Ferry Bouman (Frank Lammers) op te pakken. Samen met zijn vrouw Danielle (Elise Schaap) woont Ferry op Camping Zonnedauw. Daar regelt hij met zijn bende alle zaken.

Op deze camping gaan Bob en Kim door het leven als Peter Bogaert en Anouk Janssens. Ze proberen in contact te komen met Ferry en duiken steeds dieper de criminele wereld in.

Komt er een seizoen vier van ‘Undercover’?

Na het succes van het eerste seizoen van de serie, werd al snel bekend dat er een tweede en derde seizoen van Undercover zouden verschijnen. Hoewel het eerste seizoen compleet draaide om het pakken van Ferry Bouman, speelt de tweede reeks zich niet langer meer af op Camping Zonnedauw. In seizoen 2 volgen we namelijk een groep nieuwe personages op de ranch van El Dorado. Ferry en Danielle zijn daardoor amper in beeld, maar undercoveragent Bob Lemmens houdt zich uiteraard weer volop bezig met deze nieuwe zaak.

Ook in seizoen 3 speelt Tom Waes de hoofdrol. Ferry en Danielle keren eveneens weer terug op de voorgrond. De laatste aflevering van seizoen drie verscheen alweer twee jaar geleden. Veel fans van Undercover vragen zich dan ook af óf en wanneer het vierde seizoen op Netflix verschijnt. Helaas hebben we slecht nieuws. Acteur Tom Waes liet in de uitzending van Humberto weten dat voor hem het verhaal van Undercover is afgesloten. Seizoen 4 van Undercover lijkt voorlopig dus niet in de maak. Op het moment van schrijven is dit nieuws echter nog niet bevestigd door de streamingdienst.

Tom Waes komt met nieuwe Nederlandse serie

Maar wees niet getreurd, want we hebben ook goed nieuws. In de talkshow Humberto liet Tom Waes namelijk weten bezig te zijn met een nieuwe Nederlandse fictieserie. De acteur schoof aan om te praten over het nieuwe seizoen van het programma Kamp Waes. Na afloop vroeg presentator Humberto Tan hem wanneer hij weer programma’s in Nederland komt maken en of hij al iets op de planning heeft staan. Daarop zei de acteur het volgende:

🗣️ “Ja, meer en meer. Er komt een nieuwe fictiereeks aan. Geen Undercover maar iets helemaal anders. Maar wel terug met Nederlanders, stukken in Nederland. Komt eraan. “
— Tom Waes, acteur en presentator

Uiteraard liet Humberto het bij deze uitspraak niet zitten. Zo vroeg de talkshow host of hij in deze serie weer met Frank Lammers samen gaat werken. Tom Waes antwoordde hierop dat het niet met Frank Lammers zou zijn. “Het is compleet iets nieuws. Undercover is voor mij helemaal afgelopen. We zijn nu twee jaar verder. Ik denk dat we een heel mooi idee hebben.” Het lijkt er dus op dat we een nieuwe serie kunnen verwachten. Waar het over gaat en wanneer deze nieuwe reeks verschijnt is dus nog geheim. We zijn in ieder geval enthousiast. Uiteraard houden we je als eerste via je mail op de hoogte als we verdere updates krijgen over de nieuwe Nederlandse serie met Tom Waes.

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.