Hoe lang is Tom Holland? (En 5 andere dingen die je nog niet over hem wist)

Tom Holland kennen we natuurlijk allemaal. De Spider-Man-acteur behoort tot een van de bekendste en meest geliefde acteurs van dit moment. Maar hoe lang is hij eigenlijk? En waar is hij geboren? In dit artikel zetten we 6 interessante feitjes over Tom Holland op een rij, zodat je je favoriete acteur nóg beter leert kennen.

1. Tom Holland is 173 cm lang

Hoe lang is Tom Holland? Dat is een van de meest gestelde vragen over de acteur, en heel gek is dat natuurlijk niet. Het feit dat hij kleiner is dan zijn vriendin Zendaya wordt regelmatig benadrukt. Zo hebben de acteurs het hier onlangs in The Graham Norton Show nog over gehad en lieten ze toen weten dat het hierdoor best lastig is om bepaalde stunts uit te voeren.

Maar wat is dan precies het lengteverschil tussen Zendaya en Tom Holland? Volgens Independent verschillen de tortelduifjes 6 cm van elkaar. Tom is namelijk 173 cm lang en Zendaya is 179 cm lang.

2. Tom Holland is geboren in Kingston

Tom werd op 1 juni 1996 geboren als Thomas Stanley Holland in het Londense Kinston upon Thames in Engeland. De acteur is dus Brits, iets wat veel mensen niet weten omdat hij vaak Amerikaanse personages speelt.

Volgens de laatste berichten woont hij nog steeds dicht bij zijn ouderlijk huis. Een tijdje waren er bovendien geruchten dat hij samen met Zendaya een huis in de buurt zou hebben gekocht, inclusief thuisbioscoop en gym en met Tom Hardy, Mick Jagger en Angelina Jolie als nieuwe buren, maar hierop zei Tom in een interview met Live with Kelly and Ryan“Dit is niet waar. Ik heb geen nieuw huis gekocht. Ik denk dan: ‘Wow, wat een verrassing, ik vraag me af wanneer ik de sleutels krijg.’”

3. Tom Holland is ontzettend goed in dansen

Voordat Tom als acteur aan de slag ging, had hij een andere grote passie: dansen. Het begon allemaal met hiphoplessen, toen hij een jaar of acht was, maar toen hij gecast werd voor de West End-musical Billy Elliot voegde hij ook ballet en tapdance toe aan zijn repertoire. Twee jaar lang trainde hij om op het toneel te kunnen staan en toen hij twaalf jaar was, was het eindelijk zover. Als je in de periode tussen 2008 en 2010 dus naar deze musical bent geweest, heb je misschien een piepjonge Tom Holland gespot! Ook leuk om te weten: zijn allereerste kus kreeg hij backstage van een van zijn medespelers.

In een interview met BBC Radio 1 heeft hij later laten weten dat hij het wel jammer vindt dat hij met dansen gestopt is om te gaan acteren. Dus, wie weet zien we hem ooit nog terug als professioneel balletdanser in een filmrol. En tot die tijd kunnen we altijd nog zijn heerlijke dansprestaties tijdens de Lip Sync Battle eindeloos terugkijken.

4. Tom Holland werd vroeger gepest

Ze zullen zich nu wel achter de oren krabben, maar Tom Holland viel vroeger vaak ten prooi aan pestkoppen. Dat heeft hij in meerdere interviews laten weten. Het kwam vooral doordat hij als jonge balletdanser behoorlijk uit de toon viel op zijn school.

“Er waren tijden dat ik gepest werd met het dansen en zo,” zei hij hierover tegen People. “Maar je kon me niet hard genoeg raken om me ervan te weerhouden het te doen.” En gelukkig maar, want als hij niet gecast was voor de West End-musical Billy Elliot hadden we hem nu misschien ook niet teruggezien op het witte doek als Spider-Man.

5. Tom Holland verscheen in zijn eerste film in 2011

Na zijn laatste optreden als Billy Elliot op het Londense toneel, verscheen Tom al snel in zijn eerste film: The Impossible in 2011. Hij was dus pas zestien toen hij naast topacteurs als Naomi Watts en Ewan McGregor mocht spelen. De film gaat over de tsunami in Thailand in 2004. Tom speelde de rol van Lucas, de zoon van Maria (Watts) en Henry (McGregor). Samen met zijn moeder werd Lucas gescheiden van de rest van de familie en moest hij deze ramp weten te overleven.

Deze film zorgde voor een gouden start van Hollands carrière, want met deze rol sleepte de acteur zelfs al zijn eerste awards in de wacht. Daarna volgden nog vele films, met Uncharted (2022) als de laatste toevoeging. Je bekijkt zowel Uncharted als The Impossible exclusief bij Pathé Thuis.

6. Tom Hollands favoriete MCU-film is ‘Iron Man’

Van alle superheldenfilms vindt Tom Holland Iron Man (2008) het beste. Vooral van de rol van Robert Downey Jr. in deze film is hij fan. Maar ook Thor: Ragnarok (2017) en Avenger’s: Endgame (2019) staan hoog op zijn lijstje.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.